• 16 July 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
16 July 2018
  • 29-10-2016
  • Amsterdam, Amsterdam Oost, Nieuw

Benji’s Amsterdam

Benji’s Amsterdam

And Benji is his name... Hoe vaak zullen de jonge eigenaren die wel niet horen? Afijn, het gaat hier om een Amsterdamse nieuwe op de Amsterdamse Oostse Wibautstraat, waar maar geen einde aan de horeca-feestjes (lees: nieuwe openingen) lijkt te komen. De jongste telg: Benji's. Naast de jongste Drovers Dog aan het einde van de brede laan (of het begin, hoe je het bekijkt), op de hoek, daar opende het kleine, knusse ontbijt- en koffiezaakje. En hoewel de buurt met Drovers Dog, The Pool, Stek en het Volkshotel toch al niet slecht bedeeld was met deze categorie, lijken de buurtbewoners zin in een zaak als Benji's te hebben: slechts een paar dagen open en drukker dan druk op het moment dat we binnenstappen. Dat zit 'm wellicht in de eenvoud. Bij Benji's eet je een broodje. En drink je een koffie.

Van houten tafels (of de grote gezamenlijke tafel in het midden) waaraan je zit op eenvoudige houten stoelen. C'est tout. Hoewel de overdaad aan planten en de aantrekkelijke toog één en ander absoluut 2016 maken. Op het menu een doodnormale tosti (we like), een spelt- of een wit broodje met tonijnsalade, burrata of huisgemaakte hummus met gegrilde groente (alle 3 top!), en voor de liefhebber een bak groene of roze yoghurt. Roze of groen door het fruit en de groente die je in je yoghurtkom vind dus. Hartstikke leuk hoor, dat Benji's. Benji's