Denemarken24 mei 2022, door Michel + Renske

Eten in Kopenhagen doe je bij Nr. 30 Spisested og Vinbar

Denemarken, 24 mei 2022, door Michel + Renske

Eten in Kopenhagen doe je bij Nr. 30 Spisested og Vinbar

Woorden schieten te kort bij het uitspreken van de leukheidsgraad van Nr. 30 in Kopenhagen. Bij Nr.30 krijg je echt Scandinavische gerechten en fantastische wijnen. Dit alles in een klein enorm schattig pand dat al even Deens aanvoelt. Deens maar met de hippe twist. Exact wat je wil tijdens een weekend Kopenhagen.

Nr. 30 Spisested og Vinbar

Nr. 30 Spisested og Vinbar

Bij No.30 moet je allereerst goed van te voren een reservering maken. Deze plek zit van voor tot einde vol. Daarom zitten er wat strakkere deadlines aan je reservering- tijdsloten dus. Ondanks het ongezellige feit dat je 2,5 uur hebt, mag dat de pret niet drukke, want bij Nr. 30 Spisested og Vinbar voeren heerlijke Kopenhagen vibes de boventoon.

Dat is ook niet gek want het zaakje bevindt zich op loopafstand van hartje centrum- ook een fijne bijkomstigheid. Los van dit fijne plekje zijn er menig leuke barretjes en restaurantjes in de omgeving.

Nr. 30 Spisested og Vinbar is simpel maar gezellig ingericht. Knusse tafeltjes, fijne tegeltjes en goed zicht op alle wijnen die beschikbaar zijn. Kaarsje op tafel. You know the drill.

Gerechten

Gerechten

Bij Nr. 30 krijg je de lekkerste gerechten geserveerd – dat wil zeggen- mocht je open staan voor de Scandinavische keuken. Veel vis – maar ook verrassend genoeg veel groente op verfijnde manier verwerkt.

Van coquilles tot verse trout op authentieke manier bereidt en fantastische asperges. Los van het heerlijke eten van voor tot hoofd mag je hier een dessert niet afslaan Рdaarbij spant het gerecht dat beschreven staat als koffie, bisquite en  melkschuim de kroon.

Wijn

Wijn

De wijnkaart spant hier de kroon want er is zoveel lekkers dat je bijna overweegt de volgende avond terug te komen. De chef, maar ook de bediening kunnen je allerlei tips geven en hebben kundige feitjes over alle wijnen, de oorsprong en het rijpingsproces.

Daarnaast is er heel veel per glas te krijgen – dus wij zouden zeggen doe daar je voordeel mee om zoveel mogelijk te proeven.