EF cursus - Barts Boekje

EF cursus

Een taalcursus in het buitenland, wij zeggen go go go! Jezelf voor een langere periode onderdompelen in een andere cultuur, nieuwe mensen ontmoeten, en ondertussen de nodige studiepunten verzamelen. Dat klinkt misschien spannend, maar zoals altijd wanneer iets nieuw is: pak de kans wanneer je hem krijgt. EF (Education First) biedt taalopleidingen, culturele uitwisseling, academische programma’s en educatieve reizen.

We hebben alvast een lijstje samengesteld met vijf leuke studentensteden waar jij de cursus van bij EF kunt doen (inclusief de bijbehorende hotspots, want daar zijn we ook voor):

Cursussen van EF genoeg, maar als we een suggestie mogen geven waar het leuk is om die te volgen, dan noemen we de volgende steden:

Barcelona

We spreken uit eigen ervaring wanneer we zeggen dat Barcelona een fantastische plek is om een tijdje te vertoeven. Deze stad heeft werkelijk alles wat je wenst: tapas, sangria, strand en lekker weer (en het uitgaan is er ook niet verkeerd). Barcelona telt zo’n acht universiteiten en de stad biedt daarnaast talloze stageplekken. Begin de dag met college en neem ‘s middags een duik, gevolgd door een kannetje sangria.

Lees hier over de ervaring van Anna-Sophie, die ook een paar maanden in Barcelona studeerde!

Parijs

Wist je dat Parijs al een paar keer is uitgeroepen tot beste studentenstad ter wereld? Hoewel Parijs wellicht niet de meest betaalbare stad is uit het rijtje, betaal je hier amper lesgeld. Parijs biedt een enorme keuze aan studierichtingen en ook na je studie is er veel werk te vinden in the city of love. Als echte Parisienne door de prachtige straten walsen met een verse croissant in de ene hand en een studieboek in de ander. Zeg nou zelf, het is toch een lifegoal om hier gewoond te hebben.

Klik hier alvast voor onze favoriete hotspots in Parijs!

Berlijn

Studeren in Berlijn is eigenlijk alles wat je wil als student. Het leven is er goedkoop en aan uitgaansmogelijkheden geen gebrek. Berlijn is onwijs hip en ook nog eens heel erg groen! Woningen zijn volop te verkrijgen (unlike Amsterdam) en als klapper op de vuurpijl: je betaalt hier geen collegegeld. Wat je wel betaalt is een Semesterbeitrag van ongeveer 200 tot 400 euro. Bij dit bedrag zit al een OV-kaart inbegrepen! Oh, en je kan vanuit Nederland gewoon je studiefinanciering meenemen. Die kan je goed gebruiken voor alle leuke barretjes in de stad.

Hier zijn onze lievelingsplekjes in Berlijn.

Londen

Een stuk duurder dan de stad hierboven is Londen. Toch is Londen al een paar jaar oprij uitgeroepen tot beste studentenstad ter wereld! Zo zijn internationale studenten bijna nergens zo welkom als hier en bevinden zich hier een aantal van ’s werelds beste universiteiten. Je moet er dus wat voor over hebben, maar dan heb je ook wat. Oh, en Kerst in London is magisch. Dus die wil je meemaken! (PS: zijn we niet allemaal een beetje verliefd op het Britse accent?)

London is natuurlijk gigantisch, hier wil je eten! 

Singapore

Als een echte daredevil, niet bang om iets verder van huis te gaan? Misschien is Singapore in Azië dan wel de plek voor jou. Singapore is een enorme wereldstad waar heel veel culturen samenkomen: Oost en West met een Europees sausje. Het niveau van onderwijs in Singapore ligt erg hoog en zelfs het uitgaansleven stelt niet teleur! (Tip van Flip: word lid van Hazels Guestlist op Facebook voor gratis toegang tot de leukste feesten). Oh, en voor de echte globetrotter: de locatie is perfect. Je reist voor een klein prijsje heel Azië door!

naar ef Meer foto's
EF EF EF EF

Contact info

ef.nl