13 februari 2023, door Teun Tielen

(b)Art By Anne Mei Poppe: de allerbeste tips & tricks voor kunstliefhebbers

13 februari 2023, door Teun Tielen

(b)Art By Anne Mei Poppe: de allerbeste tips & tricks voor kunstliefhebbers

Bring (b)art back! Hoewel we dol zijn op kunst is (b)art een beetje een ondergeschoven kindje op de site. Tijd om daar verandering in te brengen. Vandaag trappen we af met kunstenaar Anne Mei Poppe. We lichten haar werk uit en delen ook haar tips & tricks voor kunstliefhebbers en kunstenaars in de dop.

Anne Mei Poppe:

Anne Mei Poppe:

In het immer kleurrijke werk van Anne Mei staat verbinding centraal. Ze werkt op grote doeken, gebruikt veel kleur en organische vormen. Dat begon vanuit een niet te stillen drang om te creeren, kreeg vleugels met dank aan instagram en mond-op-mond-‘reclame’ en sinds dit jaar wordt ze vertegenwoordigd door Rademakers Gallery. Tekenen en schilderen was altijd al haar grote hobby, maar het begon pas op haar 30e serieuzere vormen aan te nemen. Daarvoor werkte ze jarenlang in de consultancy en asset management. Nogal iets anders… Als je het ons vraagt een goede switch.

 

 

How to be an artist?

How to be an artist?

De tip van Anne Mei over hoe kunstenaar te worden: “Cliché maar waar: oefening baart kunst. Als je ook droomt van een kunstenaarsbestaan blijf dan vooral veel tekenen en schilderen. Probeer nieuwe materialen, technieken en stijlen uit en kijk wat bij je past. Maak dat je eigen en blijf jezelf vernieuwen en verrassen, dat houdt het spannend. Durf fouten te maken en ergens overheen te gaan – ook als je het fantastisch vindt – om te kijken wat er gebeurt. En probeer connecties te leggen met mensen in de kunstwereld en vraag om feedback en advies”.

Creatieve blokkades

Creatieve blokkades

Ugh, creatieve blokkades. Ze horen erbij, maar het kan wel ontzettend frustrerend zijn wanneer je vastloopt. Voor Anne Mei helpt het om het ‘gewoon’ te accepteren, een paar dagen helemaal niet schilderen en juist even tijd nemen voor zichzelf. Soms is dat door te wandelen in de natuur en soms juist door te lachen met vrienden. Structuur in de dagen en bezig blijven kan wel helpen om weer in de flow te komen. Om inspiratie op te doen is een bezoek aan een museum altijd een goed idee. In Nederland zijn er een hoop mooie musea met wisselende exposities.  Zo heeft het Kröller Müller museum een prachtige collectie en beeldentuin en vind je in Voorlinden waanzinnige moderne kunst. Die laatste is ook erg leuk om met kinderen te bezoeken.

Kunst kopen

Kunst kopen

Yes to kunst in huis. Maar waar haal je de mooiste werken vandaan? Laten we eerlijk zijn, kunst kopen is verslavend en niet goedkoop. Sparen voor een kunstwerk wat je raakt en waar je echt blij van hebt is een goede investering, al zijn er ook opties die iets budgetvriendelijker zijn. Er is een kunstkoopregeling in Nederland waar veel galeries aan meedoen, en je kunt eventueel beginnen met het aanschaffen van edities die lager geprijsd zijn. Op Instagram en Artsy kun je ook veel kunstenaars ontdekken, maar uiteindelijk moet kunst je gewoon raken.

De favorieten van Anne Mei

De favorieten van Anne Mei

Zelf koopt Anne Mei ook graag kunst. Ze is al lekker op weg met haar verzameling die bestaat uit werken van Aldo van den Broek, Raafat Ballan, Marilyn Sonneveld, Isobel Harvey en Galina Munroe en Andrew Salgado. Ze vindt het werk van Diane Dal-pra, Danielle McKinney, Rowley Haynes, Ben Sledsens, Claire Tabouret en Joana Schneider (die ook door Rademakers wordt vertegenwoordigd) ook waanzinnig mooi.

Beeld: Diane dal pra via Galerie Derouillon.com en Ben Sledsens via Tim van Laere Gallery 

BLISS

BLISS

Het werk van Anne Mei is voornamelijk geïnspireerd op gebeurtenissen uit haar eigen leven. Vanaf 18 februari zijn de schilderijen van Anne Mei te bewonderen in expositie ‘BLISS’ bij Rademakers Gallery in Amsterdam. Deze galerie focust zich op vrouwelijke kunstenaars en duurzaamheid. BLISS is een tentoonstelling over  generational trauma, transformatie, spirituele connectie, hoe we allemaal één zijn. Er hangt onder andere een werk gebaseerd op het leven van haar opa die op 18 jarige leeftijd in zijn eentje met de boot van China naar Nederland kwam. Mocht je in de buurt zijn, loop dan zeker even binnen.

Anne Mei Poppe