23 september 2019, door Maartje

Barts Beauty: CODA Amsterdam

23 september 2019, door Maartje

Barts Beauty: CODA Amsterdam

We doen hier op Barts Boekje niet ontzettend veel met beauty. Iets met 'schoenmaker blijf bij je leest' enzo. Wat niet wil zeggen dat we niet DOL zijn op allerlei potjes en pannetjes die onze huiden gaaf en schoon houden. Potjes en pannetjes, smeersels, olies, zalfjes en waters in de categorie duurzaam en groen graag. O, en als het even kan mag het er ook nog aantrekkelijk uitzien op de badkamerplank. Thank you very much. Daar hebben we online zo onze adresjes voor, zoals Nourished, kijk maar verderop op deze site. Maar op het gebied fysieke shops hebben we (oprecht) maar een paar top go adressen, de meeste daarvan in het buitenland. Dus maken we hier een uitzondering voor de 'schoenmaker'-regel en bejubelen KEI-hard de komst van CODA Amsterdam, de eerste betaalbaar én prachtige drogisterij-cosmetica shop van het land.

CODA Amsterdam

CODA Amsterdam

Zijn we in New York, dan kunnen we niet zonder een bezoek aan C.O. Bigelow, de oudste apotheek van NYC, en vinden we in hotels de producten met het klassieke logo, dan gaan ze steevast mee in de tas. Een apotheek die prachtig, lekker en gewoon goed spul maakt, waarom hebben we die hier in Nederland niet?, zo vroegen we onszelf al geregeld af. En wij niet alleen, zo blijkt nu: Barbara Kerseboom, bedenkster van het nieuwe met CODA, vond dat ook. Want waarom OF dure spullen die we ons niet kunnen veroorloven OF lelijke gear?

Afijn, Barabara snapt dat wij, en jullie vast ook, behoefte hebben aan een zaak waar we voor een kleine prijs ook de mooiste spullen kunnen kopen. Vandaar CODA, de eerste cosmetic drugstore van Nederland. Een zorgvuldig samengestelde collectie van betaalbare drogisterij klassiekers, maar dan mooi en stijlvol. De Franse pharmacie meets het Amerikaanse C.O. Bigelow in een cleane Scandi-style store in de Amsterdamse Pijp. Duurzaam, ecobewust met ‘a certain je ne sais quoi’. Low- en mid-range prijzen, met een high-end look en feel. In de collectie een mix van bekende én niche merken.