3 oktober 2023, door Maartje

Dit zijn de beauty (travel) favorieten (en tips!) van Chantal Janzen

3 oktober 2023, door Maartje

Dit zijn de beauty (travel) favorieten (en tips!) van Chantal Janzen

Time flies when you're having fun. De zomer mag dan wel voorbij zijn, of weer (bijna) begonnen als je dit wat later in het jaar leest, maar die vakantie vibes houden we zo lang mogelijk vast. En wie weet staat er binnenkort wel een tripje naar de zon op het programma. Bof jij even!

Geen idee hoe het met jullie zit, maar wij zijn op vakantie (en onder de zon) altijd nét wat beter in het volhouden van die beauty routine. Forever sunkissed it is. Wie dat ook ziet zitten? Chantal Janzen. En dus verklapte ze ons haar beauty-lievelingen.

Dit zijn de beauty (travel) favorieten (en tips!) van Chantal Janzen

Dit zijn de beauty (travel) favorieten (en tips!) van Chantal Janzen

Dol op what’s in my (beauty) bags. En als er iemand is van wie willen weten wat ze smeert en meesleept is het wel Chantal Janzen. Eigenlijk is dat helemaal niet zoveel. Haar favoriete parfum is al jaren Sun van Jil Sander, tegenwoordig wordt die afgewisseld met Blanche van Byredo (een cadeau van zoonlief van 5 dat in de smaak viel), al herkennen mensen haar op afstand aan de Sun-geur die Chantal standaard met zich meesleept. Verder gebruikt Chantal, als ze vrij is, weinig make-up. Verdorie. Zij wel.

Wat echter echt niet mag ontbreken is een fijne zonnebrand voor het gezicht. Die van Natura Bissé is niet te vet en zuinig. Dat mag ook wel, want goedkoop is ‘ie niet. En in de handbagage? Lippenbalsem, e-reader, en speelgoed om het kroost koest te houden. Oh ja en reservekleding. Voor datzelfde kroost, maar zeker ook voor haarzelf. Van uren besmeurd in een vliegtuig zitten wordt immers niemand blij. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, niet vergeten dus. Dank Chantal. Dank.

Juist ja, die handbagage, een eeuwig struikelblok. We willen zoveel mogelijk mee, maar onszelf geen hernia sjouwen. Keuzes keuzes. En wij laten die keuzes graag beïnvloeden door hoe een ander het doet. In het geval van Chantal is dat, zoals gezegd, lippenbalsem, de e-reader (want die hernia), en als je (kleine) kinderen hebt: speeltjes. Chantal: “ik koop voor langere vluchten altijd van tevoren wat kleine rommel. Dat koop ik bij speelgoedwinkels waar ze van die zogenaamde 2 euro bakken hebben. Daar kon ik ze altijd mee tevreden houden. Al moet ik zeggen dat we gezegend zijn met zeer lieve, relaxte, rustige kinderen tijdens het reizen. Thank god”.

En is je beauty routine anders op reis?, vroegen we.
“Weinig tot niks! Als ik werk moet ik soms veel make-up op, dus als ik vrij ben is dat alleen mascara. Op vakantie zelfs dát niet, alleen als we ‘s avonds ergens gaan eten komt er nog wel ‘s een lippenstift bij. Wild hè”.

“Niet verder vertellen, of juist wel, maar ik heb een paar jaar geleden een fantastische zonnebrand voor het gezicht gevonden. Sowieso moet deze factor 50 zijn, ik smeer m’n hele lijf altijd in met 50, maar vond nooit een niet té olie-achtige zonnebrand voor je gezicht. Tot ik die van Natura Bissé ontdekte. Hij gaat superlang mee, ik hoef bijvoorbeeld maar twee keer te smeren op ‘n dag, en hij geeft een licht tintje, waarvan je roodheid ‘n beetje verdwijnt. Hij is ook heel mooi als basis onder je foundation. Enige nadeel: hij is tyfustakketeringduur.”

Tot slot nog even een lekkere anekdote van Chantal, over die extra outfits in de vliegtuigtas… “We vlogen naar LA en daar had ik voor Bobby wel drie reserve kledingsets mee, maar voor mezelf niks. Met als resultaat dat ik volledig vies en met een zure melklucht uren in dat toestel zat en bij aankomst daar ook heerlijk uren mee in de rij bij de douane heb gestaan. Conclusie: neem ook voor jezelf reservekleding mee”.