14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reishoroscoop deel 3: Tweelingen

14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reishoroscoop deel 3: Tweelingen

Hoi Tweeling! Leuk dat je er bent. Nog leuker dat je er wel weer zin in lijkt te hebben, in een lekker reislustig jaar. Komt goed uit: wij ook. Belangrijker nog: jij ook, als we de sterren mogen geloven! Het derde lenteteken, jouw teken, is de Tweeling en deze brengt lucht in het jaar dat door Ram is begonnen met vuur en welke door de Stier gekanaliseerd is. De natuur gaat letterlijk de lucht in, alles gaat in bloei. Dat is wat jouw teken doet. Hoewel het wel dubbel is... Het gaat bij jou, Tweeling, namelijk om kennis, veel kennis, het liefst van alles. Vooral voor jezelf en niet zozeer voor het grotere geheel - dat je het weet.

Astrologie voor Dummies

Astrologie voor Dummies

Want wat iedereen eigenlijk zou moeten weten als ze een horoscoop lezen, niet alleen deze dus, is dat niemand ooit alleen een Stier, een Ram, een Tweeling of een Boogschutter of welk sterrenteken dan ook is.

Het sterrenbeeld waar je onder geboren bent, zegt alleen waar de zon op dat moment stond. Ook de maan en 9 andere planeten hadden een bepaalde plek toen jij op de wereld kwam. Allemaal weerspiegelen ze een andere energie waar menselijke psychologie en gedragingen bij horen. Samen maken ze jouw persoonlijke horoscoop. Jouw ingrediënten voor jouw leven – het is aan jou wat je ermee doet. Mocht je jezelf helemaal niet of nauwelijks herkennen in het sterrenteken dat bij jouw geboortedatum hoort, dan heb je vrijwel altijd één of meerdere tekens in een ander sterrenteken staan die voor jou belangrijker blijken.

2021 is ‘een vijf jaar’ (2+0+2+1=5). Het is een nieuwsgierig jaar. Een onderhandelend bestaan, communicatie die onmisbaar is, een jaar waarin we altijd onderweg lijken te zijn en vol van nieuwe plannen. Het is een jaar waarin we werken aan onze mentaliteit. Waarin we onze communicatieve vermogens en gedachten veranderen en daarmee ook onze relaties en vriendschappen naar een hoger plan gaan brengen. Omdat het er tijd voor is. Omdat het kán.

Voor sommigen tekens is het jaar 2021 het uitermate gunstig om te reizen, voor andere tekens wat minder. Als je je horizon niet letterlijk kunt verbreden, dan kun je dat geestelijk of in je eigen omgeving wel! Waar een wil is…

Reishoroscoop Tweelingen 2021 (21 mei- 21 juli)

Reishoroscoop Tweelingen 2021 (21 mei- 21 juli)

Sleutelwoorden voor de Tweelingen: dubbel, levendig & lichtvoetig.

Good to know: Tweelingen kunnen zich razendsnel aanpassen en ze scoren goed als het gaat om overzicht creëren en het uitvoeren van een opdracht. Het lijkt wel of ze overal wat van weten (en vinden) en inderdaad: hun kennis ís ook groot en uitgebreid. Ze kunnen fantastisch goed meedenken maar als het echt de diepte ingaat, lijken ze een beetje af te haken… Een beetje Tweeling kan het eng vinden om zoveel te voelen. Dat laten ze liever
aan het hierna komende teken Kreeft over. Aha. 

Sleutelwoorden voor de Tweelingen: dubbel, levendig & lichtvoetig

Ook wat betreft reizen zie je dit gegeven in het grondpatroon van de tweeling terug. Ze maken graag kilometers, het liefst in eigen vervoer zodat ze veel locaties kunnen zien. En weer door. Kiest een Tweeling toch voor een vaste standplaats, dan is het nodig als er veel mogelijkheden zijn om hun snelle geest bezig te houden. Strand, bergen, een meer of bossen en liefst met een stad en musea. Het lichamelijke werk als bergbeklimmen of kanoën laat hij graag aan anderen over. Ben je betoeterd: het gaat jou immers echt om de variatie van het landschap. Dat maakt dat rondreizen, stedentrips en cruises leuke tijdsbestedingen zijn.

Jij, Tweeling dat je er bent, kan eigenlijk overal heen als je kennis er maar mee vergroot
wordt. Een jonge Tweeling zal graag een talencursus volgen in het buitenland. Van groepsreizen en te drukke stranden houd je doorgaans niet. Landen als België,
Frankrijk, IJsland, Sardinië, Tunesië passen bij hun natuur. Verder weg doet een road trip voor de Verenigde Staten – in een camper uiteraard – het goed (en bij wie niet?) of een verblijf in Los Angeles (pick us!).

In 2021 gaat de Tweeling er graag op uit. De belangrijke conjunctie van Saturnus en Jupiter in Waterman geven de Tweeling energie om te ondernemen. Zij geven je zelfvertrouwen een enorme boost. Toch is het zaak dat hij voldoende rust neemt, want er lijkt ook wat tegenwerking te zijn…

Zowel zakelijk als prive kan er gereisd worden. Die reizen zullen zorgen voor nieuwe
contacten en perspectieven. Een werkverandering zit er zeker in. Een andere baas of, weet je wat, gooi het volledig over een andere boeg. Bedenk dat Jupiter in de Waterman al het bestaande dat je zo goed kent, omver kan gooien en er iets nieuws voor in de plaats kan zetten. Die verandering kan zorgen voor een verhuizing naar een andere stad of land.

Voor de single Tweeling kan er tijdens een van de (vele!) reizen sprake zijn van een nieuwe liefde en ja, ook daar zou je zomaar voor kunnen gaan verhuizen. Al met al is 2021 een jaar vol veranderingen en mogelijkheden! Saturnus in de Waterman kan voor tegenwerking zorgen maar als luchtteken zal de Tweeling er minder hinder van hebben. Einde jaar zal er uitgerust kunnen worden en is het genieten geblazen van alle mooie nieuwe contacten en relaties.

Tot slot iets wat we allemaal mogen weten voor als je een reis boekt: let goed op als je een reis boekt tijdens Mercurius retrograde perioden. Wisten we ook niet maar het is dus zo dat in die periode je reis heel goed vertraging op kan lopen of dat er een andere vorm van miscommunicatie kan zijn omtrent je reis. Liever boek je je reis ervoor of erna. Reizen tijdens deze perioden kan gewoon hoor, maar houd gewoon een beetje rekening met eventuele miscommunicatie. Dat je het weet. 

Deze perioden voor 2021 zijn:

  • Zaterdag 30 januari tot en met zondag 21 februari 2021
  • Zondag 30 mei tot en met woensdag 23 juni 2021
  • Maandag 27 september tot en met 18 oktober 2021

Deze jaar-reishoroscoop werd speciaal voor Barts Boekje geschreven door Astroloog & Numeroloog Caroline Post.