24 juni 2022, door Iben Dekker

Op reis (a.k.a. het welbekende tussenjaar… Maar hoe doe je dat eigenlijk?)

24 juni 2022, door Iben Dekker

Op reis (a.k.a. het welbekende tussenjaar… Maar hoe doe je dat eigenlijk?)

Op reis. Even een paar maanden weg. Voor studie werk, in je tussenjaar of omdat je gewoon zin hebt om lekker te ontsnappen en weg te zijn uit Nederland. Spullen pakken en gaan; zo makkelijk is het, toch? Oké, de stap voelt misschien groot, maar eigenlijk zijn er maar een paar dingen die je moet regelen en je zit goed. Zo vertelt Anna-Sophie (we stellen haar later nog even voor) ons over hoe het was om drie maanden in Barcelona te wonen en wat hier aan vooraf ging, wat er allemaal bij komt kijken en wat belangrijk is om op te letten voor je reis. Als je graag op reis wilt/van plan bent om te gaan: lees hieronder meer!

Waar begin je?

Waar begin je?

Dat wij zo enthousiast zijn over reizen en nieuwe plekken ontdekken, was waarschijnlijk al wel bekend. Dit is dan ook het geval bij onze Anna-Sophie; voor een goeie 1,5 jaar was ze part of the team op ons kantoor en toen vertrok ze voor haar studie naar Barcelona voor drie maanden. Klinkt als een droom: elke dag zon, zee, strand (en een beetje werken/leren)… Maar waar begin je? Het is belangrijk om een aantal dingen vooraf te hebben geregeld. ‘Zo moet je natuurlijk een appartement vinden waar je kunt verblijven, hierbij moet je echt om je heen gaan vragen. Via via hebben we de tip gekregen om op Spotahome te kijken (dit is een soort Airbnb website) en zo vonden wij ons huis voor de komende maanden’, legt Anna-Sophie uit. ‘Ook hadden we in Nederland al een fiets geregeld, een Swapfiets (die zijn echt bijna overal te vinden), want ja fietsen kunnen we in ieder geval wel als Nederlanders.’ Verder is een tip om  je aan te sluiten bij een Facebook-groep met andere Nederlands die ook in het buitenland zitten (in dit geval Barcelona). Wanneer Anna-Sophie een vraag had of ergens onzeker over was, kon ze om hulp vragen. ‘En ook ken je gelijk al wat mensen, wat fijn is’, legt ze uit.

Spullen pakken en gewoon gaan, dus? Oké, nog één ding wat je echt vooraf geregeld moet hebben is je verzekering. Verzekeren klinkt misschien overbodig, veel gedoe en geld etc., maar is toch echt een noodzaak als je voor een langere tijd naar het buitenland gaat. Anna-Sophie vertelt: ‘eerlijk gezegd heb ik hier toen helemaal niet over nagedacht of naar gekeken’. Toch zit ongeluk altijd in een klein hoekje en dat heeft ze zelf ook gezien. ‘Een vriendin van mij heeft in Barcelona een fietsongeluk gehad en dat was wel heel erg. Hier kwam allemaal politie en ambulance bij kijken, in zo’n situatie is het heel erg fijn als je verzekerd bent.’ Veel mensen weten niet hoe en wat ze dan precies moeten verzekeren wanneer ze naar het buitenland gaan (snappen we) maar binnen een paar simpele stappen is het gefixt. En het is alles behalve overbodig dus (plus wanneer je niet verzekerd bent en er gebeurd iets, is de grap nog een stuk duurder). Lees hieronder dus maar hoe en waar.

OOM verzekert je

OOM verzekert je

Ja, want doe het nou maar wel! Dat verzekeren dus. Een ongeluk zit in een klein hoekje en wanneer je in een ander land bent is het helemaal fijn dat je daar goed op bent voorbereid. Je zorgverzekering – en ook andere verzekeringen zoals wij die in Nederland hebben – zijn namelijk niet altijd geldig in het buitenland. OOM Verzekeringen is daarom your friend. Zij denken met je mee, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan en verzekeren je voor al dat soort (blegh) zaken. OOM is een bullshit-loze verzekeraar met werelddekking voor Nederlanders die voor een langere periode naar het buitenland gaan. Ze bieden onder andere dekking voor je ziektekosten in het buitenland, waar ter wereld je ook bent. Via een eenvoudige checklist kun je snel zien of dit ook voor jouw specifieke verzoek geldt (waarschijnlijk wel) en kun je quick and easy aan de juiste mensen gekoppeld worden. Klik op die link en dan kunnen we echt de spullen pakken en gaan!

Voor meer info zie OOM verzekeringen