Nederland, Amsterdam10 februari 2020, door Maartje

NIEUW: PIKOTEO, AMSTERDAM

Nederland, Amsterdam, 10 februari 2020, door Maartje

NIEUW: PIKOTEO, AMSTERDAM

We loven een goed Mediterraans restaurant. Waarom? Omdat de Zuiderlingen net wat beter dan wij (tsja) begrijpen wat Het Goede Leven inhoudt, niet in de minste plaats als het op eten & drinken aan komt. Dus et voilà, daar is Pikoteo en et voilà nummer twee; daar zijn we dus niet meer weg te slaan.

Pikoteo

Pikoteo

Een ‘taberna’ noemen ze het zelf, wat zoveel wil zeggen dat ze geïnspireerd worden voor onconventionele bars in Spanje, drukke street food markten in Zuid-Oost Azie en Zuid-Amerika en fine dining restaurants wereldwijd (Pikoteo’s woorden). Piko-wat-o? Picotear betekent om te knabbelen, snacken informal style. Nog één keer: et Voilà.

Het vrolijk gekleurde restaurant opende in de-ueuh… Spaarndammerbuurt? Westerpark? Gouden Reaal? Centrum…? Hoe heet het hier eigenlijk? Afijn, aan de Houtmankade (vlakbij BAK en Worst o.a.), op de plek waar voorheen Café de Noordster zat, juist, dat café-restaurant met die heerlijk ruime serre waar het sinds Pikoteo zijn intrek nam, altijd een beetje zomer is. 7 dagen per week zijn ze open, voor lunch en diner, en het variabele tapas-achtige (net wat anders) menu vind je terug op het krijtbord achter de bar. Een aanrader, dat is het.

Pikoteo