6 juni 2020, door Maartje

De leukste vintagewinkels (online en offline) voor kids? Dit zijn ze

6 juni 2020, door Maartje

De leukste vintagewinkels (online en offline) voor kids? Dit zijn ze

Wat we voor onszelf willen, willen we ook voor het kleine grut, waar of niet? En nee, dan bedoelen we niet dat we er mini me's van maken, of aan de (vreselijke - sorry) 'twinning' trend gaan... Nee nee. Let them be little en doe dat vooral in aantrekkelijk 'pre loved' goodies. De leukste vintage winkels voegen nog wat extra's toe aan hun kleertjes voor kleintjes. Vermaken de boel bijvoorbeeld, snuffelen de westkust van Amerika af naar puike all American denim of hebben gewoon keihard een neusje voor wat zoet/ leuk/ knap/ hebberigmakend is. Onze favoriete vintagewinkels voor kids op een  (groeiend) rijtje.

Maxi Mini Kidswear

Maxi Mini Kidswear

Vintage met een beetje extra, gemaakt van je oude spijkerbroek. Het kan, het is smullen en het wordt gewoon in Nederland gemaakt. Maxi Mini is de naam.

Lees meer: Maxi Mini

Gray Label kleding lease

Gray Label kleding lease

Niet per se vintage (of toch wel?) maar de kleding lease service van Gray Label is gewoon een prachtig initiatief (van een merk dat we toch al prachtig vinden).

Lees meer

Phii

Phii

Nothing beats mollige babybeentjes gehuld in (zacht) mini denim. Precies dat, het lichtblauw van denim (en de zee) en zachte tinten geel en beige (van het zand). Broekjes, tuinpakjes, coole spijkerjasjes en ga zo maar door vind je bij Phii, alles afkomstig uit San Fransico en omgeving, home of the denim.

Lees meer

Laura Dols

Laura Dols

Wie Laura Dols zegt, denkt misschien meteen aan overdadige jurken en party outfits voor die ene speciale gelegenheid. Of aan vintage voor in huis, kanten kleedjes enzo. Dat klopt wel, maar wist je dat Laura Dols bij uitstek dé plek is waar je van die zoete uniformjasjes voor je koters scoort? En kleine tuinbroekjes. Smullen verzekerd.

"

Geen kleding, wel leuk: StudioWietske. Google ‘rotan babybedje’ en Studio Wietske popt op. Terecht ook, want Wietske heeft een uitmuntende hand van kiezen, knapt waar nodig een en ander op, stylen en fotografeert haar vondsten aantrekkelijk (zeker voor wie niet zo goed door schimmige marktplaatskiekjes heen kan kijken een uitkomst) en verkoopt ze voor een nog aantrekkelijkere prijs. Wederom: weg is weg en Wietske is geliefd. U bent gewaarschuwd. O, en van die knappe vintage wandelwagens? Studio Wietske.

"

Copito

Copito

Copito is een heerlijk Spaans merkje opgericht in Barcelona. Copita gelooft in duurzame mode en verkoopt de knapste vintage en gerecyclede kledingstukken voor kids.

 

 

 

 

Offline in Amsterdam

Offline in Amsterdam

Ken je de Ruilhoek in Amsterdam Zuid? Klinkt een beetje simpel, een ruilhoek, en van ruilen komt huilen, maar laat je niet foppen door die naam! Ten minste de helft van team Barts Boekje komt er regelmatig (en levert er ook kleding in, want dat kan dus ook!), en vooral de benedenverdieping is SMULLEN. Die is namelijk gereserveerd voor het kleine spul. Koters mee? Er is een knus en toch veelzijdig speelhoekje waar ze echt wel even zoet zijn.

In Amsterdam West is Otis en de wolf ook feest. Aan de Postjesweg 50 mag je wezen voor mooie tweedehands kinderkleding, heel veel speelgoed en unieke kledinglijnen van beginnende ontwerpers. En ook hier kan het kleine spul los in de (uitgebreide!) speelhoek.
Last but not leastIndianaweg 10 in de Pijp. Hier scoor je te gekke vintage Osh-kosh tuinbroekjes! O, enne, ook Heel Veel Moois voor jezelf…