1 april 2020, door Nina van Hilst

De fijnste merken natuurlijke droogshampoo

1 april 2020, door Nina van Hilst

De fijnste merken natuurlijke droogshampoo

Onze liefde voor droogshampoo is alleen maar gegroeid sinds we moeder zijn. Al is het waarschijnlijk gewoon erg van nu om niet zo vaak je haren te wassen. Beter voor je haar, beter voor het milieu en eigenlijk ook wel lekker makkelijk. Mits je goede hulpmiddelen hebt natuurlijk. Het geheim zit in droogshampoo. Goede droogshampoo welteverstaan. Natuurlijk - of in ieder geval zonder troepzooi erin - en als het even kan nog een feel-good merk ook. Wij zetten de fijnste merken natuurlijke droogshampoo op een rijtje.

 

Day Two Dry Shampoo
Als eerste zagen we hem bij Romy Boomsma op haar Instagram voorbij komen. Die was er al lyrisch over. En vervolgens bracht Barts Buddy Jorien hem mee naar een weekendje festivallen en we waren verkocht. Deze droogshampoo in poedervorm is heel fijn van structuur. We denken dat hij daarom je haar zo lekker doet aanvoelen. Er is keuze uit twee geuren, welke beide lekker zijn. En Day Two is 100% natuurlijk. We kopen Day Two bij het lieve Gathershop in Amsterdam (maar ook gewoon online).
Bonus: verpakt in een (grotendeels) papieren, biologisch afbreekbare verpakking. €18.50

SMPL Droogshampoo
Weer 100% en deze keer gewoon gemaakt door twee Nederlandse vrouwen. SMPL is een 100% natuurlijk, no nonsense verzorgingsmerk. Ze hebben een kleine, mooie collectie met producten als gezichtsolie, een fantastische multi-balm, zonnebrand en kinderlotion. En dus die fijne droogshampoo in poedervorm. Ze doen de belofte dat de ingrediënten je haar meer volume geven en beter laten groeien. Is dat even fijn. SMPL is bij meerdere winkels te vinden en wederom online te bestellen. €17

Beauty Kitchen The Volumiser
Soms kan het gebeuren dat je zonder magisch wit poeder zit en je vlug even nieuwe moet halen bij een winkel die dichtbij en vaak open is. Ren dan even naar Holland & Barrett voor de droogshampoo van Karine Jackson. The Volumiser doet prima zijn werk – alhoewel we hem kritisch als we zijn minder fijn vinden als bovenstaande twee – en de prijs is lager. Je kunt deze met een gerust hart kopen.
Bonus: ook deze is verpakt in een (grotendeels) papieren, biologisch afbreekbare verpakking. €13.99

Authentic Beauty Movement
Het vrij nieuwe merk in kappersshampoos (en meer) Authentic Beauty Movement heeft een hele range aan shampoos, conditioners en stylingproducten. Gemaakt van de beste (natuurlijke) ingrediënten, zonder sulfaten en siliconen en geheel vegan. Voor kappersproducten betaal je altijd wat meer en deze droogshampoo is als spray verkrijgbaar. En we vermoeden dat poeder in een papieren verpakking milieutechnisch beter is. Maar goed, wil je hele fijne droogshampoo. Dit is je vriendin.

Lush No Drought

Hallo volume en doei vet haar! Deze frisse droogshampoo met absorberende poeders, grapefruit en limoen, zorgt voor een fris koppie zonder dat er water bij komt kijken! Het fijne poeder absorbeert vet en is makkelijk uit te borstelen. Easy peasy, breng een klein beetje aan op je haar en borstel het weer uit. Héél goed checken of je het goed uitgeborsteld hebt anders loop je met een witte waas rond. Geloof ons we’ve been there… En tada, je haar is weer lekker fris en ruikt heerlijk lichtjes naar citrus. Extra fijn pluspunt aan deze droogshampoo, je krijgt er mega veel volume van. En dat is what a girl needs.

Kevin Murphy Fresh Hair

Deze does the magic trick en meer heb je eigenlijk niet nodig. Of wel, want Fresh Hair van Kevin Murphy is een van de weinige droogshampoo’s (ook op poederbasis) die het haar eens niet matte maken. Nee met Kevin in je hairdo ga je shinend door het leven. We zijn vooral fan van de signature droogshampoo met de naam Fresh Hair maar Doo Over en Bedroom Hair staan ook nog hoog op de planning om uit te proberen (alleen al om die leuke namen en eveneens leuke verpakkingen). Top merk dit, ook top dat ze zoveel mogelijk met natuurlijk producten werken. Vind je haar ook fijn!

Romy x Nourished
As we speak zijn Romy Boomsma en de meiden van de fijne webshop Nourished zelf een serie haarproducten aan het lanceren. In de collectie komen een haarolie en een droogshampoo. Voor wat we nu begrepen hebben komt de droogshampoo in een spray (van gerecycled plastic) en poedervorm (in karton). Dit voorjaar komt de lijn op de markt. Hoera! We willen de druk niet opvoeren voor de lieve meiden maar we denken dat dit heel fijn gaat worden.

Update: Per eind mei zijn de haarolie en droogshampoo via Nourished te bestellen als pre-order. En vanaf begin juli leverbaar.