Italie, Sud Tirol11 oktober 2022, door Esmée Rebel

De Italiaanse sneeuw in & daarna opwarmen bij Natuurhotel Lüsnerhof in Zuid-Tirol

Italie, Sud Tirol, 11 oktober 2022, door Esmée Rebel

De Italiaanse sneeuw in & daarna opwarmen bij Natuurhotel Lüsnerhof in Zuid-Tirol

Ooooh de winter is officieel aangebroken. Dat betekent donkere dagen, koude temperaturen en sneeuw- en ijspret. Althans op dat laatste hopen we ieder jaar, maar is (helaas!) geen gegeven dat ons koude kikkerland écht onder een laag sneeuw wordt bedekt. Niet getreurd: we kunnen de winterse kou - met sneeuw - opzoeken. Waar je moet wezen, wil je weten? In Zuid-Tirol. Hier kun je skiën en hiken in de sneeuw. En slapen? Dat doe je bij Natuurhotel Lüsnerhof. Geloof ons: hier wil je in bed rollen, de spa in duiken en héél veel warme choco of glühwein drinken.

 

Meer heerlijke overnachtingsplekken tijdens wintersport? Vind je hier!

Dit hotel buurt overigens met een van de leukste plekken waar we ooit waren met de kindjes: Familiehotel Sonnwies.

Natuurhotel Lüsnerhof

Natuurhotel Lüsnerhof

Ergens in de bergen, verscholen tussen bossen en weides, vind je Natuurhotel Lüsnerhof. Bij aankomst zou je denken dat je in een wintersprookje terecht bent gekomen. Dit prachtige chalet slash hotel ligt dichtbij de vallei van het idyllische dorpje Lüsen, waar je een geweldig (panoramisch) uitzicht op hebt. Hier is het stil. Rustig. Sereen. Kalm. Geen massatoerisme of skiliften te bevinden. We horen je denken, kun je er wel goed wintersporten dan? Ja, zeker! De Italiaanse Dolomieten (zo heet het gebied waar dit hotel zich bevindt) is de perfecte plek voor beginners. Op de helling van het hotel vind je een beginnersterrein. Ben je nou een pro? Dan kun je de skibus naar het nabijgelegen skigebied Plose pakken. Plose staat bekend om haar perfect geprepareerde pistes, uniek uitzicht en minimale drukte.

 

Na een lange dag in de bergen is er maar één ding waar je nog naar verlangt: warmte. En daarvoor hoef je alleen maar even Natuurhotel Lüsnerhof binnen te wandelen. Of beter gezegd, onder de wol te kruipen in één van de kamers, suites of appartementen. Elke ruimte staat in het teken van de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur. Zo zie je veel natuurlijke materialen in de inrichting terugkomen. Denk aan hout en steen, maar ook marmeren accessoires en biologisch gemaakte matrassen. In zo’n zeventien kamers heb je zelfs een eigen houtvuur én jacuzzi. Niet zo’n kamer kunnen bemachtigen? No worries. Het hotel heeft een Naturellness Spa met drie (!) ruimtes, waar je kunt ontspannen tijdens een massage of sauna-bezoek, maar ook een rondje kunt zwemmen.

 

 

Naast deze (de)luxe kamers zijn er (heel fijn!) familie-kamers én suites, waar je met z’n viertjes kunt overnachten. Je krijgt elke ochtend een vers ontbijtje met eggs, wafels, broodjes, jam, kaas, fruit en sap. In de avond kun je aanschuiven voor een vijfgangen diner. Wil je niet afhankelijk zijn van het eten in het hotel? Snappen we. Kies dan voor een appartement met keukentje. Whatever you choose, alle ruimtes zijn sfeervol en perfect voor een well-deserved break in de Italiaanse bergen. Oja, de Lüsnerhof is supergeschikt om kids mee naartoe te nemen. Er is namelijk een kinder-/speelkamer (hallo klimmuur en tafelvoetbal), mini-bioscoop en buitenruimte om te ravotten.

Natuurhotel Lüsnerhof