5 juni 2020, door Maartje

Ieder Nadeel Heb Zijn Voordeel: dit is Amsterdam op zijn best in drie dagen

5 juni 2020, door Maartje

Ieder Nadeel Heb Zijn Voordeel: dit is Amsterdam op zijn best in drie dagen

Het zal geen verrassing zijn dat we nogal smitten zijn op ons eigen Amsterdam. De energie, de restaurants, de straten en straatjes en niet in de minste plaats: het water! De grachten! Er gaat weinig boven het naar huis fietsen na een zomerse dag in de stad. Een beetje dalen, een beetje fietsen, een drankje in het park - je kent het wel. En het moet gezegd: Amsterdam is momenteel op z’n allermooist. Het is rustig in de straten, het leven is vertraagd en iedereen lijkt zin te hebben in, en tijd te hebben voor, een praatje. Ook culinair gezien is er een explosie aan nieuwe initiatieven (echt waar! Snel more to come wat dat betreft) en de hotels van de stad trekken alles uit de kast voor een staycation met een gouden randje. Zo ook SWEETS hotel, het hotel dat zijn kamers verspreid heeft door de hele stad, in vroegere brugwachtershuisjes (lees meer). SWEETS sloeg de horeca-handen ineens met een aantal van de fijnste zaken van Amsterdam (in elk geval zijn het onze topfavorieten): restaurant Rijsel, pita-koning Vleesch noch Visch, Hotel Scheepskameel en rock-‘n-rollcafé Latei. Het resultaat? Het "Ieder-Nadeel-Heb-Zijn-Voordeel"-pakket.

Elk nadeel heb zijn voordeel

Elk nadeel heb zijn voordeel

“We hebben bij SWEETS het idee dat de wereld zich door de pandemie een beetje heeft aangepast aan ons, in plaats van andersom. Onze brugwachtershuisjes zijn namelijk ideaal voor een zelfstandig verblijf in het hartje van Amsterdam”. Aldus SWEETS. En eerlijk gezegd, slaan ze daar de spijker mee op zijn kop: de unieke huisjes aan de waterkanten van Amsterdam zijn mini-oases in de stad en een afgezonderd van alles thuis voor even.

We schreven er hier al eens uitgebreid over.

Omdat er geen vaste locatie is, werd er altijd al online ingecheckt: het openen van de deur van de huisjes gebeurt met een digitale sleutel die naar je smartphone wordt verzonden. In overleg wordt het beste moment bepaald om, zo vaak als wenselijk, schoon linnengoed bij het brugwachtershuisje langs te brengen, en klaar is je thuis voor even.

Best of Amsterdam

Best of Amsterdam

Als mensen ons vragen wat onze favoriete zaken in Amsterdam zijn, dan lepelen we sowieso en zonder stotteren precies het lijstje op waarmee de ondernemers achter SWEETS een dealtje mee sloten voor een dijk van een staycation pakket: restaurant Rijsel, pita-koning Vleesch noch Visch, Hotel Scheepskameel en rock-‘n-rollcafé Latei.

Van die zaken kun je natuurlijk niet optimaal genieten in slechts 1 dag. Nee nee. Daar heb je, pak ‘m beet, tenminste drie dagen voor nodig. Dus werd het ‘Elk Nadeel heb zn Voordeel’ arrangement van SWEETS er eentje die drie dagen duurt. Dat is fijn, want dan heb je extra veel tijd om op je dooie gemak het beste van Amsterdam te proeven én te ervaren. Zie het als schaatsen op de grachten: het is now or never, want zoals nu wordt onze hoofdstad nooit weer.

 

Check hier het arrangement