Aruba, Caraïben2 juli 2023, door Maartje

Aruba: de leukste dingen om te doen

Aruba, Caraïben, 2 juli 2023, door Maartje

Aruba: de leukste dingen om te doen

In navolging van het eerste deel Aruba, Aruba, de restaurants, nu dan ook: Aruba, what to do.

Allereerst: the obvious. Met je gat op het strand de godganse dag zo min mogelijk uitvreten. Maar als, áls je dan toch iets wil ondernemen omdat je er, zeg, een weekje of twee bent en een dagdeel heel misschien niet aan eten, drinken, slapen, boek lezen, eten, drinken, slapen wil besteden, ook dan heeft Aruba tofs in petto. Dit bijvoorbeeld:

Enne: wat je ook doet, op Aruba heb je écht een huurauto nodig. 

Carnaval!

Carnaval!

Moet je je bezoek wel even goed plannen natuurlijk. In februari is het bijna de hele maand feest, maar de voorbereidingen beginnen op Aruba elk jaar al lekker op tijd (in januari al). En dat carnaval gaat er een portie anders aan toe dan in het zuiden van ons eigen land.

Bijzijn is meemaken. Skip je ook meteen het koude weer in Nederland die maand.

 

Suppen en Sup Yoga

Suppen en Sup Yoga

Ga Suppen. U weet wel, Stand Up Paddling.  Heerlijk als het op een heerlijk rustig zeetje gebeurt en van je plank afpleuren een cadeautje is. Bovendien, en daar zijn alle partijen het over eens: het is fantastisch voor je lijf. Oké, daarvoor moet je wel regelmatig gaan maar toch – als je wil sporten op vakantie, doe dan dit.

Nog een tikkeltje sportiever en meer in de zen modus is Sup Yoga. Een Sup Yoga Class van Vela Aruba moet je hebben. Klinkt als een uitdaging en dat is het ook. Maar wel een leuke en geschikt voor beginners. Je hoeft gelukkig niet op een hard board, maar op een zachte opblaasbare board. Lieve instructeurs geven de lessen en binnen no time heb je een nieuwe houding geleerd.

Natural Pools

Natural Pools

Bezoek één van de Natural Pools. Ha! Die zag je niet aankomen he? Aruba heeft dus een paar beeldschone natuur’zwembaden’, verscholen tussen de rotsen, afgescheiden van de ruige oceaan. Zo mooi. Die in Conchi bijvoorbeeld, maar er is er ook één die nog niet zo lang bekend is op het eiland. Je zult een gids nodig hebben om er te komen, bij die laatste, zoveel is waar, en dan is het een beleving hoor, zo van een rots afspringen in het helderder dan heldere zeewater. Verfrissender en prachtiger krijg je het niet. Er zijn verschillende opties maar ABC Tours brengt je er met liefde heen. Let wel: mocht je een groepstour boeken, dan is de kans groot dat je een stel (hysterische) Amerikanen in je jeep treft. En die vinden het leuk om al toeterend een paar rondjes extra op de rotonde te pakken, en ‘lekker ruig’ te rijden, waar de ABC Tours chauffeurs dankbaar gehoor aan geven.

Duiken bij de Antilla

Duiken bij de Antilla

Waar? Bij Antilla. Daar ligt namelijk een groot scheepswrak in de oceaan, het grootste van de Caribbean. En ja, dat is indrukwekkend on a whole other level.

Stapje terug? Ook snorkelen is fantastisch hier.

Yoga

Yoga

Zonnetje op de achtergrond, matje op grond en de ogen dichten. Inhale en exhale, helemaal zen. Als je het dan toch doet, doe het dan hier. Lekker vroeg in de ochtend of terwijl de zon juist ondergaat, het ruizen van de zee op de achtergrond, wat meeuwen boven je hoofd en een bevlogen Amerikaanse die met een vette tongval je door de sessie heen sleept. Heerlijk zen voor de één, een prima dutje voor de ander.

Maria Pucci heeft wel een hele mooie plek uitgekozen voor haar yoga sessies, namelijk Tres Papi. Tipje hoor, yoga met Maria.

Waar te eten op Aruba? Dat lees je hier: Aruba, de restaurants

Arikok National Park

Arikok National Park

Het nationale park van Aruba is werkelijk mooi. Er zijn wandelroutes, de gigantische cactussen, eeuwenoude muurtekeningen en meer van dat. Kun je bovendien gewoon met je eigen huurbolide doen maar met een gids het gebied in, kan ook. Eigenlijk is dat laatste nog leuker. Leer je iets meer over de flora en fauna, de gidsen weten de beste uitzichten te vinden en zijn goed in het inschatten wat wél en niet haalbaar is om te wandelen met de tempraturen.

California Lighthouse

California Lighthouse

Rijd naar het noordelijkste puntje van het eiland waar de vuurtoren is. Dat.

 

Kunstkijken

Kunstkijken

Wat je ook doet, ga naar St Nicolaas, de zuidelijke punt van het eiland. Sowieso vind je daar de oudste bar van Aruba, Charlies Bar, maar ook het historisch museum (mocht je een potje educatief willen doen) én – en daar is het om te doen – het is een  groot openlucht museum. Kleurrijke street art waar je maar kijkt, het ene werk nog groter en indrukwekkender dan het ander. Het is dat je bij Aruba aan strand en palmbomen denkt… Maar echt, het is te gek en het is o-ver-al.

Houd vooral de facebookbookpagina van de Aruba Art Fair in de smiezen, daar staan alle must-go’s op. En sla De Artista Gallery niet over, een moderne concept store in een oude garage waar ze je alles kunnen vertellen over de lokale kunstenaars, waar je kunt shoppen en workshops kunt volgen, mocht je willen.

Royal Aruba Aloe

Royal Aruba Aloe

Meer toeristisch dan dit ga je het misschien niet krijgen, maar wel een must visit when at One Happy Island. Aruba staat bekend om de productie van aloë vera en daarover kom je alles te weten Royal Aruba Aloe. Kun je meteen alle producten inslaan voor wanneer je per ongeluk een beetje bent verbrand.

Aruba