10 januari 2023, door Romy Weevers

8 x de beste podcasts voor én door vrouwen

10 januari 2023, door Romy Weevers

8 x de beste podcasts voor én door vrouwen

We krijgen geen genoeg van podcasts. Fijn om tussen de dingen door naar te luisteren, easy going en helemaal top als we er ook nog eens iets van opsteken. Oh, en het allerliefst eentje waar we ons ook een beetje empowered door voelen. Of we het nu luisteren terwijl we ons klaarmaken, door de stad wandelen of een verre reis maken (vergeet je niet te verzekeren met OOM Verzekeringen): dit zijn onze favoriete podcasts voor en door vrouwen. Graag gedaan.

Podcasts

Podcasts

De Online Sisterhood – In deze podcast praten de twee vriendinnen Coco en Widya over van alles. Ze hebben het bijvoorbeeld over relaties, spiritualiteit, zelfontwikkeling en zelfliefde. Iedere woensdag staat er een nieuwe aflevering op Spotify. De vriendinnen zijn de podcast begonnen om een online safe space te creëren waar échte gesprekken worden gevoerd en zonder filter wordt gesproken.

 

DAMN, HONEY – In deze podcast wordt alles besproken waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen. Denk aan het vrouwelijk orgasme, de menstruatiecyclus, seksspeeltjes en meer.

Tettalk – De wereld van tieten, tepels en cups ontdekken. Dat doen Julie en Mabel in deze podcast. In afleveringen van ongeveer een half uur duiken de meiden in de wereld van borsten. Super leerzaam, gezellig en het luisteren waard.

 

Wolf – In de podcast ‘Wolf’ gaat journalist Maartje Laterveer met een scala aan powervrouwen (ondernemers, politici, kunstenaressen en meer) in gesprek van vrouw tot vrouw. De podcast gaat dieper in op de betekenis achter het vrouwzijn. Onderwerpen die worden aangekaart zijn: de vrouw als gender, het lustobject, de vrouw als rolmodel en meer. Kortom: super inspirerend voor alle vrouwen (en mannen).

Hé Vrouwke – In deze podcast nemen twee Brabantse gezellige dames je mee in hun weg naar de dertig toe en hun ontdekkingstocht tijdens. Zo hebben ze het bijvoorbeeld over irritaties, daten, taboes en eten. Laten we eerlijk zijn: Brabantse gezelligheid is altijd een aanrader.

 

De Avocado Generatie – In de avocado generatie praten Lot, Saar en Lau over alles wat de millennial bezighoudt. Tinder, baby’s, een huis kopen, dat nu overal avocado op zit en uiterlijk. De perfecte podcast om op te zetten terwijl je een stukje gaat wandelen met een (haver) cappuccino.

"

Kun je uren luisteren naar inspirerende vrouwen? Snappen we helemaal. Wat je dan waarschijnlijk net zo leuk gaat vinden is de The Self-Made Summit van 16 maart 2023. Hier ontmoeten ondernemers, CEO’s en topvrouwen uit het bedrijfsleven elkaar voor een prikkelend programma van keynotes, workshops en power-up panels. Je koopt je ticket hier. 

"

Engelstalige podcasts

Engelstalige podcasts

With Whit – Handjes omhoog voor fans van The Hills! Weet je nog, de reality show op TV waarin een groep jonge vrouwen wordt gevolgd in LA. Éen van die vrouwen is Whitney Port en heeft inmiddels haar eigen podcast. In With Whit gaat Whitney in gesprek met haar vrienden en expert over ouder worden en alle aspecten die daarbij komen kijken. Deze podcast is in het Engels.

 

The Self Love Fix – Deze podcast is (net zoals die hierboven) in het Engels. Beatrice upload elke donderdag een aflevering over personal development, zelfliefde, zelfverzekerdheid en self care. Het luistert niet alleen erg lekker weg, maar je kunt ook echt veel opsteken van deze podcast. Een goede om aan het lijstje toe te voegen.

OOM Verzekeringen

OOM Verzekeringen

Zit er iets voor je tussen? Top, dan is het tijd om te relaxen en on the way te gaan. En mocht je nu een lange reis gaan maken, vergeet dan niet je te verzekeren, want echt wel stap één om onbezorgd je reis te beginnen? Ongelukken zitten in een klein hoekje en dan kun je maar beter goed verzekerd zijn. OOM Verzekeringen zorgt ervoor dat zo zorgeloos mogelijk het vliegtuig instapt. Sounds good? Vinden wij ook. Alle informatie vind je op hun site.

OOM Verzekeringen