2 november 2022, door Sanne Carbaat

Bartventskalender donderdag 3 november 2022: win een Fairtrade Original pakket boordevol lekkers en goeds

2 november 2022, door Sanne Carbaat

Bartventskalender donderdag 3 november 2022: win een Fairtrade Original pakket boordevol lekkers en goeds

Een pakket vol lekkers en eerlijks, dan zijn de beste pakketten. In comes Fairtrade! Als eerste Fairtrade organisatie ter wereld werkt Fairtrade Original nauw samen met boeren en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Daar zit natuurlijk een missie achter: boeren in staat stellen om een leefbaar inkomen te bereiken. Hier is de focus op eerlijke handelsketens waarbij de producten zoveel mogelijk lokaal verwerkt en verpakt worden. Een beter leven voor de mensen met wie Fairtrade Original samenwerkt. En de passie en kennis van de boeren? Die proef je terug in de producten!

 

Smaak begint bij de oorsprong. Al heb je nog zo'n mooi recept in je hoofd: als de ingrediënten niet goed zijn, dan wordt het niks (bijvoorbeeld van die bijna roze en waterige tomaten: dat wordt dus nooit wat). De oorsprong dus. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten. Waar de zon de jackfruit rijpt. Smaak begint bij de Fairtrade koffieboeren, die alleen de dieprode bessen selecteren. Bij de kruidenboerinnen, die feilloos de rijpe pepers weten te vinden. Alles wordt zo direct mogelijk bereid en verpakt, zodat de originele en lekkerste smaak bewaard blijft tot in de keuken. En dat maakt dit pakket zo Original.

In november gaat er iedere dag een Bartventdeurtje open, dus iedere dag kans op hele leuke prijzen! Kijk hier wat er achter het deurtje van vandaag zit! Knock, knock: what will the Bartvent of today be? 

Wat je kunt winnen

Wat je kunt winnen

De prijs van vandaag is een pakket met heel veel leuks, lekkers en eerlijk. Allerlei ingrediënten om later je slag in de keuken te slaan (noodles, curry, kokosolie en veel meer, maar we willen niet alles verklappen) en een kookboek om al die ingrediënten te laten shinen. Dus trommel die vrienden op, dek de tafel en op naar een (h)eerlijk avond. Tot in jouw keuken!

Nog niet ingeschreven?

Schrijf je dan hier in!