Nederland, Amsterdam11 februari 2020, door Julia van Baaren

Hals over kop op het Spaanse restaurant Barrica Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 11 februari 2020, door Julia van Baaren

Hals over kop op het Spaanse restaurant Barrica Amsterdam

Zucht. Het is weer zover. Halsoverkop verliefd, en wel op restaurant Barrica Amsterdam. Deze wine & foodbar met Spaanse en Italiaanse invloeden had net zo goed in Barcelona kunnen staan, zo on-Nederlands is de sfeer. Toegegeven, we hebben deze winter geen sneeuw gezien, maar een beetje buitenlandse warmte is altijd welkom, of niet dan?

restaurant Barrica Amsterdam

restaurant Barrica Amsterdam

Stap binnen en je weet dat je goed zit. Dat komt vooral door de gedempte lichten, de alomvertegenwoordigde kaarsen en de enorme flessen wijn op iedere tafel. Die laatste zitten niet vol: nee, daar staat het wijnmenu op geprint. Dat zorgt voor wat minder plek op tafel, maar is o zo charmant. U snapt. Minstens zo charmant is de vrolijke bediening dat kan lullen als Brugman maar ook begrijpt wanneer we met rust gelaten willen worden. Altijd fijn. Wij zijn het restaurant zelfs uitgelopen met een lijst vol boekentips (dat is geen grapje).

Je kunt tot 18:30 reserveren, daarna is het een kwestie van binnenlopen en hopen, nee bidden (ja, echt) dat je een plekje hebt. Reserveer dus maar gewoon even, ben je zeker van een fijne avond.  Mocht je een date night hebben, of überhaupt met een gezelschap van twee zijn: vraag om een plekje aan het raam. Vertrouw ons maar.

Je kunt natuurlijk zelf je wijn kiezen, maar des te leuker om je te laten adviseren. Kies dan vooral voor iets wat je normaal niet neemt, grote kans dat het je alsnog bevalt, het is een goede kaart. Over een kaart gesproken: bij Spaans eten wordt er gauw gedacht aan vlees in alle soorten en maten, maar de vegetariër komt hier ook aan zijn trekken. De tartaar met biet, geitenkaas en walnoot is een van de (fijne) voorbeelden.

Je hoort het al, niets dan lof voor restaurant Barrica Amsterdam. Als we dan toch een minpunt moeten noemen, is het dat we hier niet vaker komen.