Nederland, Zeeland9 juli 2017, door Maartje

AIRCafé + AIRrepublic by Sergio Herman

Nederland, Zeeland, 9 juli 2017, door Maartje

AIRCafé + AIRrepublic by Sergio Herman

Voordat je verder gaat, lees eerst even dit: Pure C Cadzand-Bad.

Ja? Zijn we er weer? Mooi. Dan begrijp je dat we Cadzand, Badzand-Bad om precies te zijn, inmiddels Sergio-Herman-zand noemen aangezien de chef nog twee parels in de kleine badplaats opende. Inderdaad. Twee. En het mooiste nieuws is nog wel dat beide stukken (veel!) laagdrempeliger zijn dan Pure C én dat ze allebei in een superstrak paviljoen met uitzicht op de zee en de jachthaven zitten. Knap.

 

 

 

 

AIRrepublic

AIRrepublic

Nummer één is AIRrepublic in de jachthaven van Cadzand, en nummer twee is AIRcafé. Eerst AIRrepublic: Een laagdrempelige brasserie van Sergio Herman waar ‘eenvoudige bereidingen van vis en schaal- en schelpdieren worden geserveerd met een focus op de klassieke keuken en Sergio’s roots’. Niks dan Zeeuwse producten uiteraard en het gros van het menu stond ooit bij Sergio’s vader op de kaart. Van die never out of style gerechten, over gegeven van vader op zoon. Mooi. De vissoep bijvoorbeeld, die vroeger bij restaurant Oud Sluis werd geserveerd (nom!), gemarineerde mosseltjes, oesters met champagnesaus en kraakverse langoustines. In de keuken staat Nicolas Misera, een chef die voorheen bij het franse Chez Bru achter de pannen stond (heb je ‘m weer, our beloved Pure C).

En dan heb je ook nog AIRcafé, het selfservice en take-away gedeelte van AIRrepublic. Vers bereide snacks zoals garnalenkroketten, een pistolet met grijze garnaaltjes en een glas cava, vegetarische tortilla, zuurdesem crocques, oesters, charcuterie en een goede croque monsieur met kaas van de familie Vos uit Biervliet. Vergeten we nog het terras te benoemen: heerlijk. Alles.