3 maart 2021, door Anne Abendroth

Amsterdam M*** F*** Drive Thru in het vizier

3 maart 2021, door Anne Abendroth

Amsterdam M*** F*** Drive Thru in het vizier

En jawel! Amsterdam Noord krijgt een heuse - verrassende - drive thru! Wiewatwaar? Welnu: in aanloop naar de Nationale Week Zonder Vlees (van 8 tot en met 14 maart) neemt de Meatless Farm de Kromhouthal in Amsterdam Noord over en verbouwt deze tot de eerste plantaardige drive tru van Europa (van donderdag 4 tot en met 6 maart).

Nationale Week Zonder Vlees? Yup. Deze landelijke campagne moedigt Nederlanders aan om een week geen vlees en vis te eten en wil mensen bewust maken van de positieve impact van een vegetarische lifestyle. Staan we achter. Doen we aan mee. Nog meer leuks: er komt een speciale doorgang voor fietsers en (e)scooters (want wie heeft er nou helemaal een auto in Amsterdam?). Dus stap op je fiets en maak een tochtje naar de drive thru!

Meatless farm

Meatless farm

Meatless farm is in 2016 opgericht door de Deense ondernemer Morten Toft Becht met het idee om de wereld minder afhankelijk te maken van de intensieve veehouderij. Hij en zijn gezin vonden het namelijk altijd lastig om een vervanger voor vlees te vinden waar het hele gezin van kon genieten én dat ook nog eens niet te duur was. Dat leidde tot de lancering van hun eerste originele verse gehakt bij de Britse supermarkt Sainsbury’s. Nu zijn ze een van de snelst groeiende plantaardige merken in Engeland en verkrijgbaar in maar liefst 24 landen!

 

Het bedrijf is bezig om de wereldwijde “foodprint” te halveren door toegankelijk, duurzaam en voedzaam plantaardig voedsel te maken – en dus goed voor Moeder Aarde. De producten van de Meatless Farm zijn vers en niet voorgekookt (zoals vaak het geval in de rest van de markt). Ze maken plantaardig gehakt, burgers en worstjes, waarbij voor de productie gemiddeld 90% minder land en water wordt gebruikt in vergelijking met vleesproducten. Met de smaak, bite en juiciness van vlees maar 100% plantaardig, daarvan gaat ons vegan hartje sneller kloppen!

Om de drive-in te lanceren werkt de Meatless Farm samen met Mexicaanse food specialist Salsa Shop – ooit gehoord van burrito’s zonder vlees? Nou dit is precies waar de Salsa Shop master in is. De vleesloze burrito’s zijn ook nog eens duurzamer en gezonder dan de vlees-versies. Klinkt goed toch?

Wanneer?

donderdag 4 maart van 13.00 uur tot 20.00 uur

vrijdag 5 maart van 11.00 uur tot 20.00 uur

zaterdag 6 maart van 11.00 uur tot 17.oo uur