1 juli 2022, door Iben Dekker

De lekkerste ramen in Amsterdam eet je hier

1 juli 2022, door Iben Dekker

De lekkerste ramen in Amsterdam eet je hier

Ramen - we zijn er dol op. Een traditioneel Japans gerecht bestaande uit noedels geserveerd in verschillende soorten bouillon, waardoor de soorten ramen die je kunt hebben ontelbaar zijn. Van een goede kom ramen heb je nooit genoeg. Waar je de lekkerste ramen kunt eten wil je weten? We zetten het voor op een rijtje. Alsjeblieft: de lekkerste ramen in Amsterdam eet je hier.

Wil je in de Japanse sferen blijven, dan is dit lijstje Japanse restaurants in Amsterdam ook een niet-te-missen-lijstje.

Vatten Ramen, Zeedijk, Amsterdam

Vatten Ramen, Zeedijk, Amsterdam

“Omdat we ramen produceren in Amsterdam, zijn we erin geslaagd Japanse traditionele kookmethoden en moderne westerse smaken te combineren, wat resulteert in een prachtige fusie van voedselkunst in kommen”. Comfort in a bowl. Dit is wat je vind bij Vatten en geloof ons maar het is heer-lijk.

Vatten

Hinata, Westerstraat, Amsterdam

Hinata, Westerstraat, Amsterdam

Heel stilletjes zit deze topzaak aan de drukke Amsterdamse Westerstraat. Geen geschreeuw hier, geen gedoe en luide muziek of lange rijen voor de deur. Maar druk – en rete-populair – is Hinata Ramen, Amsterdam aan de Westerstraat zeker wel!

Binnen is het van dat fraaie grijs-met-hout-tijdloze design. En Japanse bieren natuurlijk, dat ook. Bestellen? Goed plan. Ga naar de website van Hinata en het is zo gefixt. Wij zijn bijzonder groot fan van de Kara Shoyu Ramen: precies goed spicy.

Beeld @Rachel Pagen

Ramen-ya, Oudezijds Voorburgwal, Amsterdam

Ramen-ya, Oudezijds Voorburgwal, Amsterdam

Bij Ramen-Ya kun je terecht voor de hakata noedels (recht, stevig en dun) die ze serveren volgens authentiek recept en helemaal zelf gemaakt. Net zoals de noodles zijn ook de miso-sauzen zelfgemaakt, ook zijn er geen kunstmatige toevoegingen, conserveringsmiddelen en MSG toegevoegd. Ohja en lekker dat het is… Het zit nog een beetje verstopt, maar je moet op de derde verdieping zijn van toko Dun Yong. Die vind je op de hoek van de Zeedijk en Oudezijdsvoorburg wal.

Ramen-Ya

Takumi (3 locaties)

Takumi (3 locaties)

Met drie locaties in Amsterdam (op de Ferdinand Bolstraat, de Scheldestraat en de Korte Leidsedwarsstraat) is Takumi misschien wel een van de bekendste onder de ramen restaurants. Waarom? Ze gebruiken alleen geïmporteerde originele producten, zoals de specerijen en de noedels, rechtstreeks uit Japan. Hier weet je zeker dat je goed zit.

Takumi

 

Fou Fow (Elandsgracht, Prinsengracht, Van Woustraat)

Fou Fow (Elandsgracht, Prinsengracht, Van Woustraat)

Op de tweede verdieping van de Aziatische superstore Toko Dun Yong begon het allemaal, de eerste ramenwinkel in Amsterdam was geboren. En werkte het? Go find out for yourself.

Fou Fow

 

Otemba, Kinkerstraat, Amsterdam

Otemba, Kinkerstraat, Amsterdam

Ontembaar, wild en uitdagend; dat is wat Otemba betekent en dit belooft dan ook wat. Twee broers en een zus hadden dezelfde droom en die is werkelijkheid geworden. Hun eigen tent met fijne, traditionele ramen, gyoza’s en bites met een eigen en unieke twist.