Nederland29 april 2021, door Nina van Hilst

Gray Label RNTD lease service x Hul le Kes

Nederland, 29 april 2021, door Nina van Hilst

Gray Label RNTD lease service x Hul le Kes

Voor iedereen die net als wij dol is op Gray Label, die van die minikleding waarvan het kleine spul nóg meer van het ik-wil-je-opvreten wordt, is één van Nederlands allerallerallerzachtste kindermerk. En het wordt beter... Het toch al duurzame merk biedt vanaf juni 2020 een brede selectie uit de Miniature-collectie (checkcheckcheck want te lief om niet te doen) via een abonnementsservice aan. Op deze manier wordt de kleding voor baby's en peuters van 0 tot 2 jaar maximaal benut, wat bijdraagt aan een verminderde impact op het milieu. Gray Label skyrockets ondertussen naar nummer 1 op het lievelingsmerkenlijstje.

Een jaartje verder en het wordt nóg beter: Gray Label RNTD en andere Nederlandse duurzame mode-helden Hul le Kes toveren verhuurde items met een beschadiging of vlekje om tot een nieuwe capsule collectie.

Gray Label RNTD

Gray Label RNTD

Waarom dat zo slim is? Nou, iedere papa en mama weet: kindjes groeien als kool. Vooral van baby tot peuter lijkt the time te flyen. Vandaar dat we maar blijven kopen, kopen, kopen om die groei-curve bij te benen. Dat kost een hoop centen, is minder goed voor het milieu en kan gewoon een stuk efficiënter.

Daar wilde Gray Label iets mee te doen. Het merk dook in de kledingverhuur. Het bleek afgelopen jaar al een heus ‘ding’ te zijn en hoewel het best interessant is om een mooie jurk voor een eenmalig even te ‘lenen’, zagen we nog niet het grootste voordeel van deze circulerende kledingkast voor eigen gebruik. Maar voor de mini mens, met het kinderen-groeien-als-kool verhaal in het achterhoofd, zijn we ineens helemaal overrompeld van enthousiasme. Want eerlijk is eerlijk, wie is niet opgegroeid met dat coole jasje van je grote nicht? Of de leren laars van je oudere zus?

Gray Label RNTD X Hul le Kes

Gray Label RNTD X Hul le Kes

Het is voorjaar 2021 en Gray Label RNTD heeft er al een jaartje kleding verhuren op zitten. Één Gray Label pakje heeft al meerdere baby’s meegemaakt. En daarmee is ook ontdekt dat niet alle kleding in schone en complete staat meer terug komt. In de prullenbak ermee? Nee joh. Dan bel je Hul le Kes, het Nederlandse modellabel wat voor hergebruiken, upcyclen en repareren staat. Om zo de levensduur van kleding enorm te verlengen. En boy, wat is het een genot om de gedragen items van Gray Label te zien nadat ze door Hul le Kes onder handen zijn genomen. Hul le Kes repareert gaatjes zichtbaar en mooi. En ze verven de items met natuurlijke verf van uienschillen, avocado pitten, rode kool, etc. De RNTD X Hul le Kes capsule collectie is te koop in een kleine oplage, ben er dus snel bij.

Hoe werkt RNTD

Hoe werkt RNTD

Terug naar Gray Label RNTD. De collectie bestaat uit een brede selectie kledingstukken en accessoires, in zes verschillende maten (van 0 tot 2 jaar).

  • Pick: selecteer je favoriete items in elke gewenste kleur, maat en hoeveelheid.
  • Wear: gebruik de items zonder je zorgen te maken over beschadigingen of slijtage, tot je baby toe is aan de volgende maand.
  • Swap: stel je volgende pakket samen en wacht tot je deze thuis ontvangt. Vervolgens stuur je de ontgroeide items in dezelfde doos terug naar Gray Label. Ieder item wordt zorgvuldig gewassen met een ecologisch wasmiddel voordat het volgende kleintje ervan geniet.
  • Repeat: herhaal dit proces gedurende de eerste 2 jaar van je kleintje. Samen dragen we bij aan een verminderde impact op het milieu. Het is tijd om verschil te maken.

Duurzaam

Duurzaam

Daar bovenop komt nog het feit dat ieder Gray Label-item het GOTS-certificatielabel draagt, wat verzekert dat alles wordt gemaakt volgens de hoogste normen van biologische en maatschappelijk verantwoorde productie (ahh vandaar dat alles zo encroyable zacht is?). Hoge kwaliteit, tijdloze pakjes, het is de slimme Emily Gray die bedacht kleding te maken die wel eens (voor de verandering) lang mee ging. En zo is het duurzame Gray Label verhaal rond. Voor nu dan, want men weet: slimme koppen stoppen nooit.

Ondertussen wachten we (on)geduldig af tot juni en de lease service collectie live gaat…

Gray Label