Nederland, Utrecht23 januari 2016, door Maartje

American Steakhouse Broadway, Utrecht

Nederland, Utrecht, 23 januari 2016, door Maartje

American Steakhouse Broadway, Utrecht

Aan de Oudegracht in Utrecht - beneden aan de werf - vind je American Steakhouse Broadway. Qua locatie niet per se een restaurant waar je snel naartoe zou gaan; in het drukke stadscentrum, tussen alle toeristische eettentjes in namelijk. Maar wie eenmaal weet dat er tussen al die toeristische eettentjes ook zo'n topper zit, wil hier heen. De zaak werd in 2015 compleet gerenoveerd en is sinds de verbouwing (nog meer dan voorheen) 'een stukje New York in Utrecht', heus.

Dat ziet er zo'n beetje zo uit: kaalgetrokken muren, industriele inrichting (lampen met metalen details, bruine leren stoelen, etc) en dat in twee ruime werfkelders met in het midden een doorgang. De linkerkelder, waar je binnenkomt, heeft een kleine wachtruimte met hoge tafels waar je kunt zitten voor (alvast) een cocktail of wat. Verder door links, in een soort nis, twee grote tafels, voor als je met een grotere groep bent en aan de rechterkant kleine tafels voor twee. In de rechterkelder is de bar met daar tegenover verschillende zitjes - American diner style. Onze lievelingsplek!

De naam van de zaak, American Steakhouse Broadway, zie je binnen overal terug: in klassieke zwart/wit foto's en ook op de cocktailkaart kun je kiezen voor een Yellow Cab - een cocktail waar je een kentekenplaat van een New Yorkse taxi bij krijgt - of de Phantom of the Opera. Vooral die laatste is fan-tas-tisch. De cocktails zijn speciaal voor American Steakhouse Broadway samengesteld door de Cocktail Professor. Nergens anders te krijgen dus. Ook het menu Amerikaans: op de kaart onder andere steaks, ribs en vooral Hele Grote Porties. Hoewel de voorgerechten heerlijk zijn (zoete ribs, toast met gerookte zalm, (hele lekkere!) vissoep en meer) wil je ruimte houden voor het hoofd, trust us. Ga vooral voor de all-star ribs; een mix van zoete, kruidige en pittige ribs. Voor wie niet kan kiezen: bestel gewoon alles, voorgerecht incluis. Bij American Steakhouse Broadway krijg je namelijk - hoe heerlijk en hoe on-Hollands - altijd een doggy bag mee naar huis. American Steakhouse Broadway