Nederland, Amsterdam28 februari 2020, door Maartje

Je eerste shopsessie van het jaar: de Amsterdamse LenteMarkt bij Hotel Arena Amsterdam op 21 en 22 maart 2020

Nederland, Amsterdam, 28 februari 2020, door Maartje

Je eerste shopsessie van het jaar: de Amsterdamse LenteMarkt bij Hotel Arena Amsterdam op 21 en 22 maart 2020

Ah, Hotel Arena, is dat niet waar je tot in de kleine uurtjes kunt dansen in een kapel in Amsterdam Oost? Klopt! Al werd Hotel Arena nog niet zolang geleden helemaal (en beeldschoon) verbouwd tot een volwaardig, reteknap, licht hotel (en een van de hotels in Amsterdam met de beste prijs-kwaliteit verhouding, dat terzijde) mét een van de mooiste terrassen van de stad, half in het Oosterpark. Welke óók een fikse opknapbeurt kreeg. De best wel ideale plek om een (zonnige) weekenddag te spenderen. Komt dat even mooi uit: Hotel Arena organiseert de ene na de andere fuif (DoMiBo’s, bootcamplessen, clubavonden (brings back memories) en meer. En de Amsterdamse Lentemarkt! Gaan we zo uitleggen, maar zet alvast een kruisje bij zaterdag 21 en zondag 22 maart. 

De Amsterdamse Lentemarkt bij Hotel Arena Amsterdam

De Amsterdamse Lentemarkt bij Hotel Arena Amsterdam

Amsterdamse Lentemarkt zegt u? Laten we daar nu net zin in hebben, zowel in het ‘markt’ gedeelte van het woord, als in de lente. Op zaterdag 21 en zondag 22 maart mag je aanwaaien en dat wil je want de luitjes van Hotel Arena beloven goeds (en komen eigenlijk altijd hun woord na, hebben we zelf ervaren). Er zijn kleine, onafhankelijke (en nu misschien nog onbekende) ontwerpers en kunstenaars (maar wacht maar: wie weet het je straks een ‘echte’ zusofzo in je handen), gevestigde merknamen (wie weten we ook nog niet maar zal vast goed komen), lokale, creatieve winkels en jonge start-ups. Allemaal afkomstig uit Amsterdam. Allemaal met een goed verhaal. Welke ze je ter plekke gaan vertellen. We know, dat klinkt nog een beetje algemeen, en dat geeft niet: het aanbod beloofd breed te gaan worden en verschillende merken zijn sowieso van de partij, voor van alles. Kleding, interieur, sieraden, schilderijen, boeken en beauty… Wil je nou echt weten wie er komen, houd dan de website en social media van Hotel Arena in de smiezen: hier wordt alles zsm gedeeld (maar wij konden alvast niet wachten het jubelen over de markt, vandaar).

Want als je er dan toch bent, en de zon laat zich zo eind maart voor de eerste keer alweer (een beetje) zien, dan zit je bij PARK Café-Restaurant precies goed. Win-win noemen we dat. De markt vind plaats tussen 10.00 uur en 17.00 uur en de entree is gratis. Fijn.

Nog een kleine update over Hotel Arena, mocht je confuus zijn: het hotel, of eigenlijk de mensen achter het hotel natuurlijk, begon ooit (een kleine 30 jaar geleden) als ‘sleep-in’ met stapelbedden vol jongeren uit alle windstreken en een poppodium in de Kapel. Het hotel that never sleeps zijn ze gelukkig niet meer  (thank god, we worden allemaal een dagje ouder) maar Arena’s wilde haren zijn nooit verloren gegaan (gelukkig maar, we zijn namelijk heus nog niet óud-oud hoor). Hotel Arena is en blijft een van de leukste en weinige ontmoetingsplekken waar zowel Amsterdammers en toeristen over de vloer komen en aanhaken bij een van de evenementen: dansavonden in de Kapel (Hotel Arena mag 24/7 open zijn!), debat-middagen en klassieke concerten. Waarom deze site note? Omdat het hotel in 2020 de Culturele Programmering nog meer uit gaat breiden! Wij zijn alvast van de partij. Maar eerst dus die Amsterdamse Lentemarkt

Hotel Arena – Amsterdamse Lentemarkt

21 en 22 maart

10.00 uur – 17.00 uur

s-Gravesandestraat 55 (ingang ligt in het Oosterpark)

Entree is gratis