Schotland, Edinburgh8 juli 2020, door Iben Dekker

Benriach: een whisky voor de liefhebber

Schotland, Edinburgh, 8 juli 2020, door Iben Dekker

Benriach: een whisky voor de liefhebber

Je houdt ervan, of niet; whisky. Als je niet vies bent van een goede whisky, hebben we er eentje in 't schap die het proberen waard is. Sterker nog, niet eentje maar meerdere whisky's en deze kunnen maar van één merk zijn: Benriach. Een Scotch Single Malt whisky gebrouwen in Schotland en wat deze zo bijzonder maakt is dan ook vooral te danken aan de plaats waar het allemaal gebeurt. De Benriach Distillery, gelegen in het noorden van het mooie Schotse Speyside, heeft een onderscheidend en smaakvol portfolio van Single Malts. In 2021 is hier een nieuwe range met een geheel nieuwe look gelanceerd, die geïnspireerd is op de creatieve samenstelling van de Scotch Single Malt whisky. En jawel, wij hebben ze allemaal geprobeerd. We gingen op ontdekkingsreis en hebben de diversiteit en veelzijdigheid van Benriach ervaren tijdens de ‘Benriach; a world of flavour experience’. Een unieke ervaring in samenwerking met ‘Diner in Motion’ waarbij alle zintuigen geprikkeld werden.

Over de Benriach-distillerderij

Over de Benriach-distillerderij

Een Speyside Scotch Single Malt Whisky die zo intrigerend is als Benriach, kan niet bestaan ​​zonder een uniek whisky-erfgoed, dat er al zit sinds 1898. Al vanaf de start in 1898 staat flavour oftewel de unieke smaak centraal. Verkrijgbaar in een smoky en non-smoky variant zijn de Single Malts tussen de 10 en 12 jaar gerijpt. Founder John Duff reisde de hele wereld rond waarbij hij veel leerde over smaak. Hij leerde wat de invloed van verschillende houtsoorten en rijpingstijden waren en ging daarmee experimenteren. Dit bracht bijzondere smaakcreaties naar voren eentje die je vandaag de dag nog steeds in de whisky kan proeven. Uniek hieraan is dat alle varianten op 3 vaten gerijpt zijn, waardoor je die diepe lekkere Scotch Single Malt smaak krijgt. Benriach staat op de plek van de oude Riach-boerderij in het noorden van Speyside en haalt water uit een mineraalrijke watervoerende laag, diep onder de distilleerderij. Lees hieronder meer.

Benriach a world of flavour

Benriach a world of flavour

Experimenteren met smaak zit in het DNA van het Benriach verweven en komt voort uit de ontdekkingslust van founder John Duff. Vandaag de dag zien we dat terug in iedere Scotch Single Malt whisky. De onlangs vernieuwde range combineert perfect de oude tradities en nieuwe innovaties die centraal staan in het verhaal van Benriach. Met de nieuwe range gaan we terug in de tijd naar de allereerste Benriach-single malt die meer dan twintig jaar geleden werd uitgebracht. Het rijke kleurenpalet van het portfolio en de de vormgeving van de fles is geïnspireerd op de natuurlijke omgeving van het Schotse Speyside, waarin de distilleerderij zich bevindt. Geïnspireerd door de botteling van de Original Ten in 1994, met zijn fruitige complexiteit en zachte, ronde smaak, herleeft de nieuwe range de oorsprong van Benriach uit 1898.

 

 

Waar drink je Benriach bij

Waar drink je Benriach bij

Waar drinken wij de Scotch Single Malt Benriach whisky het liefste bij? Het is lekker te combineren met donkere chocolade (chocola zijn we sowieso al dol op) en chocolade en whisky vullen elkaar echt aan. Een andere food pairing is bijvoorbeeld met een kaasplankje. En als je een etentje organiseert dan past een gegrilde steak ook goed bij de rokerige smaak van de whisky.  Als toetje serveer je bijvoorbeeld een lekkere appelkruimeltaart. Dit dessert gaat goed samen met licht geurende whisky met een vleugje zoetheid.

Aan de slag dus met Benriach en laat ons weten welke combinaties jij graag maakt met whisky.