België, Antwerpen9 april 2022, door Maartje

5 INTERIEURSHOPPEN IN ANTWERPEN

België, Antwerpen, 9 april 2022, door Maartje

5 INTERIEURSHOPPEN IN ANTWERPEN

Een tijdje geleden kon je hier al lezen waar je in het Belgische Gent de mooiste interieurspullen op de kop tikt. Ga je in Antwerpen op zoek naar de allerleukste goodies voor in huis? Dan vind je ze gegarandeerd op deze drie geweldige adressen: voila, 5 x interieurshoppen in Antwerpen.

Espoo Antwerpen

Espoo Antwerpen

Fans van Scandinavisch design vinden hun gading gegarandeerd bij Espoo. Dit pareltje opende zijn deuren aan de Vlaamse Kaai in 2009 en verhuisde acht jaar later naar de Antwerpse Kloosterstraat. Espoo was één van de eerste winkels die het beste uit Scandinavië verzamelde in een volledig nieuw concept. Noem het gerust het walhalla voor nordic minimalisme! Vandaag blijft Espoo trouw aan zijn Scandinavische roots, maar vind je er unieke interieurobjecten van over de hele wereld. Ook leuk: sinds de verhuis in 2017 kan je bij Espoo Lab ook terecht voor totaalinrichtingen. En wie niet in Antwerpen geraakt, shopt gewoon online!

Espoo – Kloosterstraat 75/77, 2000 Antwerpen – Open op dinsdag van 13:00 tot 18:00, woensdag tot vrijdag van 10:30 tot 18:00 en zondag van 13:00 tot 18:00, gesloten op maandag – www.espoo.be

The Plantcorner

The Plantcorner

Een van de beste dingen van The Plantcorner in Antwerpen is niet per se de winkel – hoewel deze er ook zeer zeker mag zijn – maar de locatie. De shop staat namelijk in het Groen Kwartier en dat is de plek waar je o.a. hotel August, restaurant The Jane en PAKT vindt. Feest, geloof ons maar. En verder is The Plantcorner een echte urban jungle midden in de stad. Je vindt hier allerlei leuke planten, boeken, gereedschap voor planten en potten voor in huis. Oh en je kunt hier workshops volgen. Like!

Vitra Partner Store Antwerpen

Vitra Partner Store Antwerpen

Ook Scandinavisch maar daarom niet minder leuk is de Vitra Partner Store in de Sint-Antoniussstraat. De winkel is een primeur, want de allereerste Vitra Partner Store, en dat kunnen we alleen maar toejuichen. In een ruimte van 700m² vind je naast de volledige Vitra catalogus – inclusief gigantische wand met alle stoelen uit de collectie – ook bekende ontwerpen van onder andere Charles en Ray Eames, Jean Prouvé, Maarten van Severen en co. Leuk weetje: de Vitra Partner Store huist in de voormalige showroom van Walter Van Beirendonck – je weet wel, die van de bekende Antwerpse Zes – in de buurt van het Antwerpse Modemuseum. Kan je daar meteen ook even binnenspringen. 

Vitra Partner Store – Sint-Antoniusstraat 12, 2000 Antwerpen – Open van dinsdag tot zondag, telkens van 11:00 tot 18:00 – www.antwerpen.vitrapoint.be

St. Vincents Antwerpen

St. Vincents Antwerpen

Last but not least in dit lijstje met Antwerpse interieurtoppers: St. Vincents. Toen oprichters Henri en Geraldine in december 2015 hun kantoorjobs vaarwel zeiden, beslisten ze een oude drukkerij op de Kleine Markt nieuw leven in te blazen. Koffiehuis, concept store, ontwerpbureau en kunstgalerij St. Vincents was geboren. De ruwe randjes van het oorspronkelijke pand bleven behouden en werden gevuld met een zorgvuldig selectie van zeldzame vondsten en eigentijds design. Bij St. Vincents vind je meubels, kunst en design van gevestigde waarden als Apparatus Studio en destroyers/builders naast werk van jonge Belgische ontwerpers, vintage vondsten en prachtige koffietafelboeken. En een heerlijk tasje koffie, dat ook!

St. Vincents – Kleine Markt 13, 2000 Antwerpen – Open op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 18:30 en op zondag van 12:00 tot 17:00, gesloten op woensdag – www.stvincents.co

Paulette in 't Stad

Paulette in 't Stad

Leuk hoor… Zo’n prachtig clean all natural overheersend wit huis. Leuk voor een ander vooral. Voor iedereen die, net als wij, ook liever wat meer kleur in huis wil, is deze interieurwinkel in Antwerpen ‘je man’. Je vrouw eigenlijk, want het is de Vlaamse Paulette herself van wie je de leukste, vrolijkste en meest kleurrijke items kopen kunt.

Afijn, voor al uw kleur in huis: ga shoppen bij Paulette in ‘t Stad in Antwerpen. Vinden doe je Paulette en haar kleurrijke spul aan Sint-Jorispoort nummer 20, het verlengde van de Lange Gasthuisstraat, hartje stad.

Beelden via Paulette in ‘t stad instagram

Lees meer: Paulette in ‘t stad, Antwerpen