14 juni 2021, door Sanne Carbaat

Kop in de zon op het grootste dakterras bij Bar Bistro Bureau in Amsterdam

14 juni 2021, door Sanne Carbaat

Kop in de zon op het grootste dakterras bij Bar Bistro Bureau in Amsterdam

Niet zomaar een dakterras vind je bij Bar Bistro Bureau in de Amsterdamse Sloten en Riekerpolder. Nee, je zit op het grootste dakterras in omstreken, op de vijfde verdieping van B. Amsterdam, inclusief groen, kruidentuin, twee oude Kevers en een heuse jeu-de-boulesbaan en dat allemaal met een uitzicht van heb ik jou daar. Het is even een stukje fietsen (wel weer een stuk langs de Oeverlanden, is leuk), maar dan blijf je gewoon wat langer.

 

Misschien niet de grootste dakterrassen, maar wel hele fijne plekken op een dak vind je hier.

 

Waar eerst de computers van de IBM ronkelden, staan nu tafels, zithoeken, een joekel van een open keuken en twee goede barren waar de mensen van Bureau druk bezig zijn om alle borrelaars van drank te voorzien. Bureau vind je in B. Amsterdam, een megagebouw met creatieve co-working ruimtes (je kunt zelf je call in een oude auto maken) en allerlei ander fijns die een werkdag gewoon fijner maken. Koffie en sandwiches haal je bij Stach, sporten kan op de begane grond en de borrel doe je dus bij Bureau op de bovenste verdieping.

Op het menu van Bureau vind je de klassieke bitterbal en kaasstengel en een scala een andere happen. Het ontbijt is klein maar fijn (verse croissants!) en met de lunch neem je een hotdog met kimchi of een tom kha kai soep. Of een salade. Of een croque monsieur. De keuze is reuze.

 

Ook de avondkaart heeft van alles leuks (het is lastig te kiezen uit alle lekkere voorgerechten), maar hier moeten we toch echt de Kip van Bijdendijk aanraden. Een kip die maar liefst 81 dagen heeft geleefd (dat is dus lang voor een kippenleven..) en volgens recept van Joris Bijdendijk is bereid. Hij wordt ingespoten met een pekeloplossing en nog een paar dagen gedroogd voor de beste kip die je ooit gekloven hebt. Je krijgt er frisse salade en groenten bij en een side van lavas crème. Willen we hier aanraden om daar meteen twee bakjes van te bestellen, want die is niet-te-doen goddelijk.

Gewoon lekker zitten en borrelen is niets mis mee, maar een potje jeu-de-boules maakt een avond helemaal af. Er zijn twee banen, dus ellebogen gebruiken tot je er een hebt. Een rondje lopen door de groene kruiden (glas wijn/bier in de hand) en natuurlijk aan alle kanten even oeeh en aah-en over het uitzicht.

 

Bar Bistro Bureau