5 oktober 2023, door Maartje

Dit zijn de beauty (travel) favorieten (en tips!) van Mandy Woelkens

5 oktober 2023, door Maartje

Dit zijn de beauty (travel) favorieten (en tips!) van Mandy Woelkens

Time flies when you're having fun. De zomer mag dan wel voorbij zijn, of weer (bijna) begonnen als je dit wat later in het jaar leest, maar die vakantie vibes houden we zo lang mogelijk vast. Hoe dan? Door te zorgen dat je zelf het zonnetje in huis bent en blijft natuurlijk.

 

Nu is het heus niet zo dat 'Wij van Barts Boekje' de wijsheid in pacht denken te hebben... Nee hoor. Beter goed gejat dan slecht bedacht is ons credo. Zeker als het beauty tips & tricks betreft. Vandaar dat we een aantal mensen, die we uiteraard bewonderen en waarvan we al dachten dat ze goede beauty tips hebben (spoiler: dat is zo), vroegen naar hun beauty favorieten en tips. We begonnen met Chantal Janzen, en stapten daarna door naar Lonneke Nootenboom. Om aan te komen bij de immer zonnige Mandy Woelkens, hoofdredactrice van LINDA.meiden.

Mandy Woelkens dus, hoofdredactrice van LINDA.meiden. Onder andere that is, want Mandy lijkt meer uren in een dag te hebben dan wij, want naast hoofdredacteur (wat toch al een dagtaak is), is ze ook moeder, heeft ze een podcast (CoupleGoals) en staat ze met enige regelmaat te vertellen over mode, beauty, het belang van gendergelijkheid en wat niet. Dus ja, dan móet het met dat beauty-verhaal van Mandy wel snor zitten natuurlijk. En dus vroegen we haar de mascara uit haar toilettas…

Wat mag er niet ontbreken in je handbagage?

“Altijd handcrème Chanel Le Lift, een pakje kauwgom, kleine tube dagcrème protini van Drunk Elephant, lippenbalsem van Paula’s Choice Hyaluronic Acid + Peptide Lip Booster, een schone onderbroek (voor het geval ik ergens strand – je weet het immers nooit!), een tandenborstel met mini-tandpasta en mijn e-reader. Sowieso gebruik ik veelal de producten van Drunk Elephant en Paula’s Choice, zowel thuis als op reis. Handig, want beide merken hebben perfecte reismini’s, dus ik kan alles van thuis gewoon zo meenemen. O, en ik neem als ik vlieg/reis wel altijd extra een (gezichts)masker mee. Mijn huid gaat niet zo lekker op reizen, dus mag ik graag, als ik ergens aankom, een hydraterend masker op doen om mijn huid even op te peppen.”

make-up blunders, tips en/of wijze lessen?

make-up blunders, tips en/of wijze lessen?

Of Mandy nog wat wijze (beauty) lessen heeft? Wat dacht je zelf? Want, for the people in the back: smeer je gezicht altijd (altijdaltijdaltijd) in met een SPF. Neem bijvoorbeeld een dagcrème met SPF, zit je meteen goed. In de zomer komt daar gewoon een extra portie (ook op het lijf) bovenop. “Naast SPF 50 van Drs Leenarts, is de supertanning water van Collistar zoooo lekker. Het ruikt lekker en er zit een lekkere gouden glitter in. Zie je er meteen shiny uit!” En verder? “Nou, soms is less more, vooral als je geen idee hebt wat je doet, zoals ik. Maar oefening baart kunst! Ik word voor mijn werk vaak opgemaakt, dus ik ga dan lekker in een stoel zitten en dan doet iemand anders the magic. Wat ik tot dusver heb geleerd? Goedkoop is soms heus duurkoop, maar niet bij alles hoor. De mascara van Dior is echt niet per se beter dan eentje die bij de drogist kan kopen. Check vooral goed de ingrediënten en let op geparfumeerde dingen (is een no-go voor mij). Vooral als je het op je gezicht smeert.”

”Over parfums gesproken… Maison Crivelli Lys Solaberg Eau de Parfum is mijn go-to!”