16 december 2019, door Michel + Renske

Een goed begin… Is het ontbijtbuffet van restaurant Pine House in Strandhotel Cadzand, Zeeuws-Vlaanderen

16 december 2019, door Michel + Renske

Een goed begin… Is het ontbijtbuffet van restaurant Pine House in Strandhotel Cadzand, Zeeuws-Vlaanderen

Herinnert u zich ons relaas over restaurant Pure C nog? Pure C. Cadzand? Een beetje Ibiza aan de Noordzee: het restaurant van Sergio Herman aan het strand van Cadzand ontving anderhalf jaar na de opening al een Michelinster en is een ode aan Zeeland. Een te hoge drempel? Sergio & co organiseren een aantal keer per jaar de leukste events in en rond het Strandhotel waarvan Pure C onderdeel is. Hier lees je het hele artikel. Maar dat is niet alles wat we over dit heerlijk adres kwijt willen! Allerminst. Een ander hoogtepunt van het Badhotel is namelijk het (redelijk) nieuwe restaurant Pine House. En dáár wil je heen voor een bullshitloze en verrukkelijke start van de dag. Beloofd. 

Pine House in Strandhotel Cadzand

Pine House in Strandhotel Cadzand

We geven toe: normaal gesproken hebben we het niet zo op ontbijtbuffetjes… Liever bestellen we 1 op 1 en krijgen we precies waar we zin in hebben, in plaats van van alles een beetje. Maar over restaurant Pine House in Strandhotel Cadzand werd ons – nadrukkelijk – verteld dat we er echt heel móesten, en dat het ontbijtbuffet gewoon toch echt wel heel erg goed lekker en heel erg speciaal is. Okay okay, let’s give it a try (spoiler alert: ze hadden gelijk!).

Sowieso is de plek prachtig. Laat dat maar aan Sergio & co over. Mochten je ogen nog een beetje dicht zitten (want vroeg, want ontbijt) dan ben je bij het zien van de lichte plek aan het water vast en zeker snel wakker. Op naar het buffet: voor €27,50 mag je smullen van het ontbijtbuffet van Strandhotel. Alles lokaal, alles vers en heel veel lekkers uit eigen bakkerij.

Zo maakt de pastry chef onder het restaurant (dat kun je daadwerkelijk zelf zien als je een tafel links voorin uitkiest) heel veel heerlijks. Zeeuwse bolussen uiteraard, de classic (niet nemen is geen optie) maar ook amandelcroissants en knisperende verse koffiebroodjes.
Daarnaast beslaat het ontbijtbuffet eigenlijk gewoon te veel om op te noemen. Denk aan een groot en uitgebreid kaasassortiment (uiteraard alles weer uit de regio) maar ook vers fruit, goede sappen en heerlijke eitjes.
Een minpunt? Nou oke, als we dan echt iets moeten noemen dan is het toch wel dat de koffie uit een machine komt. Past niet helemaal bij een zaak zoals deze: verse koffie zou het plaatje compleet maken, lekker uit een mooi en goed Italiaans espresso-monster. Maar hé, als dat het enige is… Kniesoor.

O! En kids tot 5 jaar eten gewoon gratis mee. Dat scheelt een slok op een Zeeuwse neut.