Bier o’clock in Utrecht: bij Belgisch Biercafé Olivier wil je aanschuiven

Nederland, Utrecht, 1 juli 2023, door Merche Ariza Gallego

Bier o’clock in Utrecht: bij Belgisch Biercafé Olivier wil je aanschuiven

Een ijskoud pilsje in de zomer klinkt absoluut niet als een slecht plan. Vraag een willekeurige voorbijganger – het liefste een bierliefhebber – waar je moet wezen voor het beste bier van Utrecht, en grote kans dat ze je verwijzen naar Belgisch Biercafé Olivier. Het is niet gek dat deze plek als een must-see spot van Utrecht wordt gezien en in talloze lijstjes op internet verschijnt. Het is alles behalve je standaard bruine kroeg en daarom zo leuk. Oh en, er is heel veel (speciaal) bier!

Belgisch Biercafé Olivier

Belgisch Biercafé Olivier

Er is bier, er is comfort food en er is gezelligheid. In het centrum van Utrecht vind je deze voormalige Maria Minor schuilkerk die nu is omgetoverd tot bier-hemel van de stad. Aan de buitenkant van het pand kun je niet inschatten dat het zo’n waanzinnig mooie ruimte is. Veel van de oorspronkelijke elementen zijn behouden en juist daarom is het zo’n toffe plek om je middag of avond in door te brengen.

Op de foto is het rustig, maar reken er maar op dat het vol staat aan het einde van de dag. Het is de perfecte plek voor een after work borrel, een romantische date-night of om samen te komen met je amigo’s.

Heel veel bier

Heel veel bier

Zelfs als je vaak last hebt van keuzestress is Olivier the place to be (of the place to bier). Ja, er zijn ontelbare hoeveelheden aan speciaal bier maar met de keuze kan de staff je zeker helpen. Houd je van zuur, mierzoet, zwaar of fruitig? Een paar vragen verder en er staat een koud biertje voor je neus. Vanaf zes personen kun je een bierproeverij doen om je favoriete bier te ontdekken.

We kunnen wel vertellen hoe leuk het er is en hoe goed het bier smaakt, maar we zouden zeggen: drink een pilsje of twee bij Belgisch Biercafé Olivier. Daar heeft nog nooit iemand spijt van gehad.

Belgisch Biercafé Olivier