Nederland, Maastricht10 februari 2023, door Teun Tielen

Marres: huis voor hedendaagse cultuur in Maastricht

Nederland, Maastricht, 10 februari 2023, door Teun Tielen

Marres: huis voor hedendaagse cultuur in Maastricht

Maak kennis met Marres: een huis voor hedendaagse cultuur in Maastricht. Vanaf de straat is er niet heel veel te zien, maar schijn bedriegt! In het voormalig woonhuis van de bierbrouwende Familie Marres vind je een mediterraan restaurant en een verborgen expositieruimte. Mocht je in de buurt zijn, dan is een bezoek aan Marres zeker de moeite waard. Al is het maar om een rondje te maken door de openbare tuin (de grootste van Maastricht!), die hebben ze namelijk ook nog.

 

Nog meer cultuur in Maastricht vind je hier.

 

Marres

Marres

Bij Marres willen ze laten zien dat kunst verder gaat dan werken die aan de muur hangen. De exposities zijn daarom erg gericht op de zintuigen en de verhouding tussen je lichaam en de kunst. Hier geen infobordjes aan de muur, maar eerst kijken om later (of helemaal niet) in je boekje op te zoeken wat de kunstenaar eigenlijk bedoelde. Marres is ook leuk met kinderen, want die zijn erg in touch met hun zintuigen. Er is geen vaste collectie en de tentoonstelling wisselt vier keer per jaar. Met het huis kun je alle kanten op, zo verandert het komende zomer (2023) in een groot plantenrijk. Huis en tuin staan dan nog meer in verbinding. In die tuin worden regelmatig workshops georganiseerd en zit je in de zomer ook heerlijk op het terras.

 

Marres Kitchen

Marres Kitchen

Schuif voor (of na) je museumbezoek zeker aan bij Marres Kitchen! De eerste chef kwam uit Damascus en kookte later in een restaurant in Siciliƫ. Toen hij naar Maastricht kwam, nam hij alle indrukken die hij daar had opgedaan mee naar Marres, waar de kaart nog steeds goed gevuld is met Mediterrane en Midden-Oosterse gerechten. Hoewel er verschillende gerechten met vlees/vis worden geserveerd, is er ook voor vega(n)s een hoop keuze.

Marres