België4 november 2019, door Barts Boekje

de onvervalste brasserieklassiekers in het Belgische Brugge: Bar Bulot by Hertog Jan***

België, 4 november 2019, door Barts Boekje

de onvervalste brasserieklassiekers in het Belgische Brugge: Bar Bulot by Hertog Jan***

Klinken namen als Hertog Jan en Gert Demangeleer je niet meteen bekend in de oren? Dan wordt het hoog tijd voor een retourtje Brugge. Met restaurant Hertog Jan wisten chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens maarliefst drie sterren in de wacht te slepen.  Het restaurant in het West-Vlaamse Zedelgem sloot in december 2018 de deuren, maar in oktober 2019 opende het duo zijn nieuwste concept: Bar Bulot in het Belgische Brugge. En hoe!

 

Bar Bulot by Hertog Jan***

Bar Bulot by Hertog Jan***

Bar Bulot by Hertog Jan*** ontstond deze zomer als tijdelijk seafoodrestaurant. Op 23 oktober opende het restaurant definitief de deuren met een kwalitatieve brasseriekeuken in een stijlvol en ongedwongen kader. Waar de focus tijdens de pop-upfase voornamelijk lag op vis en zeevruchten, komen nu ook de vleesliefhebbers uitgebreid aan hun trekken. Voor Frans-Belgische klassiekers als steak tartaar, tournedos en terrine van varkenskop ben je bij Bar Bulot by Hertog Jan*** aan het juiste adres. 

Naast de kaart staken Gert Demangeleer en Joachim Boudens ook het interieur van Bar Bulot in een nieuw jasje. De stijlvolle aankleding met lederen stoelen en blauwe accenten geeft een frisse toets aan de nostalgische brasseriesfeer. Dankzij de grote ramen tussen keuken en zaal kan je de chefs nauwgezet in de gaten houden en vanaf de lente kan je je ook neervleien aan één van de tafeltjes op het terras.

Bar Bulot is te vinden op de plek waar het voor Gert en Joachim ooit begon: de eerste locatie van Hertog Jan én de voormalige thuisbasis van L.E.S.S., het conceptrestaurant dat nu te vinden is in de Brugse binnenstad. Met zijn centrale ligging aan de groene rand van Brugge is Bar Bulot by Hertog Jan*** de ideale plek om even aan de stadsdrukte te ontsnappen. 

Aan het roer van Bar Bulot by Hertog Jan***? Maxime Depreitere en Pieter Lefevere. Zij geven de Frans-Belgische signatuurgerechten als tomaat garnaal en noordzeetong een hedendaagse interpretatie. Onvervalste brasserieklassiekers dus, geserveerd met een hoge afwerkingsgraag en oog voor detail. Zoals we het van het Hertog Jan-team gewoon zijn. Wie bij Bar Bulot zijn voetjes onder tafel schuift, selecteert zijn eigen menu uit de hapjes, voor- en hoofdgerechten, sidedishes en desserts op de kaart. Aanvullen kan met Franse en Europese wijnen. Voor wie het wat meer mag zijn, is er ook de exclusieve selectie “trésors de la cave”, schatten uit de wijnkelder, van Hertog Jan***. 

Bar Bulot by Hertog Jan*** – Torhoutsesteenweg 479, 8200 Brugge – www.barbulot.be – open van dinsdag tot zaterdag, telkens van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 21:00, gesloten op zondag en maandag