Nederland24 april 2023, door Anna Sophie Wellink

Praktisch en leuk: abonnementen waar je U tegen zegt

Nederland, 24 april 2023, door Anna Sophie Wellink

Praktisch en leuk: abonnementen waar je U tegen zegt

Dru, dru, druk! Toch houden we er ook van hoor, van dat immer 'aan staan'. Altijd onderweg: werken, kinderen ophalen, sporten, koken, kinderen wegbrengen, werken, als we geluk hebben ploffen we als het kleine spul in bed ligt nog even op de bank met wat Netflix tussen door en dan de volgende ochtend is het weer go go go. Wat helpt zijn een aantal slimme trucjes: zorgen dat er eten klaar staat bijvoorbeeld. En zorgen dat de vaste wekelijkse of maandelijkse dingen als vanzelf op de stoep staan.

 

Abonnementen, dat is het nieuwe rust en ruimte kopen. Een handje vol favorieten:

Parfumado

Parfumado

Bloemgeur, poedergeur of whatever geurtrend genaamd oud (spreek uit als: oudh, oodh). Wij proberen het liefst zoveel mogelijk geurcombinaties uit. Minpunt wel: die reusachtige flessen die halfvol blijven staan op je toch al te drukke badkamerkastje (of ongeopend een nieuwe bestemming vinden als verjaardagscadeau voor iemand die je eigenlijk niet kent of kapot knallen als je aan het reizen bent). Dit probleem (of eigenlijk: die problemen) herkenden de bedenkers van het briljante concept Parfumado. Ze brachten daarom een parfum-abonnement op de markt, waarbij je voor € 14,95,- per maand iedere maand een nieuwe parfum thuisgestuurd krijgt die je kan ontdekken. Ha!

Parfumado

gamin gamine

gamin gamine

Toegegeven: we vinden zelf weinig leuker dan shoppen voor het kleine spul. Immers: jurkjes, jasjes, broeken en rompers zijn in mini-versie gewoon nét wat leuker. Alleen… Ze groeien er ook weer zo snel uit! Kak. En soms vergeet je gewoon te shoppen voor ze. Kak maal 2. And that is where het Franse Gamin Gamine comes in. Neem je een abonnement voor je kroost, dan ontvang je iedere maand een te leuk setje (altijd 2 items) + een accessoire (verrassing!) van gewoon steengoede kwaliteit voor nog geen 30 euro! Kind kan de was doen bovendien: de items gooi je na iedere modderige speelpartij gewoon in de wastrommel en alles blijft tip top in orde. Niet bang zijn dat je iets niet mooi vind: de items zijn altijd van dat knappe, minimalistische Scandinavische design dat niet niet in de smaak kan vallen. Voor alle kindjes van 3 maanden tot 10 jaar. Hier lees je hoe en wat: Gamin Gamine.

Koffie van De Koffiejongens

Koffie van De Koffiejongens

Aangezien koffie essentieel is in (bijna) ieder huishouden is een abonnement aan te raden. Lijkt wellicht een tikkeltje overdreven, maar stiekem is het toch wel heel fijn om altijd een voorraadje in huis te hebben. Je bestelling aanpassen, abonnement pauzeren of stopzetten is altijd mogelijk, dus je kunt lekker zelf de touwtjes (cupjes) in eigen handen houden.

Niet alleen mensen houden van koffie, ook planten zijn er dol op. In ieder geval op de koffiecups van De Koffiejongens, want die zijn gemaakt van én voor planten. Omdat ze 100% biologisch afbreekbaar zijn, kun je ze na gebruik op je composthoop of in de GFT bak gooien. Of die duurzame koffie ook een beetje te drinken is? Zekers. Tried, tested and approved door Team Bart.

Lees hier nog meer redenen waarom de koffie van DKJ zo’n goed idee is. 

Oslo Skin Lab - The Solution

Oslo Skin Lab - The Solution

First of all zijn we gewoon genadeloos be-influenced met deze: The Solution. Een poeder, zo lazen we, die je rimpels als sneeuw voor de zon (sort of speak) laat verdwijnen. Jaja, zo dachten wij ook. Hetzalwel. Tot-dat-ie wel erg vaak voorbij kwam en we, en dat is een belangrijke, van een aantal The Solution-gebruikers die we hoog hebben zitten uit de eerste hand hoorden dat het écht werkt. Toen een collega met verstand van zaken (lees: met een studie over poeders, E-, D-, huppeldepup-nummers op zak) óók nog eens aangaf dat ze toch echt geen kwalijke ingrediënten kon ontdekken, gingen we overstag. Spoiler alert: ook wij zijn enthousiast. So far so good…

The Solution zeg je? Mais oui. Dat leggen we uit: Oslo Skin Lab is een Noors merk (what gave it away?) dat beauty-supplementen ontwikkeld met een aangetoonde werking. The Solution is het eerste product dat in Nederland verkrijgbaar is. Lees meer over Oslo Skin Lab en The Solution

potschaft, vinden we zo lekker

potschaft, vinden we zo lekker

Niets zo fijn, dat je thuis komt en het eten al op tafel staat. Aanschuiven maar, nou dat klinkt toch super. Met het stampotten abonnement van Firma Potschaft is dat zo geregeld. We zijn een beetje ‘op’ het Amsterdamse House of Watt omdat de mensen van deze heerlijke plek snappen dat hun lokaal een bietje uit de richting ligt voor veel stadse Amsterdammers. Dat is ok want voor een bietje Watt idee fietsen we tóch graag een blokje om. Zo heeft de club momenteel een wekelijks wisselend menu met echt de meest lekkere stamppotten: altijd een klassieker en altijd een spannend verhaal. Ze zijn vega maar er zijn ook altijd gehaktballen (Slagerij de Wit), rookworst, jus, zuur en spekkies. En vega gehaktballetjes van Future FarmEn altijd is er appelkruimeltaart. En soep. Of het moet op zijn natuurlijk want alles is óók altijd vers.

Firma Potschaft

Ook lekker de producten van Alma babycare. 

Viva Vino

Viva Vino

Niks zo frustrerend als we dan een moment voor ons zelf hebben gevonden en s ‘avonds neerploffen op de bank, er vervolgens achter komen dat de wijn op is. Daar krijgen we een spontane error van. En dan geen error op ons Netflix account, nee error in ons hoofd. Tijdens zo’n moment hoort er gewoon een goede bel bij. Nou, je raad het al… een wijn abonnement. Zodat je altijd iets lekkers in de koelkast hebt staan. Ook leuk om als cadeau weg te geven. ‘Hi gefeliciteerd, hier, een wijn abonnement, ha.’ Dat wil je toch? Gaan we weer: 1) Altijd iets lekker in de koelkast. 2) Een selectie wijnen afgestemd op je eigen smaakprofiel. 3) Gratis thuisbezorgd, scheelt een heleboel gesjouw. 4.) Proost.

Vinobox

Panty's, je hebt er nooit genoeg van

Panty's, je hebt er nooit genoeg van

Na een lange dag het kroost opgehaald, de mondjes gevuld, het sociale praatje met de oppas erop zitten en je snel omkleden voor een datenight met je liefje. Eindelijk dat veel ste dure jurkje aan, die je hebt gekocht onder het motto: als we het doen, doen we het ook goed, but ok. En dan… panty nummer één, ladder. Panty nummer twee… nee, er is  geen panty nummer twee, k*t. Hebben we wat voor. Een panty abonnement. La Vie panty zorgt voor je maandelijkse voorraad aan goede kwaliteit panty’s in alle soorten en maten. Kunnen we heel kort over zijn: geweldig.

La Vie panty

Flower Power

Flower Power

Leuk om te krijgen maar ook zo leuk om weg te geven. Bloemen, we houden ervan. Ze zijn vrolijk, knap en ruiken (meestal) lekker. Er gaat nooit een dag voorbij zonder verse bloemen in huis. En als ze dan niet vers zijn dan zijn we wel gedroogd. Het werkt simpel. Je kiest de stijl van bloemen die je mooi vindt. Dan bepaal je hoe vaak, waar en wanneer en via je eigen account kies je het moment van bezorgen, kies je een vaas erbij, of niet. Staat je vorige bos nog knap te zijn? Dan sla je toch een keer een nieuwe ronde over. Bloomon is o zo handig, alles kan, alles mag.

Ook een goed idee: Reflower

En als we dan toch in de bloemen hoek zitten dan vinden we deze ook niet te missen. Reflower, een duurzame bloemen bieb. Je huurt kunst bloemen met een bijpassende vaas voor 20 euro per maand. Ben je erop uitgekeken? No problem, word de hele boel gewoon omgewisseld voor een nieuwe set bloemen, wat dat kost? Vijftien euro per keer. En we snappen het hoor, want zijn die kunstbloemen dan wel mooi? Ja heel. Kunstbloemen vinden we hier ook het verkeerde woord, blijvende bloemen klinkt beter. Reduce, Re-use, Reflower.

Wat ook zo leuk is aan de abonnementen, iedere keer als er weer een binnenkomt is het net alsof we een cadeau uitpakken. Een cadeau aan jezelf.