5 mei 2021, door Michel + Renske

Zuurdesembakkerij Mater in de Amsterdamse Pijp voor al je broodnodigheden

5 mei 2021, door Michel + Renske

Zuurdesembakkerij Mater in de Amsterdamse Pijp voor al je broodnodigheden

De zuurdesembakkerijen zijn een beetje als smashed avocado op de menukaart - opeens zie je het overal en is het moeilijk niet mee te doen met de hype (want: hoe lekker?). Ook niet geheel onlogisch, aangezien de pandemie veel roet in het eten heeft gegooid op horecagebied. Daarom gingen de bakkerijtjes en to go tentjes des te harder en popten ze als ware paddenstoelen uit de grond in Amsterdam (en daarbuiten). De Amsterdamse Pijp zat nog verlegen om een lekkere ambachtelijke tent en tádá; daar was Mater.

 

Nog meer fijne ambachtelijke bakkerijen en goede ontbijtplekken in Amsterdam scoor je hier.
Een goede boterham is geen overbodige luxe. Laten we dat met een goed ambachtelijk zuurtje nou allemaal in de pocket hebben. Vullend, stevig en knapperig brood. Wijzelf kunnen een echt goed broodje daarom ook prima met alleen wat boter en goede olijfolie naar binnen werken en het is vaak sneller op dan ons lief is. Hoera voor Mater, want veel meer heeft het brood niet nodig. Je vindt Mater in de zijstraat van het Marie Heinekenplein bij Locals in de buurt. Een omgebouwde garage fungeert als bakker slash winkel. Like. Ook meteen 100 punten voor een ruige ambiance en lekker pop-up sfeertje.
Bij Mater kan je uiteraard terecht voor bonken van broden, lekker groot, goed van smaak en knapperige korst. Maar ook voor kleine lekkernijtjes: croissants, focaccia’s, koekjes (choco chip met tikkie zout, lekker!), oh en shortbread to die for. Wel moet je er vroeg bij zijn of je reservering plaatsen (per mail), anders kan het zomaar zijn dat je met je neus naast de boter valt. En dat is toch een gemis.