Nederland, Amsterdam31 juli 2022, door Sanne Carbaat

5 x Indiase restaurants in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 31 juli 2022, door Sanne Carbaat

5 x Indiase restaurants in Amsterdam

Poppadums, raita, naan (pewshari, altijd peshwari) en de tafel vol met curries. Pittige vindaloos, romige korma's en van alles ertussenin. De Indiase keuken is voor iedereen, want hoewel je altijd genoeg op het menu vindt met vlees en vis, is er voor de vegetariërs en vegans ook meer dan genoeg te kiezen. De plek bij uitstek dus als je met een gemêleerd gezelschap bent en je wil voor iedereen genoeg keuze. En alles proeven natuurlijk, want als er ergens een keuken is dat sharing is caring als thema heeft, is het wel de Indiase. Dit zijn de beste Indiase restaurants van Amsterdam.
Mocht je in Amsterdam meer op zoek zijn naar de Indonesische keuken, de plekken waar ze de beste ramen hebben, of de beste Japanse restaurants? Klik even door dan.

Royal Motimahal (Centrum)

Royal Motimahal (Centrum)

Bij Royal Motimahal op de Nieuwezijds Voorburgwal begint het met de vriendelijkste bediening en eindigt het met een heerlijke avond met echt heerlijk eten. Het menu is zo groot als je van veel Indiase restaurants gewend bent, maar na er een aantal keer te zijn geweest en van alles geprobeerd te hebben, kunnen we zeggen dat er nog geen gerecht is geweest dat we liever niet hadden besteld. Als je een menu bestelt (ga voor Royal Menu) kun je al gerust voor één persoon minder bestellen (dus als je met z’n drieën bent, kies je voor twee personen enz.), want het is veel! En zo heb je ook nog de kans om er een extra gerechtje bij te bestellen dat je ook echt wilt proberen, zoals de momo’s, pani puri golgappas of de boti kabab.

Royal Motimahal

Tulsi Restaurant (De Pijp)

Tulsi Restaurant (De Pijp)

Heel veel ruimte binnen én een terras heeft Tulsi op de Van Woustraat. Ga even zitten om het menu goed door te nemen, want het is groot (en niet het allermakkelijkst geordend), maar je bent uit eten dus er is geen haast. Mocht je er niet uitkomen, is een van de menu’s altijd een goede keuze en dan heb je van alles wat. De Butter Chicken kunnen we uren over doorgaan (maar uiteindelijk gewoon een extra portie besteld – iedereen blij) en na een goedgelegde bodem wandel je zo De Pijp in voor een afzakkertje.

Tulsi Van Wou is momenteel aan het renoveren, maar ze hebben ook een locatie op de Nieuwezijds Voorburgwal, letterlijk naast bovengenoemde Royal Motimahal).

Tulsi Restaurant

Sherpa Restaurant (Leidseplein)

Sherpa Restaurant (Leidseplein)

Een Nepalees, Tibetaans én Indiaas restaurant ineen, hallo Sherpa op de Korte Leidsedwarsstraat. Is het de gezelligste setting? Nee, niet perse (ook geen tl-licht hoor), maar het eten is wel ontzettend goed. Hele goede dahl (of surwa heet ‘ie hier), crunchy onion bhaji’s en de chili paneer hadden we nooit eerder, maar willen we nu altijd. Veel gerechten zul je herkennen uit de Indiase keuken, maar je vindt er ook net wat andere specialiteiten en snacks.

Sherpa Restaurant

Miry Mary (De Pijp)

Miry Mary (De Pijp)

Net geopend is het moderne, Indiase Miry Mary in de Amsterdamse Pijp. Je zult dan ook vooral veel uit de moderne Indiase keuken proeven en is er een grote lijst aan cocktails aanwezig (altijd goed). Miri Mary brengt zwarte peper – India’s favoriete specerij – en de westerse wereld samen rond de tafel. Niet alleen voor het avondeten wil je aanschuiven; eigenlijk wil je het juist voor de brunch. Eggs Kerjiwal, pao bhaji and Miry’s dirty chai brunch bowl. We zeiden het al: a truly modern Indian kitchen.

Miry Mary

Niet in Amsterdam, maar het Den Haagse Athiti is ook een aanrader als je op zoek bent naar een Indiaas avondje uit eten.

Ashoka (Centrum)

Ashoka (Centrum)

Ja, bij Ashoka eet je goed, maar naast het fijne menu is er echt veel tijd en moeite gestoken in de inrichting. Niet je dertien-in-een-dozijn, zullen we maar zeggen. Maar goed, dat eten; dat blijft het belangrijkst. Ze raden zelf aan om voor een menu te kiezen, puur zodat je meer kunt proeven van de Indiase keuken. Soort van tafel vol tapas, maar dan met Indiase curries en snacks.

Ashoka