De beste ijssalon van Utrecht (én wereldkampioen in ijs maken): Roberto Gelato

Nederland, Utrecht, 26 juni 2023, door Merche Ariza Gallego

De beste ijssalon van Utrecht (én wereldkampioen in ijs maken): Roberto Gelato

Zeker nu de tropische temperaturen ons kikkerlandje hebben bereikt, is een ijsje nooit een slecht plan. We trakteren onszelf maar al te vaak op een bolletje ijs tijdens een wandeling, onder het motto treat yourself. Vraag een Utrechter waar je het allerbeste ijs van de stad kan halen, en het antwoord is Roberto Gelato. De ijssalon heeft in 2019 zelfs het wereldkampioenschap ijs maken gewonnen. We kunnen je daarom verzekeren dat dit ijsje naar meer zal smaken.

Het lekkerste ijs van Utrecht

Het lekkerste ijs van Utrecht

Een bolletje pistache, citroen of stracciatella smaakt ons altijd goed. Maar wat dacht je van jasmijnsorbet met perzik? Of de smaak Wittevrouwen – vernoemd naar de wijk waar de ijssalon zich bevindt – met kwark, krokante sesam en honing uit het Griftpark in Utrecht? Zelfs voor de veganisten is de keuze reuze. Ook kun je hier ijs met suikervervangers halen of een blaf-ijsje voor je trouwe viervoeter.

Eigenlijk smaakt alles goed bij Roberto Gelato. Niet gek, want in 2019 won Roberto Coletti de Coppa D’Oro. Voor ons: het wereldkampioenschap ijs maken, de Superbowl voor ijs-experts. Voor Utrechters is de ijssalon een ware aanwinst voor de stad. En ja, vanavond lopen we nog eventjes snel langs voor een bolletje (of twee).

Roberto Gelato