Verenigde Arabische Emiraten, Dubai18 november 2020, door Maartje

Je moet de groeten uit het Buitenland hebben! (we zijn namelijk goed verzekerd, ook tijdens een pandemie)

Verenigde Arabische Emiraten, Dubai, 18 november 2020, door Maartje

Je moet de groeten uit het Buitenland hebben! (we zijn namelijk goed verzekerd, ook tijdens een pandemie)

Pardon? Maar jazeker: je moet de groeten uit het buitenland hebben! We maken ons er weer voor op hoor. De vooruitzichten voor 2021 zijn goed en we staan serieus te trappelen om het vliegtuig weer in te mogen. That's us... Maar hoe een goed nieuws is het wanneer 'code groen' weer zegeviert voor iedereen die zijn familie en liefdes al o zo lang heeft moeten missen? Voor iedereen die grootse plannen had om naar het buitenland te emigreren, wellicht voor een paar jaar? Staan die plannen nu voor nog langere tijd on hold of kan het wel?

De beste tip die wij onlangs kregen was: 'ga eens bij OOM Verzekeringen kijken!'. Dat is namelijk een kleine, Nederlandse verzekeringsmaatschappij die verzekert waar andere verzekeraars stoppen. Dat is geen broodje aap - we deden onderzoek en het is écht zo. Sterker nog: de mensen van OOM hadden, ver voordat wij überhaupt ooit met een negatief reisadvies te maken hadden gehad, die optie al opgenomen in hun papieren. En vooruitzien is regeren, niet?

Oom verzekeringen? Hoe zit dat dan?

Oom verzekeringen? Hoe zit dat dan?

Stel je voor… Je hebt kids die in 2021 nog niet leerplichtig zijn. En stel, je hebt de afgelopen maanden (herstel: vrijwel het hele jaar) vooral binnen gezeten. Hard gewerkt, weinig uitgegeven, je keurig aan alle regels gehouden… Zou het dan niet waanzinnig zijn om er gewoon even een maand of 2, 3 tussenuit te sneaken met zijn allen? Een ervaring voor het leven te creëren. Ja toch? Nu zijn dat leuke en spannende gedachten maar vaak worden ze geen realiteit vanwege praktische ‘obstakels’. Zoals de verzekering: wat als er tóch weer een pandemie uitbreekt? Wat als er een (naast) familielid plots komt overlijden of ernstig ziek raakt? Of we worden zelfs ziek daar? Die (laatste twee) opties kun je dus verzekeren! Dat is namelijk precies waar OOM Verzekeringen rekening mee houdt en goed in is. Ze verzekeren je voor al dat soort (blegh) zaken én (vooral) voor die dingen waar je zelf niet aan gedacht had.

Wij zijn er als een ander er niet is

Jaja... Maar wij hebben familie in Verenigde Staten en daar werkt het allemaal nét wat anders...

Jaja... Maar wij hebben familie in Verenigde Staten en daar werkt het allemaal nét wat anders...

We horen het je zeggen… We polsten het daarom zelf meteen maar even bij OOM Verzekeringen. Het antwoord? Mis! Ook de zogenaamde ‘dure landen’ zoals de Verenigde Staten vallen binnen het pakket van OOM.

En hoe zit dat dan wanneer je voor lange tijd in het buitenland woont? Daar zijn de regels toch anders? Klopt. Maar zolang je Nederlander bent, verzekerd OOM je naar maatstaven gestoeld op de pakketten uit de Nederlandse zorgverzekeringen. Precies zoals je dat in Nederland gewend bent (of was) dus. Zelfs als je niet van plan was ooit nog terug te komen. Maar ook andersom: ook expats die uit het buitenland voor een paar jaar in Nederland woonachtig zijn, kunnen door OOM verzekert worden. Klinkt ingewikkeld, is dat nu eens niet! Zo bewijst ook de website van OOM: lekker Jip & Janneke-stijl zodat zelfs wij er wijs uit komen. Wie naar die site scrolt ziet meteen waar OOM voor staat: ongewone verzekeringen. Kijk. Dat is heldere taal en daar houden we van. Via een eenvoudige checklist kun je snel zien of dit ook voor jouw specifieke verzoek geldt (waarschijnlijk wel) en kun je quick and easy aan de juiste mensen gekoppeld worden. Nogmaals: daar houden we van. En wie niet.

Werelddekking door OOM verzekeringen

Werelddekking door OOM verzekeringen

Lang verhaal kort: OOM Verzekeringen is een bullshit-loze verzekeraar met werelddekking. Ze staan garant voor de dekking van je ziektekosten in het buitenland zoals dat is in Nederland en het maakt niet uit waar je zit. Ze regelen bijvoorbeeld zorgverzekeringen voor familie die in Nederland op bezoek komt of voor je lover – All You Need is Love-stijl – die in afwachting is van een verblijfsvergunning – alles wat afwijkt van de norm.

Maar… Is dat dan niet belachelijk duur? Nee! Ook dat valt mee. Wat wij niet wisten, en met ons de meeste mensen niet denken we, is dat er wereldwijd vaak ‘woekerprijzen’ de kop op duiken voor allerhande onkosten die te maken hebben met ziekte. Een blindedarmontsteking in Amerika kost 50.000 euro (!) terwijl dit in Nederland 1500,- is. De mensen van OOM kennen de standaarden, weten wanneer wie te bellen en zorgen dat zij en hun verzekerden te allen tijde de juiste prijs betalen. Voor de duidelijkheid: die juiste prijs voor jou is dus de Nederlandse.

Code Oranje

Code Oranje

En wat als je NU weg wil? Nu heel Europa – of eigenlijk de hele wereld – op ‘oranje’ staat? Zelfs Curacao wellicht binnenkort…? Ook dan is OOM Verzekeringen je man. De verzekeraar verzekert namelijk ook dan. Nieuw nichtje in Spanje? Schoonmoeder in Ierland ernstig ziek? Je kleine zus naar college in Amerika? Ga. Maar klop eerst even bij OOM Verzekeringen aan zodat je hoe dan ook zelf weer veilig naar huis kunt keren wanneer jij dat wil.

Verzeker al je ongewone risico’s bij OOM verzekeringen.