4 oktober 2023, door Maartje

Dit zijn de beauty (travel) favorieten (en tips!) van Lonneke Nooteboom

4 oktober 2023, door Maartje

Dit zijn de beauty (travel) favorieten (en tips!) van Lonneke Nooteboom

Time flies when you're having fun. De zomer mag dan wel voorbij zijn, of weer (bijna) begonnen als je dit wat later in het jaar leest, maar die vakantie vibes houden we zo lang mogelijk vast. En wie weet staat er binnenkort wel een tripje naar de zon op het programma.

Nu is het heus niet zo dat 'Wij van Barts Boekje' de wijsheid in pacht denken te hebben... Nee hoor. Beter goed gejat dan slecht bedacht is ons credo. Zeker als het beauty tips & tricks betreft. Vandaar dat we een aantal mensen, die we uiteraard bewonderen en waarvan we al dachten dat ze goede beauty tips hebben (spoiler: dat is zo), vroegen naar hun beauty favorieten en tips. We begonnen met Chantal Janzen, en stappen door naar Lonneke Nooteboom. Met de nadruk op zomer en vakantie, en daarvoor mag je zeker bij Lonneke aan de bel trekken, want naast een heerlijk huisje in Brabant hebben zij en haar man (en haar zonen) ook een te gek huis niet ver van het Spaanse Cadaqués. Forever summer it is, ook op beauty-gebied.

Dit zijn de beauty (travel) favorieten (en tips!) van Lonneke Nooteboom

Dit zijn de beauty (travel) favorieten (en tips!) van Lonneke Nooteboom

Lonneke Nooteboom is styliste en personal shopper. En ook met de betere skin care weet ze raad. Routine is key, dus die houdt ze er ook op vakantie goed in. Wil je linea recta naar de kern van Lonneke haar tips, weet dan dat ze voor haar huid de zonneproducten van Sensai gebruikt, en voor haar haar de De Kérastase Soleil Crème UV Sublime. En: altijd een hoed of shawl, want de zon doet niet veel goeds voor geverfd haar. ‘s Avonds standaard een masker en after sun, en ze kan er weer tegenaan.

Handbagage only

Handbagage only

Standaard in Lonneke’s handbagage? Simpel: Sensai Total Lipgloss: “De allerfijnste die ook helpt tegen lijntjes rond de mond!”, Sensai Silky Face Paper: “Als mijn gezicht glimt is deze echt perfect!”, en de Coola Make-up Setting spray SPF30″ “Hydrateert, en je sprayed ‘m ook over je make-up – ideaal!” En verder tref je er een Dore & Rose zijden oogmasker in aan, en voor lange reizen de een Guasha roller van The CouCou Club. “Werkt zo lekker verkoelend en ontspannend voor rond je ogen. O, en ook een kleine borstel van Mason Pearson (de fijnste borstels), een mini haarlakje (Joyco) en nagelvijl. En, maar dat is echt het laatste hoor, als het kan ook nog mijn favoriete parfums: Skins x Salle Privée en Perfumer H’s Ink eau de parfum.”

is je beauty routine anders op reis?

is je beauty routine anders op reis?

“Qua (huid)verzorging is mijn routine eigenlijk altijd hetzelfde: ik verzorg mijn gezicht altijd extreem goed, en ben er op vakantie extra op gefocust dat ik mijn gezicht extra goed met een hoge SPF insmeer (altijd de zonneproducten van Sensai!), en na de zon doe ik ’s avonds altijd een masker op. Hydrateren, hydrateren, hydrateren mensen! En dus ook extra veel water drinken, daar let ik ook altijd goed op. Ik maak mezelf op vakantie / als het warm is wel veel minder op dan normaal, en föhn eigenlijk mijn haren (bijna) niet. Heerlijk van op vakantie zijn vind ik dat. Ook smeer ik me ECHT elke avond in met een aftersun, iets wat ik thuis nogal eens vergeet. Ook mijn haren bescherm ik met een UV-beschermer (De Kérastase Soleil Crème UV Sublime) en ik draag zoveel mogelijk een hoedje of shawltje om mijn haren te beschermen tegen zon, chloor en zeewater. Vooral als je blond gekleurd haar hebt is dat zoooo belangrijk.”

De wijze les van Lonneke

De wijze les van Lonneke

Nogmaals: ga voor Sensai Silky Bronze Cellulair protective cream SPF 50 voor je gezicht, en voor je lichaam SPF 30. Zon uit? Sensai aftersun glowing cream op! Voor mijn lippen gebruik ik de hele dag de Coola hydrating lip oil SPF 30, en dus de UV-beschermer van Kerastase voor mijn haren (zie hierboven).

Ik heb 1 x een zonnebrand voor mijn gezicht gebruikt waar iets in zat waarvoor ik blijkbaar allergisch was. Oeps! Ik was een weekje weg en heb van die week 5 dagen een dik en opgezwollen gezicht gehad (zag er ECHT niet uit) en ook niet in de zon kunnen zitten. Beetje een drama-vakantie al met al… Dus check het etiket mensen!

Maar ook, echt: drink water, water en nogmaals extra water. Drink je rosé of wijn op het strand/terras in de zon? Ik vergeet na 1 glas wijn mijn water te drinken, dus drink op vakantie alleen wijn met heeeeeel veel ijs. Heb ik toch mijn water op 🙂 Iets is beter dan niets! Hoofdpijn op vakantie of door de wijn té vroeg in bed liggen is ook niet zo gezellig op vakantie toch? EXTRA veel water is goed voor je huid, maar volgens mijn personal trainer ook dé manier om minder aan te komen op vakantie. Win-win. Dus: water.

@LonnekeNooteboom