Nederland, Amsterdam25 maart 2024, door Anouk Ardesch

Van Portugal naar Azië: bij ARCA in het art’otel in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 25 maart 2024, door Anouk Ardesch

Van Portugal naar Azië: bij ARCA in het art’otel in Amsterdam

ARCA, say what? De Portugese hotspot in het art’otel waar de met Michelinster bekroonde chef-kok Henrique Sá Pessoa de scepter zwaait. Wat staat er op de kaart? Gerechten bestaande uit een heerlijke combinatie van Portugese en Aziatische smaken. Vamos naar ARCA!

 

 

Mix & Match

Mix & Match

ARCA serveert het beste uit de Portugese keuken met Aziatische invloeden. Sommige gerechten zijn er om te delen, sommige meer geschikt om lekker voor jezelf te houden. Denk aan Portugese zeebaars met knolselderij of een champignonchutney in combinatie met een Tuna Tataki met pittige escabeche, basilicum en chili-olie. Tip van ons: vergeet vooral ook niet de Seared Langoustine, een romige orzo met bisque, langoustines, tomaat en coriander te bestellen. En sluit af met het dessert van het jaar 2024 volgens Gault&Millau: een bloemkooltaart met pindakaas & groene curry sorbet. De moeite waard om eens langs te gaan bij ARCA, want dit dessert is er één voor in de boeken. My oh my, so yummy.

 

 

En we gaan nog niet naar huis

En we gaan nog niet naar huis

De bediening bij ARCA is ook tiptop in orde, waar je direct merkt dat er net wat meer aandacht aan je wordt besteed en ze bij ieder gerecht nog even aan je tafel komen uitleggen wat het is.

Na het eten nog niet naar huis? Sla linksaf het hoekje om en plof neer bij de hotelbar voor een cocktail. Leuk detail: de cocktails sluiten precies aan op het menu van ARCA en bevatten kruiden en elixers vanuit zowel Portugal als Azië. Een cocktail te veel op? No problem, dan reserveer je gewoon een heerlijke kamer in het oh zo gezellige art’otel. 

Behind the Pass

Behind the Pass

De mensen in de keuken van ARCA houden van koken (duh) én van kennis met elkaar delen. En dat laatste doen ze ook maar al te graag, dus is Behind the Pass in leven geroepen. Een reeks aan hele toffe samenwerkingen met internationale gastchefs die langskomen bij ARCA in het restaurant aan de Martelaarsgracht, bij het station. Het concept is helder; één avond, één bijzonder menu, twee chefs. Een exclusief evenement waar Henrique samen met de andere chef de hele avond verzorgd, en dat voor 160 euro. Dan krijg je een welkomstdrankje, een zes-gangen menu inclusief wijnarrangement én een uniek kijkje achter de schermen, met misschien wel de chef aan tafel. Elk kwartaal hebben ze weer een editie met een nieuwe chef. Dus check vooral de socials voor de volgende editie!

ARCA