Nederland, Rotterdam12 maart 2024, door Lotte van Zijl

Bar Alaska vind je in Rotterdam en is geïnspireerd op Berlijn

Nederland, Rotterdam, 12 maart 2024, door Lotte van Zijl

Bar Alaska vind je in Rotterdam en is geïnspireerd op Berlijn

In het oh zo gezellige Crooswijk vind je aan de Kerkhoflaan het buurtcafé Bar Alaska. En het belooft veel goeds, want het is van dezelfde eigenaar als Café Marseille. Bij bar Alaska kun je voor heel veel lekkers, maar ook een goede dosis gezelligheid terecht.

Bar Alaska

Bar Alaska

Voor een broodje bal van Slagerij Haak, maar ook flammkuchen (zowel de klassieker als vis en vega) of juist Spaanse tapas zit je hier op de juiste plek. De Portugese Pasteis de nata zijn ook top. En is ook leuk om op te halen tijdens een wandeling naar het Kralingse bos. Er staat zelfs een gerecht op de kaart geheel in het teken van het Rotterdamse Crooswijk: vissoep met brood. Die moet je gewoon even proeven. Fijn: je hoeft voor al dit lekkers niet persé naar Bar Alaska toe, want ze leveren ook op locatie.

Bomvol gezelligheid

Bomvol gezelligheid

Naast de vrijdag, zaterdag én zondagmiddagborrels is deze Rotterdamse bar voor veel meer feestjes the place to be. Houd zeker hun Instagram in de gaten voor heel veel leuke specials, zoals een paella feest, oesters voor € 1 euro (hallo, daar moet je gebruik van maken!) of een Kaapverdiaanse avond inclusief live muziek. Ook als je zelf iets te vieren hebt zit je hier goed. Roep wat jij belangrijk vindt, nodig je gasten uit en laat Bar Alaska de rest regelen. Zo wil je nog lang niet naar huis. Is het al vrijdag?

Bar Alaska