27 februari 2024, door Romy Weevers

De beste podcasts voor én door vrouwen

27 februari 2024, door Romy Weevers

De beste podcasts voor én door vrouwen

We krijgen geen genoeg van podcasts. Fijn om tussen de dingen door naar te luisteren, easy going en helemaal top als we er ook nog eens iets van opsteken. Oh, en het allerliefst eentje waar we ons ook een beetje empowered door voelen. Of we het nu luisteren terwijl we ons klaarmaken, door de stad wandelen of een verre reis maken: dit zijn onze favoriete podcasts voor en door vrouwen. Graag gedaan.

Podcasts

Podcasts

De Online Sisterhood – In deze podcast praten de twee vriendinnen Coco en Widya over van alles. Ze hebben het bijvoorbeeld over relaties, spiritualiteit, zelfontwikkeling en zelfliefde. Iedere woensdag staat er een nieuwe aflevering op Spotify. De vriendinnen zijn de podcast begonnen om een online safe space te creëren waar échte gesprekken worden gevoerd en zonder filter wordt gesproken.

DAMN, HONEY – In deze podcast wordt alles besproken waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen. Denk aan het vrouwelijk orgasme, de menstruatiecyclus, seksspeeltjes en meer.

Tettalk – De wereld van tieten, tepels en cups ontdekken. Dat doen Julie en Mabel in deze podcast. In afleveringen van ongeveer een half uur duiken de meiden in de wereld van borsten. Super leerzaam, gezellig en het luisteren waard.

How to get the job (done) – oef, wat krijgen we toch een portie inspiratie van de Nederlandse Anna Noushin en Yeliz Cicek. In deze wekelijkse podcast bespreken ze alles over carrière maken en ondernemen. Met de podcast willen ze vrouwen helpen om het net zoals zij te maken in de mode- of mediabusiness. Een vraag voor ze? Stel deze via Instagram of TikTok en in de podcast bellen Anna en Yeliz  met een expert uit de sector.

Hé Vrouwke – In deze podcast nemen twee Brabantse gezellige dames je mee in hun weg naar de dertig toe en hun ontdekkingstocht tijdens. Zo hebben ze het bijvoorbeeld over irritaties, daten, taboes en eten. Laten we eerlijk zijn: Brabantse gezelligheid is altijd een aanrader.

De Avocado Generatie – In de avocado generatie praten Lot, Saar en Lau over alles wat de millennial bezighoudt. Tinder, baby’s, een huis kopen, dat nu overal avocado op zit en uiterlijk. De perfecte podcast om op te zetten terwijl je een stukje gaat wandelen met een (haver) cappuccino.

Engelstalige podcasts

Engelstalige podcasts

With Whit – Handjes omhoog voor fans van The Hills! Weet je nog, de reality show op TV waarin een groep jonge vrouwen wordt gevolgd in LA. Éen van die vrouwen is Whitney Port en heeft inmiddels haar eigen podcast. In With Whit gaat Whitney in gesprek met haar vrienden en expert over ouder worden en alle aspecten die daarbij komen kijken. Deze podcast is in het Engels.

The Self Love Fix – Deze podcast is (net zoals die hierboven) in het Engels. Beatrice upload elke donderdag een aflevering over personal development, zelfliefde, zelfverzekerdheid en self care. Het luistert niet alleen erg lekker weg, maar je kunt ook echt veel opsteken van deze podcast. Een goede om aan het lijstje toe te voegen.