Spanje, Mallorca26 augustus 2022, door Teun Tielen

De mooiste stranden van Mallorca

Spanje, Mallorca, 26 augustus 2022, door Teun Tielen

De mooiste stranden van Mallorca

Vamos a la playa! De playas van Mallorca, om precies te zijn. Al eerder deelden we onze ultieme lijst met tips voor dit heerlijke eiland. Onlangs kwamen we erachter dat die laatste stiekem helemaal niet compleet was. Hoe graag we het ook zouden willen, we hebben helaas geen tijd om non-stop aan het strand te liggen.

 

Holidu heeft hier slim op ingespeeld en onderzoek gedaan naar de best beoordeelde stranden van Mallorca. Kwam ons goed uit, want zelf aan het strand liggen vinden wij nou eenmaal leuker dan recensies analyseren. Daarom delen we met alle liefde de best beoordeelde stranden van Mallorca met je.

Cala Mondrago

Cala Mondrago

Acht kilometer ten zuiden van een van onze all time favourites, Cala D’or, ligt Cala Mondrago. Dit is een bijzonder exemplaar, het ligt namelijk midden in het Mondrago National park. Het strand is niet heel groot, maar wel heel fijn. Helder water, een parelwit zandstrand in de natuur én goed bereikbaar. De bus stopt namelijk pal aan het strand. Veel pluspunten dus, maar daardoor wel druk in het hoogseizoen. 

Beeld: Falco Ermert (CC by-sa 2.0)

Platja de Cala Gat

Platja de Cala Gat

Platja de Cala Gat a.k.a. de Kattenbaai is een klein strand op loopafstand van de haven van Cala Ratjada. Een oud maar levendig vissersplaatsje met restaurants, cafés en winkeltjes. Het strand ligt tussen de bomen en is erg populair (kan ook niet anders met zo’n naam), dus vroeg komen als je verzekerd wilt zijn van een goede plek. 

Sa Calobra

Sa Calobra

In het noorden van het eiland ligt de toeristische trekpleister Sa Calobra. Laat je niet afschrikken door de drukte, want het is hier echt supermooi. Bij het dorp zelf ligt een klein kiezelstrand (kom maar op met die waterschoenen), maar een stuk meer afgelegen, ingeklemd tussen twee kliffen, vind je de baai van Torrent de Paleis. Niet alleen de plek zelf, maar ook de weg er naartoe is prachtig. Kronkelende weggetjes, goed uitzicht en steile hellingen (oké, daar worden we niet allemaal blij van, maar we nemen het voor lief) brengen je tussen de rotsen en door tunnels naar deze idyllische plek.

Beeld: Harald Hoyer (CC by-sa 2.0)

Cala del Mago

Cala del Mago

Wil je echt helemaal back to nature, breng dan een bezoek aan Cala del Mago. Dit is het eerste en meest populaire naaktstrand van het eiland. Naast (wederom) wit zand en helder water, zijn er dichtbij het strand ook grote platte stenen waar je heerlijk kunt zonnen, zonder dat je het halve strand mee naar huis neemt. Niet helemaal je ding? Er liggen nog een aantal kleine strandjes in de buurt waar je gewoon lekker in bikini kunt flaneren.

Calo des Móro

Calo des Móro

Calo des Móro blijft toch wel een favoriet. Verwar deze naam dus niet met Cala del Mago. Hier (bij Calo des Móro dus) moet je wel het volgende weten: je moet even je best doen om er te komen en wie kinderen bij zich heeft moet óf heel dapper (en sterk zijn, want je moet al je zooi + kroost dragen) óf niet gaan. Het is namelijk op zijn zachtst gezegd nogal een klim. Sommige mensen noemen dat overigens een mooie hike en vinden dat idee alleen al woest aantrekkelijk. Behoor je niet tot die groep: het is een klim. Wel een mooie, dat is waar, en de hele route heb je je eye on the price, dat scheelt aanzienlijk. Parkeren doe je aan de doorgaande weg, dan een stuk over een andere weg waar geen druppel schaduw te bekennen is (wel een platte weg) en dan into the woods. Duidelijk waar je heen moet is het overigens wel. Over het zandpadje, via kronkelende traptreden en smalle doorgangetjes, onder een boom door en over een boom heen, omhoog, naar beneden, dan weer omhoog en uiteindelijk weer naar beneden: but it’s fucking worth it. 

Al is Cala Mesquida (met roze-beige zand!) in het noorden ook zeker zijn plek in de lijst waard. Ook Cala Figuera, Cala Agulla, Playa de Muro en Cala Llombards bleven niet onopgemerkt. Maar er is meer.

Cala Pipretty pretty pretty picture perfect in het zuiden van het eiland. Voer de Cala Pi Beach Bar in op je navigatie en alles komt goed.

Cala de Santanyi – naar de beste stranden moet je een beetje op zoek en hey, dat is oké, want dan kom je bijvoorbeeld hier. Vlak bij Cala Figuera, ook een topper die we al opnamen in onze The Ultimate Mallorca List.

Illetas Playa – groot en befaamd, maar toegegeven: het is en blijft hier fijn.

Cala S’Almunia – Als je dan toch bij Cala des Moro bent, sla dan meteen ook even af naar deze. O, en neem je waterschoenen mee, ga je blij mee zijn.

Meer dan genoeg Bart approved beaches dus.

Beeld links Cala Pi via VamosMallorca.nl, beeld rechts Cala S’Almunia via locationscout.net