16 april 2019, door Maartje

*Updated * Barts Boekenclub: dé boeken van 2019 voor een empowered leven

16 april 2019, door Maartje

*Updated * Barts Boekenclub: dé boeken van 2019 voor een empowered leven

Vandaar dat we het tijd vonden voor een boekenlijstje met de leukste boeken die in 2019 nog uit gaan komen. Zodat wij die vrouwen - die ons middels hun mooie boeken gaan helpen met een empowered leven - weer kunnen helpen met wat extra aandacht voor hun bloed, zweet en tranen. Want we zien wel hoe hard jullie werken om deze boeken-baby op aarde te zetten. Zet 'm op kanjers! We kijken er naar uit jullie papieren beauty's te kunnen lezen.

** Update: scroll naar beneden voor de nieuwe vermelding in dit lijstje **

Mayra Louise - Op je lijf geschreven

Mayra Louise - Op je lijf geschreven

Prachtvrouw, moeder, model en voorvechter voor body positivity. Daar zeggen wij ‘hell yeah’ tegen. En deze mooie – grappige ook – dame legt momenteel de laatste hand aan haar eerste boek. Schrijven kon ze al lang en goed. En meer leren over het achterhaalde schoonheidsideaal kunnen we allemaal wel. Dat gaat Mayra ons doen met haar boek ‘Op je lijf geschreven’. Zodat we tevredener gaan worden met wat ons qua lichaam gegeven is en we shaming helemaal achter ons kunnen laten. Het boek kom begin mei uit en is nu al te reserveren via Bol.

Carolijn Braeken - Motherhood, a memoir of our first year

Carolijn Braeken - Motherhood, a memoir of our first year

Van Insta-crush – check ByCarolijn – vanwege haar stijlvolle beelden, naar herkenning in haar mooie teksten over het moederschap. Dat is Carolijn. Over dat laatste schreef ze een boek, ‘Motherhood – a memoir of our first year‘. Stijlvol uiteraard. En de eerste sneak peeks die we in haar Stories voorbij zagen komen, raken de teksten je in je ziel. Menig nieuwe moeder zal zo veel herkenning vinden in hoe ze schrijft over de hoogte- en dieptepunten van het eerste jaar als moeder. Het boek is begin april verkrijgbaar en te bestellen via ByCarolijn.com.

Nina Pierson - Mama'en

Nina Pierson - Mama'en

Van het ene moederschap naar het andere. Nina Pierson – ook wel bekend als Miss SLA, en voormalig Miss Bedrock en PUP Creative – is druk bezig een self care boek voor moeders te schrijven. In Mama’en geeft ze tips voor tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Een boek waar het eens voornamelijk over het welzijn van de moeder gaat. Een boek vol tips, oefeningen, lessen van experts, recepten en verhalen van ervaringsdeskundigen. Waardoor je nóg meer kunt genieten van je nieuwe rol als mama. Het boek is begin september verkrijgbaar en is nu al te reserveren via Bol.

Eveline Helmink - Handboek voor mindere dagen

Eveline Helmink - Handboek voor mindere dagen

Voornamelijk bekend als Eveline hoofdredacteur van Happinez. Deze vrolijke vrouw schreef een boek over de dagen waarop het tegen zit. Want niemand is altijd vrolijk en sommige dagen zijn gewoon stom. Juist op die dagen kun je het meest over jezelf leren en persoonlijke groei maken. Eveline’s ‘Handboek voor mindere dagen’ vertelt dat deze dagen er zeker mogen zijn en hoe je deze momenten leerzaam doorkomt. Het boek is begin mei verkrijgbaar en is nu al te reserveren via Bol.

Maartje Diepstraten - Los little escapos

Maartje Diepstraten - Los little escapos

Voor een empowered leven zijn kleine – of grote – ontsnappingen naar een fijne plek must. Ons’Maartje – mogen wij als Brabanders zeggen – schreef eerder al een boek met ‘Little Escapes’ in Nederland en België. Gevolgd door ‘Little Escapes net over de grens’. Toen kwam ‘Cool Cape Town’ met de fijnste tips voor Kaapstad en omstreken. En ze gaat door. ‘Los little escapos’ neemt je mee naar de onontdekte plekjes in Barcelona, Bilbao, Ibiza, Madrid, Marbella, Mallorca en Valencia! Het boek is eind mei verkrijgbaar – mooi op tijd voor je zomerse vakantie – en ook nu al te bestellen via Bol.

Hanneke Peeters - Rock Your Crystals

Hanneke Peeters - Rock Your Crystals

Kristallen vinden we prachtig en heel ons huis ligt er vol mee. Maar wat kun je er eigenlijk mee? Hanneke durven we gerust de kristallen-koningin van Nederland te noemen. Met haar bedrijfje Rock Your World voorziet ze ons van kristallensprays en kristallen. In haar eerste boek ‘Rock Your Crystals’ leert ze ons dat kristallen niet alleen mooi zijn maar ook welke steen je kunt inzetten om iets te veranderen of kracht bij te zetten. Een beetje Moeder Natuur, een beetje magie en een beetje wijsheid van Hanneke. Het boek is eind april verkrijgbaar en nu al te reserveren o.a. via Bol en Bruna.

Lisa Stel - Vegan Comfort Food

Lisa Stel - Vegan Comfort Food

Ok ok, deze hoort niet helemaal in het rijtje want het boek kwam in december al uit. Maar omdat we Lisa – van Lisa Goes Vegan – zo leuk vinden en het boek bijdraagt aan een empowered leven, willen we hem toch even vermelden. Speciaal voor wie het boek nog niet gezien heeft en wel toe is aan wat comfort. Lisa heeft een hele fijne blog vol tips en recepten voor een vegan levensstijl. En in haar laatste boek ‘Vegan Comfort Food’ deelt ze meer dan 50 makkelijke recepten die je buikje tevreden maken op een luie banksessie, tijdens de lunch op je werk of op een borrel met vrienden. Nu al te koop dus.

Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt - Holistik Handboek

Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt - Holistik Handboek

Holistisch, Ayurveda, mindful en connected. Allemaal erg leuk hoor maar niet altijd makkelijk vol te houden in je drukke, dagelijkse leven. Karlijn en Evelyn van Holistik helpen ons al enkele jaren aardig op weg via hun online platform over een holistisch leven. Het werd dus tijd voor een boek. Een boek dat je met praktische tips, mooie verhalen, fijne feiten en sprekende beelden op weg helpt meer in contact met jezelf, de mensen en natuur om je heen te leven. Geen stoffige look of taaie lappen tekst. Maar een plaatje van een cover en een boek wat je open kunt slaan op welke pagina je wilt en meteen kunt lezen wat jou aanspreekt. Het boek is nu te koop.