7 augustus 2023, door Teun Tielen

The Skin Counter: Korean skin care in 10 stappen doe je zo

7 augustus 2023, door Teun Tielen

The Skin Counter: Korean skin care in 10 stappen doe je zo

Korean skin care is een hype. Hopelijk wel een die blijft hangen, als het aan ons ligt in ieder geval wel. Koreanen kunnen niet alleen uitstekend koken (ook Korean BBQ was een hype) maar weten ook wel raad met je huid. En waar halen we die Koreaanse producten dan? Juist, bij de The Skin Counter. De producten van The Skin Counter helpen je om je huid nog meer te laten stralen. Weten hoe je dat aanpakt? Lees dan even verder. Korean skin care in 10 stappen doe je zo.

 

 

Voor degene die nog niet bekend waren met de Koreaanse skincare (kunnen we begrijpen) is het goed om te weten dat de nadruk hier ligt op grondige en consistente huidverzorgingsroutines. De focus ligt op preventie en het bevorderen van een gezonde huid in plaats van alleen te reageren op huidproblemen. Smeren maar dus.

En dan nu de tien stappen.. dat klinkt als onbegonnen werk, maar het valt reuze mee. Die tien stappen hoef je trouwens echt niet allemaal uit te voeren, want iedere huid is uniek. Of je er nu maar drie uitvoert of braaf het hele stappenplan volgt, onthoudt dat het verstandig is om te beginnen met een product met een waterige structuur en te eindigen met een creamy product om te zorgen dat je huid vocht en voeding vasthoudt. Aangezien water olie afstoot is het verstandig om voor je een cleanser op waterbasis gebruikt je huid te wassen met een cleanser op oliebasis. Beide cleansers masseer je in met zachte opwaartse cirkelvormige bewegingen om ze vervolgens af te spoelen met lauw water. De cleanser op oliebasis hoef je maar een keer per dag te gebruiken, die op waterbasis gebruik je het best ‘s ochtends en ‘s avonds.

Nu de basis gecoverd is kunnen we door met de rest. Om celvernieuwing te bevorderen en je poriën te ontstoppen kun je 2 à 3 keer per week een peeling gebruiken. Ook zorgt een peeling ervoor dat je huid andere producten beter kan absorberen. Hoewel we hier in het westen gewend zijn om een toner te gebruiken voor het verwijderen van achtergebleven vuil, wordt het binnen Korean skin care gebruikt om de huid te verzachten en te kalmeren om de huid zo voor te bereiden op de resterende stappen en de absorptie van de volgende producten te verbeteren. Wil je een serum gebruiken, pas die dan aan op jouw eigen huidtype. Voor je een serum aanbrengt kun je ervoor kiezen om nog een essence aan te brengen. Die zijn net iets vloeibaarder dan serums en zorgen voor extra hydratatie.

 

Net als essences en serums zorgen ook sheet masks voor extra hydratatie. Je hoeft niet elke dag als een spookje rond te lopen, maar zo af en toe is een masker een lekkere aanvulling op je routine. Mocht je ervoor kiezen zo’n heerlijk sheet mask te gebruiken, voeg deze dan toe in plaats van de essence, dus: na de toner en voor de serum. Wat wél belangrijk is is het aanbrengen van een moisturizer of een nachtmasker. Vergeet ook de oogcrème niet, want de huid rond de ogen is dunner en droogt gemakkelijker uit. En naast al deze fantastische producten kan en mag natuurlijk de zonnebrandcrème niet ontbreken. En wil je het dan echt de Korean way doen? Dan dien je deze elke dag overdag aan te brengen als afsluiting van het stappenplan. Dus zon, regen of in de schaduw, gewoon blijven smeren dus. En mocht het nog niet duidelijk zijn, voor al deze producten kun je dus terecht bij The Skin Counter. Maak maar vast een la in je badkamerkastje vrij.

The Skin Counter