België, Brussel16 juni 2023, door Michel + Renske

5x fijnste bakkers in Brussel (die je niet wilt missen)

België, Brussel, 16 juni 2023, door Michel + Renske

5x fijnste bakkers in Brussel (die je niet wilt missen)

Je bent gewaarschuwd. Het water zal je in de mond lopen. Als je nog niet wist dat ze in Brussel goed konden bakken, dan weet je het nu. Geen reden dus om je dag niet extra vroeg te beginnen (voor de meute uit) en on the go te stoppen bij een fijne bakker voor een lekker brood, goede cruffin (je weet wel, tussen muffin en croissant in) of meer van dat soort. Lees snel verder!

Boulangerie Pinpin

Boulangerie Pinpin

Vers van de pers en meteen hot en happening. Deze Boulangerie Pinpin. Voor de guitige naam vinden we ‘m al leuk en gezellig. Bij Pinpin kan je niks meer en niks minder verwachten dan top kwaliteit broden, de lekkerste crispy croissants en zoals ze zelf zeggen: alles met BOTER. Butter butter butter. Naast deze heerlijkheden is er meer reden om te gaan. Ze hebben namelijk een Cave de Naturelles. U raadt het al – hier zit je ook goed voor je flesje natuurwijn voor thuis.

Renard Bakery

Renard Bakery

Bij Renard Bakery wil je zeker even stoppen. Het pand bestaat uit twee ‘delen’: de shop en een atelier, zoals ze de plek van de ovens en de werktafels graag noemen.

Niet alleen voor brood en broodachtige baksels ga je naar Renard, ook voor het perfecte gebakje, taartje of koek stop je aan Place Fernand Cocq.

Wat wil je nog meer als er taartjes als Croûte Cappuccino (chocolade cappuccino taart) of croissants met room en aardbei vulling op het menu staan?

You know where to find us.

Aube Bakery & Coffee

Aube Bakery & Coffee

Mogen we deze bestempelen als een unieke parel in zijn soort? Nog lekker onontdekt, randje centrum Brussel. In het zuiden van de stad vind je Aube.

Aube is een perfecte mix van industrieel done well. Niet te shabby maar ook niet chique. Voor de winkel kan je rekenen op een rij. En het terras (mits de zon schijnt) is altijd gezellig druk.

Voordat Aube een gegeven was, is er een crowdfunding opgezet door 3 ambitieuze mensen om de zaak er te laten komen en het pand te renoveren (zodat het knap werd). Is gelukt. Oordeel zelf maar. Ook voor de vroege vogels een genot, want ze zijn vanaf 8 uur al open – ook in het weekend.

Brood Boulangerie

Brood Boulangerie

De vrouwelijke bakkers van de lekkerste zuurdesembroden zijn nogal zeldzaam. Extra leuk daarom dat bij Brood eigenaresse Stephanie elke dag 24/7 (zoals ze zelf zegt) aan het fermenteren en bakken is.

Van gelamineerde croissants tot zoete brioche. Van volkoren zuurdesembroden tot een gekrulde, ronde croissant met boterkaramel en gekarameliseerde pinda’s. We zeiden toch dat het water in de mond zou lopen?

Ook leuk: Brood levert veel brood aan restaurants in de omgeving. Grote kans dus dat je wanneer je brood en boter vooraf besteld, je een echt brood van Stephanie voorgeschoteld krijgt.

Boulengier

Boulengier

Misschien wel het leukste aan een fijne bakker is naar binnen kunnen kijken. Wel, als je in de rij staat bij Boulengier krijg je zo een kijkje in de keuken. Het pand doet al gezellig aan met neo lampen waar de naam van het zaakje schittert. Hip en classy en de gebakjes zijn ware kunstwerkjes.

Ook maken ze gebruik van seizoensfruit. Zoals bijv. rabarber taartjes, die om door een ringetje te halen zijn. Wil je een snel broodje halen om uit het vuistje op te smikkelen? Boulengier got you covered. Kan je daarna de gezellige wijk Sint Gillis in.