Diner bij Ancestrale – the place to be in hip Kopenhagen

Denemarken, Kopenhagen, 25 mei 2022, door Michel + Renske

Diner bij Ancestrale – the place to be in hip Kopenhagen

First things first - je vliegticket, je hotel. Wat komt second? Een tafeltje bemachtigen bij restaurant Ancestrale. Ancestrale bevindt zich in een van de leukere buurten van Kopenhagen, op het randje van het zo genoemde Meatpacking district. Daarom loop je zowel voor je reservering of er na met gemak langs alle barretjes, cafés en clubs indien je zin hebt. De buurt bruist en geloof ons Ancestrale straalt.

Ancestrale

Ancestrale

Een reservering bij Ancestrale betekent feest. Bij Ancestrale zijn ze goed in mensen in de watten leggen en met simpele, pure gerechten zo veel mogelijk smaak te serveren.

Je kunt bij Ancetrale gaan voor het chefs menu en dat raden we dan ook van harte aan- zo komen de lekkerste gangen bij je voorbij. De porties zijn allemaal middel groot zodat je echt van alles wat kan proeven.

Wederom krijg je hier (zoals bij meerdere tentjes) een heerlijke opgeklopte karnemelk boter die ervoor zorgt dat je brood met dip op is in no time. Blijven ze gewoon bijvullen dus geen zorgen daarover. Daarnaast komen de kleine gerechten na elkaar op tafel – dus echt rustig tafelen kan bij Ancestrale.

Qua wijnen is het een groot feest – de sommelier doet een passend advies op alles wat je lekker vindt met vooral natuurwijnen. Daar moet wel een grote máár bij want genoeg toegankelijke wijnen die smaken als een “normale” reguliere wijn – daarvoor moet je gewoon even aankaarten waar je van houdt.Voor oranje wijn liefhebbers ook meer dan genoeg aanbod. Dat is dus meteen een feest op zich.

Voor in het zaakje heb je enkele tafels met een kleine leuke verscholen ruimte achter de keuken / toilet. Met een speciaal spiek raampje voor als je even naar de andere kant wilt loeren.

Alle gerechten zijn lokaal bereidt en bij Ancestrale wordt biologisch eten enorm belangrijk gevonden – echt verse en goede kwaliteit dus.

 

Als dessert stond ons een kleine verrassing te wachten – kaas (zout) met een gekarameliseerde boter (zoet) en die combinatie was toch hemels. Wij zouden het doen.

Het personeel is enorm enthousiast en dat enthousiasme wordt zeker doorgegeven op de gasten waardoor het hier elke avond een enorme energieke gezellige boel is. Genieten hoor, bij Ancestrale.

Ancestrale