6 maart 2020, door Maartje

BARTS BADKAMERGEHEIMEN DEEL 1: The Ritual of Namasté

6 maart 2020, door Maartje

BARTS BADKAMERGEHEIMEN DEEL 1: The Ritual of Namasté

Er hangt hier op Bart HQ al een tijdje een idee in de lucht: Barts Badkamergeheimen. We worden er namelijk niet jonger op en we kunnen je vertellen: al dat reizen helpt ook niet echt. Dus delen we steeds vaker hoe we dat doen, een beetje fris en fruitig op locatie verschijnen. Welke producten we gebruiken (over heel veel van hen lees je al via Barts Groene Boekje), wat we mee de wereld over sjouwen en waarmee we ons thuis terugtrekken. Het eerste deel in deze Bart Badkamergeheimen reeks is een persoonlijke, opgetikt door Maartje, want hé, iemand moet aftrappen nietwaar? En Barts beautyplank staat tegenwoordig vol met The Ritual of Namasté.

One small step for man...

One small step for man...

Om de olifant in de porseleinkast maar meteen de dam over te duwen: ik deed nooit echt iets aan mezelf. Noch aan mijn uiterlijk, noch aan een gezond gestel. En tsja, dan komt er een moment dat die olifant je vol in je gezicht ramt. Dat je tegen de 40 loopt (auw) en je er – blijkbaar – niet meer mee wegkomt om zonder je gezicht te wassen je nest in de duiken. Dat je nog nooit een potje oogcrème hebt aangeraakt, geen flauw idee hebt wat het verschil is tussen dag- en nachtcrème en dat je niet weet hoe je conclea-watte moet spellen. Bestaan die mensen nog, hoor ik je denken? Ja hoor.

Dus ben ik begin dit jaar (we hebben het over 2020), toen de slapeloze nachten en horrorspiegelbeelden zijn dieptepunt bereikt hadden, begonnen met een nieuw leven. Niet rücksichtslos hoor, nee nee, babysteps. Minder vlees (veel minder), meer water (veel meer: ik drink tegenwoordig zelfs thee en wie me kent weet hoe ik daar van gruwel), minder alcohol (iets minder) en meer self care. Algehele self care en zelfliefde in de badkamer.

Dus toen ik iets na het begin van 2020 de kans kreeg om een samenwerking met het Nederlandse Rituals Cosmetics aan te gaan (ik was toch al fan en had al een aantal heerlijkheden in de badkamer staan, zo blijkt ook uit onze badkamerplank), greep ik die met beide handen aan. Want hoe leuk om nu eens niet een toch al beeldig meisje van begin 20 een product aan te zien prijzen, toch? Maar iemand waar echt nog wat te halen valt. Ha! Begin 2021 hoor ik graag van jullie of het geholpen heeft.

The Rituals of Namasté, les 1

The Rituals of Namasté, les 1

Nu is het natuurlijk allemaal niet zo heel ingewikkeld. Je wast je gezicht met de fijne, heerlijke geurende producten, smeert het een en ander er weer op, gaat slapen en je doet de volgende ochtend hetzelfde met de potjes waar ‘dag’ op staat in plaats van ‘nacht’. Maar ik had (heb) dus serieus géén idee wat wanneer hoort wanneer we het gaan hebben over olie, toner of, nog erger: een serum. Vandaar voor iedereen die net zo onwetend is als ik (en voor mezelf, als naslagwerk), de one and only how to:

Ik gebruik The Ritual of Namasté Glow, een anti-aging lijn met huidverzorgingsproducten voor vrouwen en mannen tussen de 30 en 45 jaar. De hoofdingrediënten zijn saffraankrokus en heilige lotus. De combinatie van deze ingrediënten helpt de huid te regenereren en resulteert in een egale, stralende huid. De Glow-collectie helpt tegen huidveroudering, minimaliseert fijne lijntjes en geeft de huid een gezonde uitstraling. So far so good.

Afijn, schoonmaken eerst, ‘s ochtends en ‘s avonds. Ik gebruik de Skin Brightening Face Exfoliator uit de Purify lijn. Aanrader. Geen hogere wiskunde. Op je hand, water, poetsen maar. En vergeet je nek niet!

En dan wordt het dus ‘ingewikkeld’: what’s next? Het serum is het antwoord. Ik gebruik, ook uit de Glow serie, het Anti-Aging Serum. Een of twee keer pompen, warm maken tussen je vingertoppen en aanbrengen op je gezicht, hals en décolleté.

De oogcrème gaat er tegelijk op, voor of na het serum dus. Ik heb van The Ritual of Namasté Glow lijn de Firm & Lift Eye Cream. Beetje deppen rond je ogen en intrekken maar. Ook goed voor wie lijntjes rond haar (of zijn) mond heeft!

Heb je nou geen tijd voor al dat gedoe (waarvan regelmatig acte, Rome werd ook niet in één dag gebouwd), dan is er voor de afwisseling het Miracle 3-in-1 Micellar Water. Even in de ochtend en avond met een watje langzaam over je gezicht, ogen en lippen vegen  en herhalen tot het watje er schoon uitziet. Kind kan de (face) was(h) doen.

Maar die olie dan? Tsja, die snapte ik dus ook niet en twee weken later is het mijn favoriete product uit de hele Glow lijn (hij kan bovendien mee in je handbagage en blijkt een alleskunner). De Pure Radiance Face Oil kan in plaats van je dag- of nachtcrème (een paar druppels op je schone en droge huid) of tegelijk met je dag- of nachtcrème. Kijk, dat is nieuws. Voor wie, net als ik, in de wintermaanden een droge huid heeft, mengt gewoon een paar druppels door de crème voor extra voeding. Interessant, vond ik: in de olie zit een anti-aging extract van zeewier dat fijne lijntjes en kraaienpootjes minimaliseert en de stevigheid en egaliteit van de huid verbetert. Een mix van natuurlijke oliën zoals Tsubaki-olie en St. John’s Wort-olie met verzachtende en verzorgende eigenschappen. Ik wrijf het ook in mijn handen en masseer er de punten van mijn haar mee. Laat het Rituals maar niet horen.