2 maart 2023, door Gili Papier

Van Portugal naar Azië: bij ARCA in het art’otel in Amsterdam

2 maart 2023, door Gili Papier

Van Portugal naar Azië: bij ARCA in het art’otel in Amsterdam

ARCA, say what? De Portugese hotspot in het art’otel waar, de met Michelinster bekroonde, chef-kok Henrique Sá Pessoa de scepter zwaait. Wat staat er op de kaart? Gerechten bestaande uit een heerlijke combinatie van Portugese en Aziatische smaken. Vamos naar ARCA!

 

 

Mix & Match

Mix & Match

ARCA serveert het beste van de Portugese eetcultuur met Aziatische invloeden, waarbij de gerechten allemaal om te delen zijn. Maar ook gerechten (voor als je wat minder van het delen bent) waar je heerlijk van kunt genieten in je eentje. Denk bijvoorbeeld aan een Portugese zeebaars met knolselderij en een champignonchutney in combinatie met een Tuna Tataki met pittige escabeche, basilicum en chili-olie. Tip van ons: vergeet vooral ook niet de Seared Langoustine, een romige orzo met bisque, langoustines, tomaat en coriander te bestellen. En sluit af met de Cauliflower Tart met pindakaas en een groene curry sorbet. My oh my, so yummy! 

 

 

WE GAAN NOG NIET NAAR HUIS, NOG LANGE NIET NOG LANGE NIET!

WE GAAN NOG NIET NAAR HUIS, NOG LANGE NIET NOG LANGE NIET!

Ook fijn aan ARCA is de bediening, waar je merkt dat er net wat meer aandacht aan je wordt besteed en ze bij ieder gerecht nog even aan je tafel komen uitleggen wat het is. Het zit hem in de kleine details. Houden we van.

Na het eten nog niet naar huis? Sla linksaf het hoekje om en plof neer bij de hotelbar voor een heerlijke cocktail. Leuk detail: de cocktails sluiten precies aan op het menu van ARCA en bevatten kruiden en elixers vanuit zowel Portugal als Azië. Een cocktail te veel op? No problem, dan reserveer je gewoon een heerlijke kamer in het oh zo gezellige art’otel. 

Arca