Bart’s best of: de lekkerste Kopenhagen borrel en diner plekken

Denemarken, Kopenhagen, 21 mei 2022, door Michel + Renske

Bart’s best of: de lekkerste Kopenhagen borrel en diner plekken

Het moge duidelijk zijn. De Denen weten hoe je goed moet eten en, niet onbelangrijk, welke wijn je daarbij moet pakken. Alles om zo de beste smaken te combineren. Het beste restaurant ter wereld bevindt zich niet voor niks in deze culinaire hoofdstad. Zo rol je van de ene hippe gastronomisch verantwoorde wijnbar de andere in- het gaat om de juiste keuzes maken, als je een paar nachten Kopenhagen op de planning hebt.

Wel, we helpen je graag op weg met een lijstje om de keuzes wat makkelijker te maken. Dit zijn de lekkerste borrel en diner plekken in Kopenhagen. Here we go!

Pompette

Pompette

Het concept van Pompette is simpel en daardoor duidelijk. Bij Pompette serveren ze fantastische wijnen (betaalbaar!) en een paar heerlijke happen voor bij dat glas wijn (of bier, of fris uiteraard).

Elke dag selecteert het team van Pompette van iedere kleur een wijn die ze schenken per glas: oranje, rood, wit, rosé. Pompette wil met deze selectie een kwalitatieve wijn schenken, maar die ook betaalbaar houden.

Los van de fantastische wijnkeuzes zijn er meer dan heerlijke happen/small dishes: verse burrata met fantastische olieachtige dressing/mengsel, kaasplank waar je u tegen zegt en vers gesneden charcuterie. Ook de ricotta is een must try wanneer deze beschikbaar is.

Ook leuk: naast het fijne zaakje vind je Poulette – zelfde eigenaren die in dit heerlijke tentje fried chicken en tofu serveren. Kan je dus altijd nog door, mocht je na Pompette nog goede zin hebben.

Riga Boden

Riga Boden

Say no more: in de zomer moet je aanschuiven aan de picknicktafels bij Riga Boden. Om het hoekje van het enorm leuke meatpacking district zit Riga. Riga is een klein soort van tuinhuis waar je de lekkerste dingen bestelt. Daarna neem je plaats op het plein aan de knusse biertafels en kan het genieten beginnen.

Van natuurwijn tot heerlijke bieren van de tap. Van olijven als snack tot grilled cheese sandwiches (done well, moeten we echt zeggen!).

‘s Avonds gaan de priklampjes aan en is het heel erg knus. Plassen, indien dit moet gebeuren, doe je binnen in de (oude) kerk.

Nr. 30 Spisested og Vinbar

Nr. 30 Spisested og Vinbar

Nr. 30 is een klassieker – een lokale topplek waar je je omringt door locals uit de buurt of uit de stad die willen genieten van puur eten van farm to fork.

Niks geen Engels menu dus, gewoon even Google Translate erbij pakken of alle hulp vragen van de lieve en kundige bediening.

Qua wijnen is er een hele verzameling om uit te kiezen, beter worstel je dus niet zelf door de lijst heen, maar schakel je ook daar de hulplijn in.

Daarnaast koken ze in een kleine keuken de sterren van de hemel: coquilles, forel met garnalen, asperges – alles even verfijnd en verrassend. Vergeet jezelf absoluut niet te trakteren op een dessert. Daar zijn ze eveneens enorm goed in.

Slurp Ramen Joint

Slurp Ramen Joint

Slurp is het antwoord op een budget avondje uit, want – eerlijk is eerlijk- Kopenhagen is erg prijzig. Bij Slurp strijk je neer voor heerlijke ramen, super lekkere biertjes en fried chicken. Los daarvan wil het zijn dat ze soms een special Bao bun hebben. Indien dat het geval is, raden we je zeker aan om langs te wippen.

Samen met het lokale Tool Beer Brewery maken ze eigen biertjes, die het lekkerst samen gaan met hun ramen. Mmm.

Ancestrale

Ancestrale

Ancestrale is hothotter dan hot. Een aanloop van mensen elke dag die (vaak) teleurgesteld moeten worden, gezien het restaurant voller dan vol is gereserveerd. Het zaakje is klein, waardoor er maximaal plek is voor 30 man. Een kleine doorgang naar een achteraf kamer waar nog enkele tafels staan, maar dat is het dan ook.

Bij Ancestrale koken ze modern met een enorm lokaal approach. Ook vinden ze het belangrijk dat de producten van de hoogste kwaliteit zijn. Niet voor niks zijn ze organic golden certified, wat betekent dat 90-100% van de ingrediënten biologisch is. Absoluut iets wat je proeft als je je met grote vreugde door het menu eet.

Barlie Bottega

Barlie Bottega

Bij Barlie krijg je best of both worlds: heerlijke wijnen met zorg gekozen (en een hele wand vol om uit te kiezen) en zalige gerechtjes. Om je een idee te geven: spitskool met tallegio saus en hazelnoten, polpo a la Barlie (dat wil zeggen met heerlijke citrusvruchten en saus die we nog steeds in ons hoofd terugroepen).

Los van heerlijke lunch en diner kan je er ook al terecht voor je bakkie pleur. Aanrader dus – all day long, dat Barlie.

La Banchina

La Banchina

Relaxt gestruind door Reffen en op zoek naar een nodige versnapering? Bij Banchina strijk je neer. ‘s Winters neem je lekker plek in het badhuisje (lichtblauw, niet te missen) en in de zomer haal je je sappie/bakkie/snackje binnen op en zoek je een plekje op de steiger of op het terras – je bent niet meer weg te slaan.

Bij Banchina is het de hele dag feest, van ‘s ochtends 8 tot laat. Menig Deen zit hier in relaxte stand te genieten van de zon, het water en een goed boek of laptop, wat hier dus ook prima kan.

La Banchina is een oud zwemhuisje wat de naam dus doet verklappen. Daarnaast is de sauna in tact gebleven – deze kan je reserveren en na/voor je bezoek dus gebruik van maken.

Als carnivoor is het wel een beetje behelpen bij Banchina, want ze serveren vooral groentegerechten en seafood. Just a heads up!

 

Delphine

Delphine

Delphine is hotter dan hot. Van fashion scene tot creatieve hipster, iedereen loopt de deur plat bij Delphine.

Bij Delphine koken ze Mediterraans, dat wil zeggen een mix van Italiaanse gerechten en wat Grieks. Gevulde pita’s, fijne dips, veel flatbread en skewers. Comfort food dus.

Daarnaast zit je ook nog eens heel gezellig bij Delphine. Een prachte muurschildering siert de wand en prachtige drankjes komen uit de bar.

Dit plaatje is open van ontbijt tot diner en borrels – het is tot in de vroege uurtjes gezellig.