Nederland17 maart 2021, door Imara Milatz

De lekkerste bagels van Nederland? Bij deze adressen scoor je ze

Nederland, 17 maart 2021, door Imara Milatz

De lekkerste bagels van Nederland? Bij deze adressen scoor je ze

‘All day bagel!’  Schreeuwden we door een stille stad, maar wat als je pech hebt en de overheerlijke bagels van Flo’s Appetizing niet binnen fietsbereik zitten? Nou, wikkel je dan maar vast uit je burritodeken want bij deze plekken moet je echt langs. Of vooruit: blijf op die bank, met wat geluk komen ze het ook bij je langs brengen.

Better Bagels - Leiden

Better Bagels - Leiden

‘Heerlijk, eerlijk en ambachtelijk’ dat bekt niet alleen lekker, maar wordt aan de Lange Mare ook waargemaakt. Eerlijke ingrediënten voor bagels, beleg en een Boliviaans bakkie. Je wordt overspoeld door de keuzes: van BLT tot Red Baba Ganoush of toch de No-tuna met jackfruit? Liever alles zelf in de hand, build your own, want zo simpel kan het zijn. En ken je die bagelshops die van die crunchy bagelcrisps maken? Dat doen zij ook, maar dat is niet het enige waar ze hun leftover bagels voor gebruiken. Samen met Leidsch Bier worden deze gebruikt om een Bagel Blond te brouwen. Rol je zo van de lunch door naar de borrel, liefst met een BagelDog.

Better Bagels

Bagel Bakery - Rotterdam

Bagel Bakery - Rotterdam

De eerste van Rotterdam en nog steeds met stip op 1. Eerder al een favoriet van Barts Boekje Junior, maar deze kan hier zeker niet ontbreken. Want zeg nou zelf zalm en cream cheese wordt toch alleen maar beter met die pit van mierikswortel? Of wilde je toch een vette hap, dan zit je hier ook gebakken met de lekkerste finger-licking Bagel Burgers gevolgd door heerlijk vegan ijs van Professor Grunschnabel. De fantastische combinatie van jasmijn, sinaasappel en het fijne zuur van de yuzu, doe je ogen dicht en met een briesje op je gezicht waan je je zo in Japan onder de kersenbloesem. Maar dan sta je dus eigenlijk aan de Delfshaven in Rotterdam onder een berk.

Bagel Bakery

De Remise - Dordrecht

De Remise - Dordrecht

Een monumentaal pand waar een tabaksopslag, garage en verschillende kantoren hebben gezeten, maar sinds 2019 een lunchroom. En wat voor een, met een Engelse inslag haal je hier niet alleen de beste scones van Dordrecht, maar uiteraard ook bagels. Geen verrassingen op het menu, maar ze zeggen niet voor niets: ‘never change a winning team.’ De gerookte kip smaakt heerlijk met de mosterd-dille dressing en de knapperige radijs. En als je dan weer naar binnen mag, proef dan niet alleen die fijne bagels, maar ook de historie want alle oude elementen zijn hier behouden.

De Remise

 

RØST - Middelburg

RØST - Middelburg

Eerder vertelden we je al om naar deze lunchroom te gaan voor de goddelijke aardbeientaart, maar ook de bagels zijn hier divine. Zeeland produceert prachtige natuurlijke producten en daar maken ze bij RØST volop gebruik van. Momenteel hebben ze geen vast menu, jammer want de bagel met geitenkaas en pink lady wil je voor de rest van je leven. Ondertussen dus nog even blijven dromen, genieten van alle verse producten en niet vergeten een blik naar binnen te werpen om de nog steeds wisselende kunst te bewonderen die ze altijd exposeren.

RØST

The Happiness Café - Eindhoven

The Happiness Café - Eindhoven

Ze doen niet aan een ‘one size fits all’ en dus kun je hier voor alles terecht met alle wensen. De Brabantse worstenbroodjes, ook vegan, brownies met een geheim en onverwacht ingrediënt en natuurlijk de verrukkelijke meergranen bagels. Voor de kids een broodje aap in hun eigen brunchbox en voor jou the green chicken met crispy bacon (van kalkoen). De avocado is niet het enige dat deze bagel groen maakt, ook hier hebben ze weer een heerlijke twist toegevoegd die je positief verrast. Oh, en mocht je zo enthousiast zijn geworden van hun good food, dan kun je het zelf gemakkelijk thuis namaken met de recepten die ze op YouTube plaatsen. Maar eerlijk is eerlijk, het smaakt toch veel lekkerder met die finishing touches of happiness.

The Happiness Café

By Kees - Heerenveen

By Kees - Heerenveen

Ook dit is al een bekende van ons met een uitgebreid aanbod van koffie, thee en verse sappen. De taarten staren je bij binnenkomst al aan, maar wat er du moment bereid wordt, is misschien nog wel beter. Je moet er even naar zoeken, maar die bagel ligt toch echt op je bord, onder een overweldigende lading aan de beste ingrediënten die je in Heerenveen kunt vinden. Alle bagels verlaten de keuken met hun signature mangochutney die bij iedereen een glimlach doet verschijnen. Zo vol van smaak en zo bright van kleur net als de zusjes Kees zelf.

By Kees

SAP Markt - Maastricht

SAP Markt - Maastricht

Yes, weer zo’n heerlijke plek met een overload aan vers sap en geweldige bagels. Vorig jaar nog door de Maastrichtenaren uitgeroepen tot de beste lunchroom in de stad, die wil je toch niet missen? Met een dozijn aan belegopties waarvan bijna de helft vegan, zijn er genoeg verrassingen te vinden. Neem een ‘Extra meaty the Bitch’ of een ‘Dabbing Buddha’ met tempeh. Ja, ook op een bagel is dat een klapper. Zin in de ‘Chicken cheese pesto’? Hebben ze ook voor je, maar dan ben je er nog niet want dit is dus ook een van de volledig vegan te verkrijgen opties. Oh, en wist je trouwens al dat je hier ook een heerlijke, donkerrode bietenbagel kunt bestellen?

SAP Markt

Brasserie Zomaar - Purmerend

Brasserie Zomaar - Purmerend

Voor als je onverwacht in Purmerend staat is dit een echte aanrader want naast een enorme lijst aan broodjes hebben ze wraps, flatbreads en uiteraard bagels. And trust us, Zomaar een lunch vind je hier niet. Extra trek, no worries, wat extra zalm op je bagel of toch liever (vegan) feta. En weet je nog dat we laatst zeiden dat je in Amsterdam en andere steden kon stadswandelen? In Purmerend kan dat ook en guess waar je dan onderweg een super fruitsmoothie kan halen…

Brasserie Zomaar

Deegeluk - Boxtel

Deegeluk - Boxtel

Voor de lekkerste koffie in Nederland zijn we al eens zuidwaarts getrokken en als we dan die bagels zien, kunnen we niet wachten totdat we weer mogen. Buiten op het terras met zo’n voortreffelijk bakkie en dan lekker lopen knoeien omdat je die bagel natuurlijk helemaal niet in een strandstoel kunt eten. Die challenge accepteren we toch maar, een beetje eigenwijs zijn we wel. Of gaan we toch all the way voor de High Bagel? We hebben in elk geval nog even tijd om te beslissen, maar één ding staat vast: genieten gaan we hier op het plein zonder twijfel doen. 

Deegeluk

Brasserie de Conversatie - Uden

Brasserie de Conversatie - Uden

Uden? Wat moeten we daar dan? Nou, daar moet je de bagel met krab proberen op de derde etage van een warenhuis. Even zoeken dus, maar deze little gem is onovertroffen en absoluut de moeite waard. Niet alleen vind je er de meest romige krabsalade, maar ook nog butterflied garnalen. Hoewel, kijkend naar die andere bagels, slaat de twijfel hard toe want die malse carpaccio met ook nog eens filet americain en de fleurige vegan laten het water zeker niet minder in de mond lopen. Uden dus, the place to get your bagel fix. Helaas alleen pas wanneer ze weer openen.

Brasserie de Conversatie