België, Gent11 juli 2019, door Barts Boekje

3 x de leukste ontbijttentjes in Gent

België, Gent, 11 juli 2019, door Barts Boekje

3 x de leukste ontbijttentjes in Gent

3 x de leukste ontbijttentjes in Gent

Cocotine Gent

Cocotine Gent

Bijna te mooi om op te eten, dat zijn de pancakes en beautybowls van Cocotine. Al zou het zonde zijn om ze te laten staan, want het is er ook nog eens superlekker. De koffiebar ligt net buiten het centrum, maar één blik op Cocotine’s Instagram-account zegt genoeg om er een stukje voor om te rijden. Je kan er bovendien co-worken en lekker even rondneuzen in het winkeltje. Blijf dan maar meteen hangen voor de lunch want ook de tartines zijn de moeite waard. Rumor has it dat ze met de beautiness zelfs in de prijzen vielen! Een aanrader voor de liefhebbers Instagrammable food dat minstens even lekker is als het eruitziet.   

Foto: gloriousglobe.com

Madam Bakster Gent

Madam Bakster Gent

Ontbijten mét taart en zónder schuldgevoel? Het kan bij Madam Bakster. De graag geziene koffiebar ligt in het hart van de Gentse binnenstad en heeft er sinds kort ook een heerlijke brunchkaart bij. Alles is honderd procent guiltfree én plantaardig en het motto “smullen zonder schuldgevoel” is er vast en zeker op zijn plaats. Bestel een homeblend koffie met speltpannenkoeken en probeer vooral het potje karamel popcorn niet in één hap naar binnen te werken. Nog een stukje Raymond, Maurice of Jacqueline voor onderweg (taarten met Vlaamse namen, wat wil een mens nog meer?) en hup, weer de stad in! Voor wie thuis nog wat wil nagenieten: Laura Verhulst, a.k.a. Madam Bakster gaf in april haar tweede bakboek uit. Just saying!

Valeir Gent

Valeir Gent

Nog zo’n heerlijk Vlaamse naam en een plek waar je minstens even heerlijk kan ontbijten. Valeir is een ijs- en ontbijtsalon (hallelujah!) aan de Gentse jachthaven, Portus Ganda. Tijdens de week kan je er terecht voor een lekkere boterham en ontbijtjes die variëren van healthy tot guilty. Op zon- en feestdagen eet je er je buikje rond aan het uitgebreide brunchbuffet en tussendoor kan je er uiteraard terecht voor een heerlijke dame blanche of banana split. Mét zicht op de Gentse jachthaven, of hadden we dat al gezegd? Oh, en ook aan onze kleinste Bartjes wordt gedacht met een kiddo ontbijt, inclusief Fristi en een ‘boke met choco’. Smakelijk!