Nederland, Amsterdam1 juli 2022, door Iben Dekker

De lekkerste ramen in Amsterdam eet je hier

Nederland, Amsterdam, 1 juli 2022, door Iben Dekker

De lekkerste ramen in Amsterdam eet je hier

Ramen - we zijn er dol op. Een traditioneel Japans gerecht bestaande uit noedels geserveerd in verschillende soorten bouillon, waardoor de soorten ramen die je kunt hebben ontelbaar zijn. Van een goede kom ramen heb je nooit genoeg. Waar je de lekkerste ramen kunt eten wil je weten? We zetten het voor op een rijtje. Alsjeblieft: de lekkerste ramen in Amsterdam eet je hier.

Wil je in de Japanse sferen blijven, dan is dit lijstje Japanse restaurants in Amsterdam ook een niet-te-missen-lijstje.

Vatten Ramen, Zeedijk, Amsterdam

Vatten Ramen, Zeedijk, Amsterdam

“Omdat we ramen produceren in Amsterdam, zijn we erin geslaagd Japanse traditionele kookmethoden en moderne westerse smaken te combineren, wat resulteert in een prachtige fusie van voedselkunst in kommen”. Comfort in a bowl. Dit is wat je vind bij Vatten en geloof ons maar het is heerlijk.

Vatten

Hinata, Westerstraat, Amsterdam

Hinata, Westerstraat, Amsterdam

Heel stilletjes zit deze topzaak aan de drukke Amsterdamse Westerstraat. Geen geschreeuw hier, geen gedoe en luide muziek of lange rijen voor de deur. Maar druk – en rete-populair is Hinata Ramen, Amsterdam aan de Westerstraat zeker wel!

Binnen is het van dat fraaie grijs-met-hout-tijdloze design. En Japanse bieren natuurlijk, dat ook. Bestellen? Goed plan. Ga naar de website van Hinata en het is zo gefixt. Wij zijn bijzonder groot fan van de Kara Shoyu Ramen: precies goed spicy.

Beeld @Rachel Pagen

Ramen-ya, Oudezijds Voorburgwal, Amsterdam

Ramen-ya, Oudezijds Voorburgwal, Amsterdam

Bij Ramen-Ya kun je terecht voor de hakata noedels (recht, stevig en dun) die ze serveren volgens authentiek recept en helemaal zelf gemaakt. Net zoals de noodles zijn ook de miso-sauzen zelfgemaakt, ook zijn er geen kunstmatige toevoegingen, conserveringsmiddelen en MSG toegevoegd. Ohja en lekker dat het is… Het zit nog een beetje verstopt, maar je moet op de derde verdieping zijn van toko Dun Yong. Die vind je op de hoek van de Zeedijk en Oudezijdsvoorburg wal.

Ramen-Ya

Takumi (3 locaties)

Takumi (3 locaties)

Met drie locaties in Amsterdam (op de Ferdinand Bolstraat, de Scheldestraat en de Korte Leidsedwarsstraat) is Takumi misschien wel een van de bekendste onder de ramen restaurants. Waarom? Ze gebruiken alleen geïmporteerde originele producten, zoals de specerijen en de noedels, rechtstreeks uit Japan. Hier weet je zeker dat je goed zit.

Takumi

 

Fou Fow (Elandsgracht, Prinsengracht, Van Woustraat)

Fou Fow (Elandsgracht, Prinsengracht, Van Woustraat)

Één van de eerste Japanse ramen noodles plekken in Amsterdam en gelukkig zitten ze er nog steeds. Ze zitten nu op drie plekken in Mokum: op de Elandsgracht en Prinsengracht en op de Van Wou. Ze hebben verschillende soorten bouillons, klassieke toppings en lekkers voor ernaast als gyoza’s en silken tofu met rayu hot sauce. 

Fou Fow

 

Otemba, Kinkerstraat, Amsterdam

Otemba, Kinkerstraat, Amsterdam

Ontembaar, wild en uitdagend; dat is wat Otemba betekent en dit belooft dan ook wat. Twee broers en een zus hadden dezelfde droom en die is werkelijkheid geworden. Hun eigen tent met fijne, traditionele ramen, gyoza’s en bites met een eigen en unieke twist.

Tokyo Ramen Takeichi

Tokyo Ramen Takeichi

Ramen zijn niet meer alleen het nationale gerecht van het Japanse volk, maar tegenwoordig is het een van ‘s werelds populairste Japanse gerecht. Bij Tokyo Ramen Takeichi, in Amstelveen (vijftien minuten van Amsterdam af), willen ze een nieuwe ramen cultuur creëren en deze verspreiden. Ze hebben verschillende noedels, afhankelijk van de soepsoorten. Waar je Tokyo Ramen Takeichi van kunt kennen? Ze zijn beroemd om de gezonde kip en groenteboullion ramen.

Tokyo Ramen Takeichi

 

 

Ramen Impossible

Ramen Impossible

Hier kun je één soort huisgemaakte ramen en dat is het. Lekker makkelijk, geen gedoe, alles is plantaardig én het is een goede bowl ramen waar je de rest van de dag nog vol van zit. Je kunt wel extra toppings toevoegen als je wilt, maar dat is echt het enige dat je bij Ramen Impossible kun aanpassen. Ramen Impossible zit op het gezellige Van der Helstplein in de Pijp. Urenlang tafelen is het er zeker niet, maar dan loop je door naar Glou Glou voor natuurwijn of Dopeys Elixer voor een craft bier.

Ramen Impossible