26 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

Duurzaam en praktisch: ARKET gaat kinderkleding verhuren via Circos

26 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

Duurzaam en praktisch: ARKET gaat kinderkleding verhuren via Circos

ARKET, het Scandinavische lifestyle merk waar we o zo dol op zijn (van die dikke fluffy lange winterjassen waar je in weg kunt kruipen? ARKET heeft de allerbeste) gaat kleding voor het kleine spul verhuren. Verhuren, ja. Bij Bart zijn we ook nogal zot op abonnementen. Dat is namelijk echt oh zo handig, lees hier maar eens.

Oke, en weer terug naar ARKET: de club heeft namelijk de handen ineengeslagen met de Amsterdamse online winkel Circos. En nee, niet te letterlijk nemen dat handen schudden, dat mag niet he. Nee, ze zijn een samenwerking aangegaan. Vanaf 28 januari 2021 is een groot deel van de ARKET ontwerpen per stuk of juist als samengestelde bundel te huren via Circos.

ARKET kinderkleding abonnement

ARKET kinderkleding abonnement

Duurzaam it is. Al die kleding aanschaffen voor het kleine spul is bovendien ook een investering waar je U tegen zegt. En dat ARKET nu komt met dit initiatief betekent heus niet dat je geen eigen kleding meer ‘mag’ kopen voor de koters maar de afwisseling is wel een aanrader. De luitjes van ARKET vinden het belangrijk dat kleding voor de kids lang mee gaat en dan is dat duurzame kleding doorgeven dus echt een good to go.

Niks te kleine kleding weggooien, neenee, te kleine kleding doorgeven is toch veel beter. Zo bespaar je tijd, geld en ruimte in de kledingkast. Komt dat even goed uit, meer ruimte voor je eigen inboedel, ha. Het belangrijkste is toch wel het duurzame van dit hele verhaal.

Leuk weetje: ouders kopen in de eerste twee jaar van een kind, waarin het zo’n acht kledingmaten groeit, gemiddeld 280 kledingstukken-  waarvan het meeste maar een paar maanden of zelfs minder lang wordt gedragen. Oeps, confronterend wel.

Een abonnement kost 19,50 per maand. En zo lang de kleding past kun je de gehuurde items lekker gebruiken en als het tijd wordt voor een nieuwe maat of een nieuwe stijl kun je de boel zo omruilen. Leuk om te weten, acht tot tien gezinnen kunnen zo dezelfde kledingstukken gebruiken. Als de items versleten zijn, wordt het materiaal hergebruikt voor nieuwe outfits.

Ben je op zoek naar meer duurzame kledinglease? Bij Gray Label moet je zijn! Het mini-kledingmerk waarvan het kleine spul nóg meer van het ik-wil-je-opvreten wordt, is één van Nederlands allerallerallerzachtste kindermerk. Lees hier meer.