13 september 2023, door Tosca Witlox

De beste facial treatments voor in de nazomer

13 september 2023, door Tosca Witlox

De beste facial treatments voor in de nazomer

Wil jij weten wat de beste facial treatments zijn voor in de nazomer? Juist nu is het een goed moment, óók voor diegenen die nog nooit een facial treatment hebben genomen, om een uitstapje te maken naar jouw favoriete (0f potentiële) skincare centre.

Plan, plan, plan jouw facial treatment!

Plan, plan, plan jouw facial treatment!

Zo dachten we onlangs nog dat het einde van de zomer nabij was, maar niets was minder waar. Het was warm, heel warm… Maar klagen deden we niet, want het werk en de scholen waren weer begonnen, dus van wat extra zonneschijn bleven we nog even in de vakantiestemming. Een facial is dan ook niet het eerste waar je aan denkt. Nu is wel het beste moment om een facial in ieder geval te gaan inplannen, want ook de agenda’s van de schoonheidssalons beginnen aardig vol te raken en voor een goede reden. Een facial in de nazomer is namelijk een van de beste manieren om de huid weer eens goed op te frissen! Daarnaast komt de indian summer er aan en kunnen we niet wachten.

Waarom een facial in de nazomer?

Waarom een facial in de nazomer?

Een facial in de nazomer helpt de huid te herstellen van eventuele zonschade en uitdroging. De huid heeft afgelopen maanden flink wat te verduren gehad. Zon, zee, alcohol en slecht slapen door onder andere de warmte hebben een directe invloed op de huid. Hormonen spelen ook een rol, maar daarover later meer in een andere blog. De uitdroging, ontstaan door externe factoren, zoals het weer en water, en door interne factoren, zoals alcohol, zie je direct aan de huid.

Fijne lijntjes, witte harde bolletjes (milia/gerstekorrels), mee-eters/blackheads en schilfertjes kunnen allemaal gevolgen zijn een uitgedroogde huid. Wees dus niet bang! Die plotselinge fijne lijntjes op het voorhoofd kunnen met de noorderzon verdwijnen met een goede facial, die de huid weer voorziet van het nodige vocht. Een facial vooral in de nazomer geeft jou dus een egale en gezonde huid terug!

Wat zijn de beste facials voor in de nazomer?

Wat zijn de beste facials voor in de nazomer?

Jouw huid is er niet alleen aan toe, maar met lagere UVB straling en minder zonuren kan jouw huid ook meer hebben. Dit betekent dat het verwijderen van onzuiverheden en gerstekorrels ook veiliger is, omdat de wondheling minder wordt blootgesteld aan zon en warmte. De kans op ontstekingen en littekens is daarom minder. Ook zijn peelings, microdermabrasie, microneedling en laserbehandelingen meer verantwoord, omdat zij de bovenste huidlaag dunner maken en daarmee kwetsbaarder maken voor onder andere zonschade. Het advies is dan ook om dit soort behandelingen wel pas vanaf oktober te ondergaan.

Wat is voor jou de beste facial voor in de nazomer?

Wat is voor jou de beste facial voor in de nazomer?

Heb je vooral een droge huid met schilfertjes en/of roodheid? Ga dan voor een kalmerende en hydraterende facial. Heb je vooral onzuiverheden? Kies dan voor een zuiverende behandeling. Heb je beide? Vraag dan aan jouw schoonheidsspecialist(e) voor een combinatie treatment. Als je geen idee hebt wat voor huid jij hebt, maar wel denkt ‘mijn huid voelt droog en ziet er vermoeid en dof uit’. Dan weten de schoonheidsspecialisten genoeg om jou weer te laten stralen!